OFICIAL: Luxgen7 SUV - made in Taiwan

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 06.12.2009
Dupa China, Taiwan-ul intra pe piata auto prin SUV-ul Luxgen7, un model de teren care dupa dimensiuni se bate cu Touareg.

Esential

2 este numarul modelelor lansate in istoria producatorului taiwanez: Luxgen7 MPV si Luxgen7 SUV.

Unul dintre constructorii auto asiatici care s-au zbatut in anonimitate pana acum, Luxgen, a lansat un model al carui scop este scoaterea la lumina a numelui unei marci interesante. Marca de origini taiwaneze care reprezinta aripa auto a grupului industrial Yulon, a prezentat SUV-ul Luxgen7, un model care vine cu solutii estetice imprumutate de la multe modele cunoscute de pe piata.

SUV-ul Luxgen7 masoara 4.8 metri, inscriindu-se in segmentul SUV-urilor mari, in care se evidentiaza VW Touareg, BMW X5 sau Mercedes ML. Desi elementele exterioare care "fura" din liniile unor modele existente deja pe piata in diferite segmente sunt evidente, constructorul taiwanez se lauda mai ales prin motorizarile pregatite in gama celui de-al doilea model din istoria sa: un diesel de 2.2 litri si 175 CP si, ulterior, un tren de propulsie electric care va dezvolta in total 240 km/h si va dispune de o autonomie de 350 de kilometri.

Luxgen7 vine in versiunea de serie cu o multime de dotari interesante: noua airbag-uri, sapte locuri, ESP, Cruise Control Adaptiv, sistem de climatizare tri-zona, suspensii hidraulice si, nu in ultimul rand, tractiune integrala. Noul SUV taiwanez va debuta pe piata in Orientul Mijlociu in 2012, constructorul asiatic anuntand ca o comercializare europeana a acestuia este luata in considerare in viitor.

Pretul modelului Luxgen7 nu a fost anuntat.

via |

Comentarii (9)

  • Opinie
    Profilul masinii e o ingemanare de Ssang Yong (Kyron si Actyon), Fiat (Croma) si Peugeot (3008 si/sau 5008). Interiorul e interesant. Raman de vazut comportamentul masinii, fiabilitatea, siguranta pasagerilor, pretul etc.
    7 0
  • Motorizare
    Preturile se pare ca vor fi cuprinse intre 16.500 euro(800.000 dolari taiwanezi) si 22.000 euro (1.068.000 dolari taiwanezi).
    Oricum deocamdata se va vinde doar in Asia.
    Din pacate speram ca motorizarea sa provina de la vreun constructor cu o traditie mai mare, insa acest motor e dezvoltat de ChungHwa Engine Corp. Sistemul de injectie e Delphi iar turbina provine de la Garrett. Cutia de viteze e una de tip Manumatic cu 5 trepte, iar cuplul anuntat e de 270Nm, disponibil intre 2500-4000 rpm.
    6 0
  • mihai2001
    Si daca porneste e o minune...
    Abia astept suv-ul astas pe piata internationala..sigur sa faca furori in vanzari la cata tehnologie "functionala" are.

    Cred ca cei de la WV rad ca la un banc bun cand vad o asemenea monstruozitate.

    PS: Orikum succes....e bine sa vedem preocuparea pt inginerie auto a tawanezilor...au insa cale lunga pana la niv japonezilor si nemtilor.
    3 6
  • Diversitatea duce la evolutie
    Avand in vedere ca sutn la inceput, eu zic ca arata destul de bine ca prima incercare a lor si ca sa sparga gheata ar trebui sa iasa la un pret mic. Daca va iesi la un pret modest, va garantez ca se va vinde ca painea calda. Multi il vor lua doar pentru look si daca mai e si 4x4 si nu consuma cat un tanc cu atat mai bine.
    Cu cat e diversitate mai mare, pretul lor trebuie sa devina din ce in ce mai accesibil, asa ca, de castigat au doar cumparatorii.
    Bafta multa taiwanezilor!
    7 0
  • Gresesc eu cumva ?
    ,,care va dezvolta in total 240 km/h si va dispune de o autonomie de 350 km/h." - parca puterea de masoara in CP sau Kw si autonomia in km sau mile . Greu cu unitatile de masura !!
    6 0
  • crysti09
    As fi mai de acord cu crick decat cu mihai.

    Taiwanul produce componente de calculator....desfa-l pe al tau si vei vedea....apropos, esti multumit de calculatorul tau? mmmm
    3 0
  • Hai fa-n fin
    cinezul
    Cel putin la prima vedere,place.Nu e un babau ca Hooverul de la GW,iar daca este macat de nivelul coreenelor,o sa fie un succes!
    2 2
  • Andrei
    butoane clima
    In legatura cu rotitzele de la clima, sugerez tuturor fabricantilor sa le faca retractabile (manual sau automat) si dublate de o pereche de butoane. Astfel fiecare are de ales daca vrea sa invarta o roticica sau sa apese pe buton de cateva ori.
    0 0
  • KEVINCHUNG
    LUXGEN FROM TAIWAN
    First look at the video…
    http://www.youtube.com/user/channelluxgen#p/a/u/0/sOijiZl_Go0
    Then look at the bmw x6 video…
    http://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs
    And you think again…
    Bmw is good famous car, and have very good reputation.
    But after watched two test video, it’s that surprised you?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru