OFICIAL: Prima imagine cu noul Audi A5 Sportback

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.06.2009
Audi a prezentat prima imagine teaser a lui A5 Sportback. Modelul va fi disponibil in Europa incepand cu aceasta toamna si va avea un pret de pornire de 36.050 euro.

Audi a dezvaluit prima imagine teaser cu noul sau A5 Sportback. Imaginea surprinde o parte insemnata a posteriorului lui A5 Sportback, care este cel mai important element al noului model. Putem observa ca stopurile si-au pastrat in mare parte design-ul, iar linia portbagajului a ramas in acelasi ton cu cea a modelelor A5 Coupe si A5 Cabrio.

Principala schimbare se afla la nivelul montantului C si a aripilor posterioare, care au o forma diferita si contureaza o silueta puternica. Liniile posteriorului lui A5 Sportback sunt similare cu liniile conceptului Sportback, ceea ce inseamna ca partea frontala ar putea sa aiba un aspect foarte apropiat de cel al conceptului mentionat mai sus. Diferentele dintre cele doua modele pot fi motivate si prin faptul ca Sportback Concept prefigura modelul Audi A7. Modelul A5 Sportback este un coupe cu cinci usi, care promite sa imbine eleganta unui coupe cu spiritul practic al unui model Avant.

Noul A5 Sportback este cu 36 de milimetri mai jos decat Audi A4 Sedan si are un ampatament de 2.810 milimetri, care este cu 2 milimetri mai mare decat cel al modelului A4 Sedan. Capacitatea portbagajului atinge 480 de litri, ceea ce il face sa fie aproape la fel de spatios ca al lui Audi A4 Avant.

In cazul in care bancheta din spate este pliata complet, volumul portbagajului creste la 980 de litri.

Versiunea de baza este echipata cu un motor TDI de 2.0 litri, care ofera 170 CP si 350 Nm, care este cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte si beneficiaza de un sistem start/stop. Cel de-al doilea propulsor diesel disponibil in gama A5 Sportback este o unitate V6 de 2.7 litri, care dezvolta 190 CP si 400 Nm, pe cand varful gamei de motorizari diesel este un V6 de 3.0 litri, care ofera 240 CP si un cuplu motor de 500 Nm.

Audi A5 Sportback poate fi echipat si cu doua motorizari pe benzina, versiunea entry-level fiind echipata cu un TFSI de 2.0 litri, care dezvolta 211CP si 350 Nm. Cel mai puternic motor pe benzina oferit alaturi de A5 Sportback este un V6 FSI, care dezvolta 265 CP dintr-o cilindree de 3.2 litri. Propulsorul V6 FSI de 3.2 litri si unitatea TDI de 3.0 litri beneficiaza de tractiune integrala prin intermediul sistemului quattro.

Noul A5 Sportback va fi disponibil in showroom-urile Audi din Europa incepand cu luna septembrie. In Germania, versiunea A5 Sportback echipata cu un motor TDI de 2.0 litri are un pret de pornire de 36.050 euro.

Ulterior, producatorul din Ingolstadt va oferi o versiune mai ieftina a lui A5 Sportback, care va fi lansata abia in anul 2010.

Interviu cu Wolfgang Egger, designerul lui Audi A5 Sportback:

Wolfgang Egger desenand schita lui Audi A5 Sportback:

Via | Audi

Comentarii (22)

  • abc_e?
    A5
    oare va concura cu BMW Seria 5 GT PAS ? parca acolo ar vrea sa bata... desi e A5
    4 1
  • Andreis
    Comparand...
    Si diferenta fata de BMW seria 5 GT unde e? Dupa 335i Audi copiaza si asta... Bravo, imi plac ca au Idei "originale".
    4 5
  • nu-i ca beamveu
    Arata super tare se vede ca se inspira din superbul design frantuzesc!
    4 1
  • Audi....
    Eu am vazut primele poze cu Audi Sportback Concept cu ceva timp inainte de cele cu seria 5 GT...(poate pentru ca m-a interesat mai mult Audi)....:) E interesant de stiut sigur care au fost primele, si apoi discutat de "care pe care" copiaza, pentru ca (sa fim sinceri) linia masinii ii cam aceeasi la ambele.
    P.S. Meserias tipu...nu degeaba ii sefu departamentului de design;)
    2 1
  • abc_e?
    @Peter
    ideea e ca GT PAS au scos deja masina, poze oficiale, etc....
    scoate BMW ceva, repede si Audi
    4 5
  • Mie imi place cum dei 2 colesi se intrec ca si cand restu sunt niste gandaci nici nu ii baga in seama cum fi lexus,infinity,etc.Super tari nemtii astia.
    3 1
  • dagwod
    frumos....
    Desi sunt posesor de BMW - nu ma intereseaza care a fost mai primu'

    Masina este frumoasa, pretul este bun ce sa mai bv audi, e bine ca se mentine competitia, oricum ne dam cu parerea aici....dar nu stiu cati ne putem permite asa ceva :) (masina ca masina dar intretinerea........e alta mancare de peste).
    toate cele bune
    5 0
  • :)
    frumos desenat acolo...sa-l vedem cand va iesi...:)
    1 1
  • andreis
    da cum sa nu , complet deacord cu tine , desingerii de la audi stau la bar la o cinzeaca combinata cu o bere si o portie de mici asteptamnd sa scoata bmw o masina , cand o vad pe vreun site , fac o mica corectie si peste 2 saptamani scot si ei o masina , ca doar ce e aia sa desenezi o masina? sau sa o asamblezi , e mai ushor decat sa faci un post pe automarket , mai desenez si eu masini din cand in cand , mai ales iarna pe zapada , ghici cu ce?
    2 6
  • Robert
    BREAKING NEWS ! Geely a cumparat Volvo Cars
    Presa din China a anuntat azi ca Ford a ajuns la o intelegere cu Geely privind vanzarea constructorului suedez . Anuntul oficial va fi facut in zilele urmatoare .
    1 0
  • V-am spus eu! Chinezii sunt cei mai tari. In cativa ani o sa cumpere BMW si MB ! Bravo China! :)
    1 3
  • Flaviu C
    ambalaje
    de necrezut cate imbracamitzi are passatu asta....fac ashtia la bani...
    de aia imi place mie merc si bmw.....ca ei nu freaca acelashi shasiu ca shi vw group. Nici macar ca si design nu se imprumuta una de la alta cu asemenea nesimtzire....
    1 2
  • @flaviu c.
    exact flaviu.bun raspuns.in ziua de azi nimeni nu mai face nimic original.mai ales grupul v.a.g. Si apropo, am vazut si eu trend-ul asta, cum scot bmw si mb ceva hop si audi.Nu-mi dau cu parerea despre masinile lor, dar au politica, mai ales cea de marketing penibila.
    1 2
  • e...pana una alta baieti aflati ca VW 1.4 TSI este Motorul Anului 2009
    asta ca samai muscati de cur putin vw
    2 1
  • VW 1.4 TSI este Motorul Anului 2009

    După patru ani de dominaţie, BMW pierde premiul International Engine of the Year. Câştigătorul? Volkswagen, cu al său 1.4 TSI. Mai mult de atât, motorul supraalimentat al celor din Wolfsburg a câştigat şi la categoria Green Engine of the Year. Juriul competiţiei a fost format din 65 jurnalişti din 32 de ţări. Să vedem însă toţi câştigătorii:

    - Motorul Anului 2009: Volkswagen 1.4 litri TSI Twincharger (Golf, Eos, Scirocco, Touran, Tiguan, Jetta, Seat Ibiza Cupra)

    - Cel mai bun motor nou al anului: Porsche 3.8 litri flat-six (911)

    - Cel mai ecologic motor al anului: Volkswagen 1.4 litri TSI Twincharger (Golf, Touran, Tiguan, Jetta)

    - Cel mai performant motor al anului: Mercedes-AMG 6.2 litri (CLK, S, SL, CL, CLS, ML)

    - Sub 1 litru: Toyota 1 litru (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy)

    - De la 1 la 1.4 litri: Volkswagen 1.4 litri TSI Twincharger (Golf, Eos, Scirocco, Touran, Tiguan, Jetta, Seat Ibiza Cupra)

    - De la 1.4 litri la 1.8 litri: BMW-PSA 1.6 litri Turbo (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308 )

    - De la 1.8 la 2 litri: Audi 2 litri TFSI (A4, A5, Q5, VW Scirocco, Golf GTI)

    - De la 2 la 2.5 litri: Mercedes-Benz Diesel 2.1 litri (BlueEffieciency C-Class, BlueEffieciency E-Class)

    - De la 2.5 la 3 litri: BMW 3 litri DI Twin-Turbo (135, 335, X6, Z4, 730)

    - De la 3 la 4 litri: BMW 4 litri V8 (M3)

    - Peste 4 litri: Mercedes-AMG 6.2 litri (CLK, S, SL, CL, CLS, ML)

    unde-s japonezele alea "jmechere" cu interioarele lor de rahat cu si desigul de 2 lei???????
    4 0
  • @yoyo
    nu stiu unde sunt yoyo, dar sper sa nu le gaseasca nimeni, asa ca oriunde or fi, sa ramana acolo.Inca nemtii sunt in fata lor, parerea mea.Dar yoyo, bmw nu o duce chiar asa de rau, anul trecut aveau in plus premiu la peste 4 litrii si la best new engine.in rest tot in top e.asa ca te bucuri degeaba.Motoare noi bmw nu stiu sa se fi lansat in ultima vreme.ei inca merg pe motorizarile vechi pe majoritatea modelelor.singura categorie in care nu ma asteptam sa nu-i vad e la peste 4 litrii.

    cum de nu a aparut stirea pe automarket?
    1 0
  • @corectie
    motorul anului este motorul porsche flat-six, nu vw cum ai spus tu.vw a luat premiul pt cel mai "verde" motor.la motorul anului bmw ocupa locurile 2 si 3 iar la peste 4 litrii locul 2 si 4.Deci aproape.... bravo bmw.

    @automarket:va rog daca se poate sa dati daca se poate si punctajele cumulate de fiecare producator, sa vedem care a obtinut mai multe puncte in total.
    2 2
  • adrian
    ha ha
    pentru yoy nu stiu unde sunt japonezele insa nu ma intereseaza sbsolut deloc aceste premii. japonezii sunt tot cei mai tari
    0 4
  • mowgli ca de obicei se informeaza din libertatea ! http://www.ukipme.com/engineoftheyear/winners_09/winner.html International Engine of the Year 2009
    Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger
    . Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (VW Golf, Golf Variant, Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Tiguan, Seat Ibiza Cupra)
    354
    2. BMW 3-litre DI Twin Turbo (135, 335, X6, Z4, 730) 350
    3. Audi 2-litre TFSI (Audi A4, A5, Q5, VW Scirocco, Golf GTI)
    220
    tot acelasi motor a castigat si in clasa sa
    . Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (Golf, Golf Variant,
    Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Tiguan, Seat Ibiza Cupra)
    293

    2. Volkswagen 1.4-litre TSI Turbo (Golf, Golf Plus, Golf Variant,
    Scirocco, Eos, Jetta, Passat, Skoda Octavia, Audi A3,
    Seat Leon, Altea, Škoda Superb)
    154

    3. Fiat 1.4-litre Turbo (Fiat Abarth 500, Abarth Grande Punto,
    Linea, Bravo, Lancia Delta, Alfa Romeo Mito) 147
    si la clasa green tot ei
    1. Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (VW Golf, Golf Variant, Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Tiguan, Seat Ibiza Cupra) 205

    2. Honda Hybrid 1.3-litre (Insight Civic) 203

    3. BMW Diesel 2-litre Twin Turbo (123d) 147
    mowgli cred ca sunt plictisit de cate x te-am corectat de-a lungul timpului ..era atat de simplu sa cauti pe gogele asta sau cum ii spune vanghelie idolul tau!
    1 0
  • @yoyo
    esti plictisit? hai serios? da cine te pune sa ma corectezi? si... ca sa nu mori prost, si eu m-am uitat pe aceeasi sursa, doar ca pentru engine of the year award, este o categorie separata mai jos de restu.e vina mea, ca desi m-am uitat de 3 ori nu am vazut, si imi asum raspunderea si recunosc ca m-am informat incorect.dar tot de acolo ca si tine.oricum esti destept.idolul meu A FOST vanghelie.ACUM ESTI TU!!!
    2 1
  • acum sunt sigur ca el este idolul tau!
    0 2
  • @yoyo
    ok.iti doresc o zi buna.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru