Renault Clio Williams ar putea renaşte cu 240 de cai sub capotă

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Renault ar putea celebra parteneriatul semnat cu cei de la Williams printr-o reeditare a celebrului Clio Williams, hot-hatch-ul care a făcut furori la începutul anilor '90.

Esential

240 de cai putere ar putea avea viitorul Renault Clio Williams.

Vă mai amintiţi de legendarul Renault Clio Williams? Maşina care a dat o nouă definiţie conceptului de hot-hatch este pe punctul de a reveni pe piaţă. Potrivit publicaţiei britanice AutoExpress, Renault ar putea reînvia mitul lui Clio Williams. Informaţia apare la numai câteva zile după ce Renault şi-a reluat parteneriatul de furnizare a motoarelor cu echipa de Formula 1 a celor de la Williams.

Dacă va vedea lumina zilei ca o ediţie menită să sărbătorească noua colaborare, Clio Williams va fi complet diferit de versiunea standard a lui Clio RS, deja un etalon al segmentului. Noul hot-hatch ar putea adopta acelaşi motor de 2.0 litri aspirat, capabil să producă însă 240 de cai putere. Şasiul Cup va fi păstrat cu condiţia de a fi îmbunătăţit cu un set de suspensii Sachs, alături de care va fi montat un nou sistem de frânare. Nu vor lipsi nici pneurile de performanţă, semnate de Bridgestone, şi nici nuanţa de vopsea albastră care a consacrat modelul în 1992.

Versiunea Clio Williams ar putea fi cântecul de lebădă al actualei generaţii Clio RS, urmaşul fiind aşteptat deja în 2012.

Ediţia dedicată celor de la Williams ar putea fi una strict pentru colecţionari, cu un număr de exemplare extrem de redus.

via | autoexpress

Comentarii (1)

  • :)
    Ar fi ceva deosebit!
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru