Porsche scoate un model pe baza lui VW Golf!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.06.2008
Porsche planuieste in 2012 lansarea unui model de dimensiunile lui Volkswagen Golf pentru a ataca segmentul compact.

Esential

2012 este anul in care va aparea pe piata \"Porsche Golf\".

Dupa ce Porsche a pus mana pe o mare parte din Grupul Volkswagen, devenind astfel unul dintre proprietarii de drept ai constructorului german, marca din Suttgart incepe sa isi faca planuri de viitor legate de eventuatelele parteneriate de productie pe care le poate stabili. Ei bine, prima astfel de colaborare ar putea naste un model absolut de neconceput astazi insa unul perfect logic in economia urmatorilor ani: un hatchback Porsche de dimensiunile lui VW Golf care sa rivalizeze in segmentul sau cu BMW Seria 1, Audi A3 si cu viitorul B-Klasse al celor de la Mercedes.

Noul model este programat sa apara pe piata in 2012, la patru ani dupa ce Volkswagen va lansa a sasea generatie Golf (asteptat in aceasta toamna la Paris). Modelul Porsche va prelua cel mai probabil platforma acestuia, urmand sa beneficieze insa de motoare ceva mai performante si de dotari superioare, demne de marca pe care o va reprezenta. Nu se cunosc inca pretul si numele viitorului model, cele mai noi informatii aratand insa ca acesta se va incadra intr-o zona de pret aflata cu cateva mii de euro peste Golf VI R32 si GTI, doua dintre versiunile de top ale modelului VW.

Porsche a aratat in ultimul timp ca segmentele compacte devin o atractie pentru marca, viitorul SUV compact Roxster fiind cea mai bunba dovada in acest sens.

Nu ar fi pentru prima data cand Porsche ar colabora cu Volkswagen la crearea unui model, cuplul Cayenne-Touareg fiind recunoscut ca avand aceleasi radacini.

[poll]116[/poll]

Comentarii (17)

  • Diesel
    Deci este posibil sa vedem Porsche Diesel, si poate peste ceva timp chiar si 911 Diesel :)))))
    0 0
  • Porsche...
    Prin urmare se strica si Porsche... Pacat...
    0 0
  • Chiar si Porsche Diesel Breck :))
    0 0
  • /:)
    "Dupa ce Porsche a pus mana pe o mare parte din Grupul Volkswagen" ... parca e invers, sau mi se pare mie ?
    0 0
  • @altu`
    :)
    da, ti se pare tie
    0 0
  • hahahahahha
    maine poimaine o sa scoata porsche-ul de 2000 de dolari =))
    0 0
  • pharao
    eeeh...
    mai oameni buni, va aduceti aminte cand s-a anuntat ca Porsche va scoate un 4WD?
    cu totii am fost consternati!
    dar acum? :)
    dupa ce bijuterie au scos si ce vanzari are, parca noi cei care suntem fani Porsche, ne simtim mandri!
    Porsche nu dezamagit deloc!
    ma astept la acelasi lucru si cu Porsche-le asta pe platforma de Golf, pt ca sunt sigur ca Porsche va participa mult la dezvoltarea acestei platforme inca de la inceput, so DON'T Worry!
    si pt "tipul" de mai sus care nu stie cum sta treaba cu actiunile Porsche la Volkswagen ii dau unul dintre link-urile care dezbat aceasta kestiune:
    http://www.automarket.ro/stiri/porsche-preia-vw-dupa-craciun-8056.html
    "In acest moment Porsche are putere egala in cadrul grupului VW cu al doilea actionar, Landul Saxonia, desi pachetul de actiuni pe care il detine este mai mare."
    0 0
  • Spider
    consternare
    Poate ca oamenii au fost consternati de aparitia lui Cayene, dar asa din cauza ca era primul SUV Porsche si nu primul 4WD. Primul 4WD a fost 959, iar cu masina asta au mers si la Dakar, deci aparitia unui SUV chiar nu este de neconceput. Iar modele compacte Porsche a mai scos...924, 944, 928. (chiar daca multi spun...pe buna dreptate...ca 924 nu e un Porsche adevarat avand acel motor Audi cu 4 cil in linie)
    0 0
  • pors
    astept Porschele 13+1 luat dupa Sprinter si un cap tractor Porsche pentru transporturi internationale.
    0 0
  • porsche tractor
    sa stii ca porsche chiar a facut si tractoare :D
    0 0
  • Nautilus
    Nu numai tractoare
    Cu ceva decenii in urma, biroul de proiectare Porsche (care nu avea inca o uzina) a construit tancuri :D
    0 0
  • ce nu a facut porsche...:)
    0 0
  • razvan
    ce porcarie ..
    Sincer .. cred ca se va cumpara in draci masina asta !!! Daaaaaar va canibaliza total AUDI, asta 100 %. Daca porsche ajunge diesel .. o sa dea cu mucii`n lapte, Doamne fereste de asa ceva ! Chiar ideea de a face o compacta mi se pare o porcarie .. ce mandrie mai ai ca dai 140 000 EUR pe un 911 turbo cand vezi ca poti lua una cu acelasi nume la 30 000 ? Porsche ar trebui sa ramana la gama actuala - parerea mea !
    0 0
  • asmaticu
    pe duca
    alt Frankenstein...
    0 0
  • sunshine64sm
    Si preţurile ????
    Dacă preţurile vor fi mai mari, atunci e clar. Mai bine să înveţe ceva din lecţia Logan, anunţată cu surlete şi trîmbiţe la preţul de 5.000 de ieuro, şi care o devenit 10.000. Escroci în toată regula. Se pare că grandomania are un cuvînt de spus: dacă succesul li se urcă la cap, atunci e bai. Şi chiar crede Porsche că o să vîndă VW-uri la preţ de Porsche ?? Sau Porsche la preţ de VW ?? Sau o să scoată un VAX de maşină pentru că au o pană de inspiraţiune, ceva făcut aşa... cu mîna stîngă !!
    0 0
  • .....
    ....eu cred ca uitati & se uita ca Ferdinand Porsche a desenat Beetle pt Hitler,care a avut un "oarecare" succes:)
    0 0
  • ........
    azi maine apare si porsche monovolum, varianta break la 911 carrera, porsche mini, porche camion, porsche cayman sedan , break, si sv....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru