Portugalia: 1300 de statii electrice pana in 2012

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.11.2008
Primul stat european care va putea sa faca fata viitorului val de vehicule electrice va fi Portugalia.

Portugalia va reusi pana in 2012 sa ia fata tuturor statelor europene in materie de vehicule electrice. Nu este vorba de vreun volum de productie sau de exploatare a acestora, ci de un domeniu adiacent, legat de pompele de realimentare a acestui tip de masini.

Astfel, conform guvernului portughez, statul iberic va construi 1300 de statii de realimentare a vehiculelor electrice. Decizia vine in urma unui acord intre autoritatile portugheze si Renault-Nissan, in urma caruia partile au convenit asupra unui plan de reducere a gazelor cu efect de sera.

Cifrele prognozate de Portugalia in 2011 sunt optimiste, guvernantii afirmand ca 20% dintre modelele noi vandute peste trei ani aici vor fi electrice sau hibride cu posibilitate de reincarcare la statii special destinate. In acest sens, Renault va livra In Portugalia, in cursul anului 2011, un prim lot de vehicule 100% electrice.

Din primele informatii preluate din interiorul constructorilor in discutie, noile vehicule vor avea performante superioare celor pe benzina in timp ce pretul lor va fi unul comparabil cu cel al modelelor cu propulsie clasica.

Autonomia fiecarui model electric va fi initial de circa 160 de kilometri, cifra care corespunde nevoilor unui procent de 90% din populatia activa.

Acordul semnat de Renault-Nissan cu Portugalia este asemanator celor realizate cu guvernele din Israel si Danemarca, urmatoarele doua state in care va fi initiat programul electric.

via | Autoactu

Taguri: Nissan, Renault

Comentarii (1)

  • Marius
    pt editor...Mircea Mester
    V-as ruga sa faceti o noua sectine 'electric' sau 'automobile elctrice' datorita faptului ca sectiunea mediu este prea vasta si nu e reala, cel putin articolele despre: autmobile pe hidrogen ce nu se pot numi ecologice... datorita consumului foarte mare de energie pentru sintetizarea hidrogenului,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru