Raliul Cataluniei: Loeb castiga, titlul se va decide in Tara Galilor

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 05.10.2009
Sebastian Loeb si Mikko Hirvonen se vor lupta in Raliul din Tara Galilor pentru titlul de campion in WRC in sezonul 2009. Ultima etapa din campionatul WRC va avea loc in weekendul 23-25 octombrie.

In sezonul 2009 al campionatului WRC, castigatorul clasamentului pilotilor va fi decis in urma ultimei etape a acestei competitii. Lupta finala ii va avea ca protagonisti pe Sebastian Loeb si pe Mikko Hirvonen, care sunt despartiti de un punct in clasamentul pilotilor din acest an. Cei doi piloti se vor lupta pentru suprematie in raliul Tarii Galilor, care va incepe pe 23 octombrie.

In cadrul Raliului Catalunyei, desfasurat in weekendul care tocmai s-a incheiat, Sebastian Loeb a foast ajutat de catre coechipierul sau, Daniel Sordo, sa revina in prim-plan in lupta pentru titlu. Daca inaintea competitiei se afla la cinci puncte in urma lui Hirvonen, Loeb a reusit sa castige la Barcelona si sa reduca ecartul la doar un punct cu ajutorul lui Sordo, care s-a interpus in clasamentul etapei intre francez si finlandez.

Mikko Hirvonen ramane liderul campionatului pilotilor dupa cele 11 etape cu 84 de puncte, si este urmat de Sebastian Loeb cu 83 de puncte. De aceasta data, rezultatul final al raliului Tarii Galilor va decide soarta campionatului mondial.

O clasare mai buna a lui Sebastian Loeb fata de Mikko Hirvonen il va face campion pe Loeb, in timp ce Hirvonen va deveni campion daca se va clasa in Tara Galilor in fata francezului de la Citroen. Singura exceptie de la aceasta regula ar fi un abandon al lui Mikko Hirvonen si o clasare in afara punctelor a lui Sebastian Loeb. In acest caz, va castiga Mikko Hirvonen, deoarece acesta are un punct in plus fata de Loeb.

La constructori, titlul este deja arvunit de Citroen Total, care dupa 11 etape conduce cu 151 de puncte si este urmata de BP Ford (130 de puncte) si Stobart VK M-sport Ford (73 puncte).

 

Comentarii (1)

  • wrc
    Daca Hirvonen termina pe 2 in Catalunya ar fi avut mari sanse sa devina campion mondial, asa sansele au scazut drastic.
    In 2008 in Tara Galilor a castigat Loeb, in 2007 Hirvonen
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru