Recall-ul Toyota din Europa afecteaza opt modele

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.01.2010
Auris, Aygo, Avensis, Corolla, iQ, RAV4, Verso si Yaris sunt modelele pe care Toyota le va chema in service-uri pentru verificari. In total, recall-ul atinge 1.8 milioane de masini.

Dupa cum va relatam la inceputul acestei saptamani, Toyota va extinde recall-ul anuntat pentru opt dintre modelele sale si in Europa. Acest anunt vine la doar o saptamana de la extinderea precedentului recall pentru probleme la pedala de acceleratie, care a suplimentat numarul de vehicule implicate cu 2.3 milioane de unitati, toate fiind din America de Nord. Primele estimari anuntau ca vor fi afectate doua milioane de unitati in Europa, dar se pare ca vor fi rechemate in service "doar" 1.8 milioane de exemplare Toyota. Modelele afectate sunt produse intre februarie 2005 si ianuarie 2009, iar piesa cu probleme a fost deja modificata, pentru ca procesul de productie sa nu fie oprit si in Europa.

Toyota va rechema in service modelele Auris, Aygo, Avensis, Corolla, iQ, RAV4, Verso si Yaris. Acestea sunt produse, cu exceptia lui Corolla, iQ si RAV4, in fabrici din Europa si Turcia.

Intelegem ca situatia actuala creeaza anumite semne de intrebare si ingrijorari, lucru pe care il regretam. Dorim sa ne asiguram clientii ca aceasta problema poate sa apara doar in situatii extrem de rare si ca masura pe care o vom lua este preventiva si are scopul de a garanta cele mai ridicate standarde de siguranta pentru toti clientii nostri, a declarat Tadashi Arasima, Presedintele Toyota Europe.

MODELELE EUROPENE AFECTATE DE RECALL

Toyota AYGO (productie februarie 2005 - august 2009)
Toyota iQ (noiembrie 2008 - noiembrie 2009)
Toyota Yaris (noiembrie 2005 - septembrie 2009)
Toyota Auris (octombrie 2006 - 5 ianuarie 2010) 
Toyota Corolla (octombrie 2006 - decembrie 2009)
Toyota Verso (februarie 2009 - 5 ianuarie 2010)
Toyota Avensis (noiembrie 2008 - decembrie 2009)
Toyota RAV4 (noiembrie 2005 - noiembrie 2009).

CALENDARUL PROBLEMELOR TOYOTA

25 noiembrie 2009 - Toyota anunta ca recheama in service-urile din SUA peste 4 milioane de masini din cauza covoraselor care pot apasa involuntar pe pedala de aceleratie.

27 noiembrie - primele managerilor Toyota sunt taiate cu 20% din cauza celui mai mare recall din istoria japonezilor.

27 decembrie - Toyota China anunta ca recheama in service 43.000 de masini din cauza unor scurgeri de ulei.

22 ianuarie 2010 - Recall-ul din SUA se extinde cu alte 2.3 milioane de masini. De aceasta data, problemele se regasesc la nivelul pedalei de acceleratie, care ar putea ramane cuplata dupa ce soferul ia piciorul de pe aceasta.

24 ianuarie - Presa japoneza anunta ca recall-ul din SUA s-ar putea extinde si in Europa.

Se vorbeste de doua milioane de unitati afectate.

27 ianuarie - Toyota ia o decizie fara precedent la acest nivel: opreste vanzarea modelelor cu probleme din SUA. Opt masini ies din showroom-urile niponilor. Productia uzinelor americane Toyota va fi oprita si ea timp de trei saptamani.

28 ianuarie - Recall-ul legat de covorasele cu probleme este extins la inca 1.1 milioane de unitati in SUA. GM anunta ca fiecare client Toyota care va cumpara o masina a grupului american primeste discount de 1000 de dolari.

28 ianuarie - Toyota anunta oficial ca recall-ul se va extinde si in Europa. Nu se cunoaste numarul unitatilor afectate.

28 ianuarie - Recall-urile legate de problemele la pedala de acceleratie se extind si in China. 75.000 de clienti ai marcii vor fi chemati in service in statul asiatic. In vizor: modelul RAV4.

28 ianuarie - Ford anunta ca modelul utilitar Transit Classic produs in China este si el afectat de problema pedalierului, pedala de acceleratie fiind produsa de acelasi furnizor american: CTS Corp.

29 ianuarie - Toyota anunta oficial numarul de masini afectate de recall-ul european: 1.8 milioane. In recall sunt incluse modelele Auris, Aygo, Avensis, Corolla, iQ, RAV4, Verso si Yaris.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (9)

  • Tu esti Mircea?
    Da imparate, si o sa iti sterg iar mesajul
    parerea mea sa mai faceti 8 articole cu fiecare model in parte, macar sa fie prima pagina ocupata numai cu stirea asta.
    5 0
  • mircea
    @Tu esti mircea
    Sunt sigur ca poti sa faci diferenta dintre cel mai important subiect al acestei saptamani (si poate a anului, chiar) si orice altceva.

    Numai bine.
    1 4
  • Pedalele or fi loturile produse in..
    ..Dongguan, People's Republic of China; Tianjin, People's Republic of China.
    Astept si ceilalti producatori care au folosit echipamente CTS sa-si anunte pozitia.
    1 1
  • poate nu il stergeti
    nu inteleg care este ardoare asta cu toyota ? chiar asa vreti sa deveniti un fel oo tv cazul toyota inteleg ca este ceva important dar nici asa din ora in ora numai de acest recall va legati

    PS. Urmatorul subiect suna asa : pedalierul de acceleratie afecteaza 3 modele lexus. Sunt sigur ca asta o sa fie
    6 1
  • inca ceva
    de asta de ce nu ati scris nimic pt ca renault? http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6807843-renault-rechemat-pentru-verificari-aproape-400-000-masini-plan-mondial-pentru-reprogramarea-calculatorului-directiei-asistate.htm
    6 0
  • Flavius
    Sigur?????
    Aygo ?!? , Asta nu-i produs in Cehia in aceeasi fabrica , pe aceeasi linie de productie si cu EXACT aceleasi piese cu " fratii" sai 107 si C1 ? Alea cum se simt ? Nu de alta , dar chiar sunt interesat ! Nevasta-mea are un C1.
    2 0
  • toyota corolla
    unde e facuta asta ?
    0 0
  • mircea
    @MCD
    http://www.automarket.ro/cauta/results.php?terms=recall+renault&search_categ=news

    Trebuie doar sa cauti. Cand e cazul, scriem despre toti.
    0 0
  • Marea rechemare
    Pentru posesorii de Toyota este un anunt. Multumim.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru