Peugeot 4008 - imagini oficiale cu "fratele" lui Mitsubishi ASX şi Citroen C4 Aircross

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.09.2011
Peugeot a prezentat primele imagini şi informaţii legate de cel mai nou model apărut în propria gamă. Este vorba de SUV-ul 4008, înrudit îndeaproape cu Mitsubishi ASX şi Citroen C4 Aircross

Strategia pe care Citroen, Peugeot şi Mitsubishi au adoptat-o în cazul C-Crosser, 4007 şi Outlander continuă şi în segmentul imediat inferior. După ce japonezii de la Mitsubishi au prezentat noul ASX, mărcile franceze marşează pe aceeaşi linie şi prezintp astăzi versiunile proprii ale SUV-ului compact. Iar dacă Citroen a anunţat deja de azi dimineaţă noul C4 Aircross, Peugeot contraatacă cu noul 4008, model care completează oferta mărcii din Sochaux în segmentul compact, alături de 308, 308 SW şi de monovolumul 3008.

La fel ca "fratele" C4 Aircross, noul Peugeot 4008 utilizează know how-ul Mitsubishi în materie şi foloseşte toate motoarele şi subansamblele modelului japonez, prezentând astfel un SUV capabil şi foarte interesant din punctul de vedere al clienţilor. Modelul francez are în mare aceleaşi dimensiuni ca cele ale "fraţilor" săi (4.340 de milimetri lungime), oferind spaţiu pentru cinci pasageri şi un portbagaj care urcă de la 442 la 1193 de litri, în funcţie de nevoi. 

Sub capotă, fanii peugeot se vor bucura de aportul pe care-l au trei motoare, unul pe benzină şi două diesel.

Vorbim, pe de o parte, de unitatea de 1.6 litri şi 115 CP, pe de altă parte de HDI-urile de 1.6 litri şi 112 CP, respectiv de 1.8 litri şi 150 CP, ultimul fiind versiunea "deghizată" a dieselului 1.8 MIVEC testat de Automarket acum un an pe Mitsubishi ASX.

La capitolul design, noul Peugeot 4008 vine cu elemente stilistice care îl recomandă ca pe un membru cu drepturi depline al gamei Peugeot, acestea fiind completate de linii care amintesc de "frăţia" cu ceilalţi doi producători. 

via | Peugeot

 

Comentarii (14)

  • Arata modern si pare OK!!!
    E cel mai reusit dintre cei 3 frati!
    28 4
  • trackker
    nice
    Nu sunt fan Peugeot. Nici macar nu imi doresc vreunul.

    Dar din cei 3 frati mi se pare ca are designul cel mai reusit.

    Si pe masinuta asta chiar m-ar tenta sa o iau.
    21 4
  • florin
    Se stie ceva de pret?
    7 1
  • andy.s
    arata modern Peugeot 4008...
    arata foarte frumos !!!
    14 1
  • @
    Super. Daca in loc de Leu ar avea VW, ar fi si mai super :)).
    Oricum francezii au crescut mult in ultimul timp.
    11 25
  • Papyon BAG
    @ScorpyonVAG
    ai dreptate.... :D

    totul este in sigla VW :DDD
    Cand iti iei un 4008 sa ii pui sigla de VW ca sa fii "super".........
    O sigla de Audi ar veni mai bine. Si la spate sa scrie A6 (A seis) ca sa fie si mai super si sa ai si actele in torpedou.... :DDDD

    Chiar asa .....francezii au "crescut"...."muuuuuult" . Ce chestie dom'le !
    Nu se poate... Incredibil....
    22 4
  • SagetatorMoskvich
    Nu fiti rai.
    Scorpion a vrut sa spuna defapt, ca daca ar face si vw-ul asemenea masini ar fi super.
    Si are dreptate, francezii au crescut mult in ultimul timp. Si coreenii au crescut mult in ultimul timp. Chiar si italienii si chiar si nemtii, mai putin VW, care ne sufoca cu facelift, la facelift, cu platforme invechite, cu design anost si cu preturi mari.

    In alta ordine de idei, masina asta arata ff bine. Practic e una dintre cele mai frumoase din clasa ei. Bravo PSA
    17 2
  • Arata nemaipomenit de bine. Si vorba celor de mai sus. e cel mai reusit dintre frati !!!
    9 3
  • Francezii oare cum reusesc sa faca treaba buna cu japonezii si nemtii nu? :))
    Din cate stiu toate aliantele cu ei au fost un succes.
    15 3
  • @
    SagetatorMoskvich este singurul care a inteles ce am vrut sa zic. Dar ce sa mai... voi o tineti pe a voastra. Da ar arata bine daca ar scrie A7 pe spate. =))
    3 2
  • Bully on BUG
    @ScorpyonVAG
    Daca vrei sa inteleaga lumea ce scrii mai pune si tu niste semne de punctuatie acolo unde trebuie si care trebuie.

    Apoi nu inteleg de ce ar fi mai super daca masina era de la VW. Important e ca un constructor va produce o astfel de masina si ca ai posibilitatea sa ti-o cumperi daca vrei si ai cu ce.
    Sa inteleg ca si un Aston martin daca ar avea sigla de VW ar fi mult mai tare, sau poate un Nissan GTR. Ce tare ar fi o Tata Nano cu sigla de VW. Cool man! :DDD
    9 3
  • pegeot 4008
    Super masina cum arata sa fie laun pret bun fata de duster motorizarea 112 cp ar fi tare
    0 3
  • @
    @B... on BUG: ideea este ca au scos o masina care arata super. Masinile nemtesti sunt mai cumparate ca cele frantuzesti. Daca pe masina respectiva ar fi sigla VW, s-ar cumpara ca si painea calda, in Romania :)).
    5 3
  • 4008 orb de un ochi
    ARATA BINE dar cind analizezi arata prost, om vedea si altele lipsuri, ce opserv e ca nu are doua lampi albe pentru masalier sint o necesitate cea mai proasta ideie ce se construeste la unele masini NU INTALEG carei scopul cum ai fi fara un ochi inspiratie gresita, imi placea pe deplin daca e o masina complecta.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru