Recall-ul Toyota se extinde in Asia, Africa si America Latina

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.02.2010
Toyota va rechema in service-uri pentru verificari 180.000 de masini vandute in Orientul Mijlociu, Africa si America de Sud. Cauza este aceeasi pedala de acceleratie.

Esential

180.000 de masini vor fi rechemate in service-urile Toyota din Orientul Mijlociu, Africa si America de Sud.

Toyota a anuntat astazi ca va extinde recall-ul cauzat de posibila blocare a pedalei de acceleratie si pe alte piete in afara celor deja anuntate oficial. Astfel, conform biroului de presa a constructorului japonez, unele modele pe care Toyota le-a vandut in orientul Mijlociu, Africa si America Latina vor fi si ele rechemate la service pentru verificari si schimbarea pedalei.

Sub incidenta recall-ului se afla circa 180.000 de masini care se adauga celor 8 milioane deja rechemate de Toyota in service la nivel mondial din cauza unui potential defect al pedalei de acceleratie.

Conform purtatorului de cuvant al companiei, Ririko Takeuchi, grupul japonez a identificat in Orientul Mijlociu 40.000 de exemplare Toyota Avalon (2005 si 2010) si Toyota Sequoia (2009-2010). Africa contribuie la recall cu 80.000 de unitati, in timp ce America Latina vine cu alte 60.000 de masini. In aceste doua zone, Toyota nu a anuntat inca modelele afectate.

CALENDARUL RECALL-ULUI TOYOTA

25 noiembrie 2009 - Toyota anunta ca recheama in service-urile din SUA peste 4 milioane de masini din cauza covoraselor care pot apasa involuntar pe pedala de aceleratie.

27 noiembrie - primele managerilor Toyota sunt taiate cu 20% din cauza celui mai mare recall din istoria japonezilor.

27 decembrie - Toyota China anunta ca recheama in service 43.000 de masini din cauza unor scurgeri de ulei.

22 ianuarie 2010 - Recall-ul din SUA se extinde cu alte 2.3 milioane de masini. De aceasta data, problemele se regasesc la nivelul pedalei de acceleratie, care ar putea ramane cuplata dupa ce soferul ia piciorul de pe aceasta.

24 ianuarie - Presa japoneza anunta ca recall-ul din SUA s-ar putea extinde si in Europa.

Se vorbeste de doua milioane de unitati afectate.

27 ianuarie - Toyota ia o decizie fara precedent la acest nivel: opreste vanzarea modelelor cu probleme din SUA. Opt masini ies din showroom-urile niponilor. Productia uzinelor americane Toyota va fi oprita si ea timp de o saptamana, intre 1 si 8 februarie

28 ianuarie - Recall-ul legat de covorasele cu probleme este extins la inca 1.1 milioane de unitati in SUA. GM anunta ca fiecare client Toyota care va cumpara o masina a grupului american primeste discount de 1000 de dolari.

28 ianuarie - Toyota anunta oficial ca recall-ul se va extinde si in Europa. Nu se cunoaste numarul unitatilor afectate.

28 ianuarie - Recall-urile legate de problemele la pedala de acceleratie se extind si in China. 75.000 de clienti ai marcii vor fi chemati in service in statul asiatic. In vizor: modelul RAV4.

28 ianuarie - Ford anunta ca modelul utilitar Transit Classic produs in China este si el afectat de problema pedalierului, pedala de acceleratie fiind produsa de acelasi furnizor american: CTS Corp.

29 ianuarie - Toyota anunta oficial numarul de masini afectate de recall-ul european: 1.8 milioane. In recall sunt incluse modelele Auris, Aygo, Avensis, Corolla, iQ, RAV4, Verso si Yaris.

1 februarie - Grupul PSA Peugeot-Citroen anunta ca va chema in service 97.000 de exemplare C1 si 107 afectate de recall-ul in care este implicat Toyota Aygo.

Cele trei modele sunt produse pe aceeasi platforma.

1 februarie - Toyota USA anunta ca a dezvoltat o solutie pentru problema legate de pedala de acceleratie. Dealerii din SUA vor incepe sa rezolve problemele in aceasta saptamana.

2 februarie - Recall-ul legat de pedala de acceleratie se extinde in Orientul Mijlociu, America Latina si Africa. In vizor sunt 180.000 de masini vandute pe aceste piete intre 2005 si 2010.

via | AFP/Toyota

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru