Renault a anunţat succesorul lui Patrick Pelata

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.05.2011
Carlos Tavares va conduce marca Renault din 1 iulie. Noul şef al mărcii franţuzeşti a studiat în Franţa şi a petrecut 23 de ani în cadrul companiei, după care s-a alăturat mărcii Nissan.

Oficialii Renault-Nissan au anunţat înlocuitorul lui Patrick Pelata, Carlos Tavares. Noul şef al operaţiunilor va conduce marca Renault şi promite să se concentreze pe afacerile din Franţa ale constructorului respectiv. Carlos Tavares va prelua frâiele Renault pe 1 iulie 2011 şi dezvoltarea fabricilor din Franţa va fi prioritatea sa. Tavares va conduce marca Renault în primul al din strategia "Drive the Change", care are toate etapele pregătite până în 2016. Carlos Tavares îl înlocuieşte pe Patrick Pelata, care a decis să părăsească poziţia respectivă din cadrul mărcii franţuzeşti în urma unei investigaţii eşuate a unui caz de spionaj industrial.

"Talentul şi experienţa sa vor fi puncte forte pentru Renault şi toţi angajaţii săi pe măsură ce înaintăm cu paşi repezi spre primul an din programul Renault 2016 – Drive the Change", a declarat Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan, despre promovarea lui Tavares.

Carlos Tavares a absolvit Ecole Centrale de Paris, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ tehnic din Franţa.

O bună parte din cariera sa a fost petrecută alături de Renault, unde acesta a ocupat o serie de posturi în Franţa, în cadrul departamentelor de inginerie şi programe. Tavares s-a alăturat mărcii Nissan ca director de programe şi a fost promovat ca vicepreşedinte de strategie de produs şi planificare a produselor. În 2005, Tavares a devenit membru al consiliului director Nissan, iar în 2009 şi-a asumat responsabilitatea pentru operaţiunile Nissan în America de Nord.

Noul şef al mărcii Renault este din Portugalia. Carlos Tavares şi-a petrecut 23 de ani alături de Renault şi s-a mutat la Nissan în 2004. În cadrul postului de şef al Nissan America de Nord, Tavares şi-a împărţit timpul între Nashville şi Tokyo. Carlos Ghosn va supraveghea îndeaproape deciziile lui Tavares, brazilianul fiind presat de guvernul francez să îşi mărească influenţa asupra mărcii Renault.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • ceva interesant
    Aici Carlos Tavares vorbeste despre Nissan Leaf

    http://www.youtube.com/watch?v=I5IOByPlMSE
    3 0
  • Andrei Alexandru
    @Carlos Tavarez
    Sa inteleg ca portugheza n-o vorbeste fluent... chiar daca pare sa fie limba lui nativa... Ciudat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru