Peugeot EX1 a devenit cea mai rapidă mașină electrică pe Nurburgring

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 30.04.2011
Conceptul 100% electric Peugeot EX1 a reuşit să doboare timpul stabilit de vehiculele de acest gen pe circuitul de la Nurburgring. Acesta a parcurs cei 20,832 kilometri în 9 minute şi o secundă.

Creat pentru a sărbători 200 de ani la naşterea Peugeot, conceptul 100% electric EX1 continuă să doboare record după record pe circuitele din întreaga lume. Mai întâi, EX1 a doborât recordul obţinut de maşinile electrice de pe Linas-Monthlery, iar mai apoi conceptul francezilor şi-a continuat forcingul pe aeroportul militar din China. De această dată a venit rândul celebrului Nurburgring.

La volanul lui EX1 s-a aflat Stephane Caillet, director tehnic Peugeot-Citroen, care a reuşit să parcurgă cei 20,832 kilometri în 9 minute, o secundă şi 338 de sutimi, doborând astfel recordul de 9 minute, 51 de secunde şi 450 de sutimi stabilit în 2010. Conceptul francezilor a reuşit să parcurgă un tur complet cu o viteză medie de 138,324 km/h în condiţii de vreme nefavorabile. Recordul a fost omologat de WIGE Performance, oraganismul oficial care cronometrează timpii obţinuţi pe Iadul Verde.

Peugeot EX1 este un concept electric echipat cu două motoare care furnizează un total de 340 cai putere şi 240 Nm. Motoarele electrice angrenează toate cele patru roţi şi oferă un sistem de tracţiune integrală foarte precis.

Conceptul constructorului din Sochaux sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde, iar sfertul de milă este parcurs în 14.4 secunde.

Via | Caradisiac

Comentarii (1)

  • acuratete?
    intr-un articol anterior
    [http://www.automarket.ro/stiri/peugeot-ex1-concept-detine-recordul-de-viteza-pentru-vehicule-electrice-35237.html]
    mentionati acceleratia de la 0-100 km/h ca fiind 3.49 s iar sfertul de mila in 12.67 s. Aici dati alte date, mai ales pt sfertul de mila diferenta de aproape doua secunde.
    Pai chiar asa jonglam cu datele?
    20 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru