Şeful de design Renault: "Designul lui Duster va inspira noul Logan"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.10.2010
Directorul departamentului de creaţie Renault susţine, într-un interviu acordat Automarket, că Duster este cel mai reuşit produs Dacia, în materie de design. Tocmai de aceea, aspectul SUV-ului influenţa serios look-ul viitorului Logan.

Deşi nu a pregătit nimic spectaculos pentru Salonul Auto de la Paris, Dacia continuă să îşi propună ţinte noi, realizabile cu ajutorul părintelui Renault. Constructorul român va evolua simţitor în următorii ani, continuând să îşi îmbunătăţească oferta. Primele semne pozitive vor apărea în anii imediat următori, când brandul românesc va căuta să adopte un design ceva mai atrăgător, fără a se îndepărta de identitatea pe care şi-a creat-o până în prezent.

Laurens van den Acker, designerul şef Renault, a vorbit la Paris, în cadrul unui interviu acordat Automarket, despre viitoarea filosofie pe care o va adopta constructorul din Mioveni. "Dacia va evolua în următorii ani cu ajutorul centrului de design de la Bucureşti. Limbajul brandului românesc nu se va confunda însă cu cel Renault, pentru că francezii oferă o abordare mai latină, emoţională şi senzuală a segmentului, în timp ce Dacia promite o perspectivă est-europeană, raţională şi robustă.

Această complementaritate nu se va schimba în viitor, diferenţele de design urmând să devină din ce în ce mai mari", a declarat designerul.

În opinia şefului de creaţie Renault, Duster este cel mai reuşit produs Dacia, afişând un look atractiv, robust şi solid. "Asta înseamnă că viitorul design al modelelor Logan şi Sandero va avea la bază ceea ce vedem în prezent pe SUV. La început am fost nevoiţi să croim ceva sub presiunea timpului, pentru a putea debuta rapid pe pieţele emergente. Tot din aceste considerente am apelat şi la folosirea unor modele deja existente, care au primit sigla Dacia, cum este cazul lui Sandero."

"Generaţiile viitoare însă, vor avea mai multe modificări în materie de design. Viitorul Logan va adopta un aspect frontal şi posterior modificat serios. Dacă reacţia va fi pozitivă, vom avea o a treia generaţie Logan cu un design radical, diferit de ceea ce vedem în prezent", a încheiat van den Acker.

Comentarii (29)

  • sa speram ca numai fata masinii ...
    13 16
  • Constatare
    Aoleu, pai daca Duster e tare in materie de design, si va "inspira viitoarele Logan si Sandero", atunci trebuie sa plec departe, poate chiar pe Marte. Nu vreau sa apuc sa vad o generatie noua bazata pe HIDOSUL Duster :)) (Nu ca Logan sau Sandero actuale ar fi ceva spectaculos)
    16 60
  • WTF!!!
    10 31
  • O,nuuu!!!
    9 29
  • deabia astept !
    Laurens van den Acker stie ce face... nu-i dati voi lectii
    29 11
  • Etienne
    Duster Logan
    Majoritatea a fost de acord ca Sandero este cel mai aspectuos model de la Dacia. Acum van den Acker spune ca Duster e cea mai aratoasa Dacie, desi succesul sau la vanzari e cauzat de pret , nu de designul deloc impresionant. Totusi cel mai bine e sa asteptam variantele finale ale noilor generatii Logan inainte sa aruncam cu pietre, poate ne fac o surpriza placuta.
    19 4
  • Virgil
    Off Topic : Mazda a prezentat un teaser cu interiorul noului pick-up BT-50 ce va fi prezentat in premiera saptamana viitoare
    http://carscoop.blogspot.com/2010/10/mazda-teases-interior-of-all-new-bt-50.html
    4 6
  • n-ati observat ca ...
    ... comentariile pana acum arata , IN MARE PARTE , ca e o idee proasta ( legat de faptul ca "Designul lui Duster va inspira noul Logan" ) si paradoxal ca voturile au fost cu minus ? ... ca si cum doar cei care dau comentarii neplacute au comentat si doar cei care dau comentarii placute le-au votat ( cu minus ) ... n-am mai vazut asa ceva
    18 8
  • CE MINCIUNA !!!
    La Duster erau 4 proiecte de design, 2 fumoase si 2 urate, iar DUSTER-ul actual este unul dintre cele 2 URATE !
    NU MAI MINTITI !!!
    de asta a si plecat fostul sef de la Dacia, pentru ca nu i-ati aprobat un proiect dintre cele 2 frumoase!
    railor..................
    5 10
  • dragul meu, este foarte greu sa scoti ceva "din tine" si sa dai pe net ... spre deosebire de "anonimul" minus ;)
    5 1
  • Duster nu e pt fitosi
    @dor3l
    Presa romaneasca si internationala considera Duster o masina atractiva, asa ca nu conteaza ce crezi tu si altii ca tine carora le sta in gat Dacia, pt ca sunteti in minoritate.
    32 4
  • catalin
    cea mai "frumoasa"
    Dacie este sandero stepway. Dar mai important ar fi sa lucreze la interior!
    6 3
  • Si interior?
    Si interior identic nu?
    2 5
  • @Duster nu e pt fitosi
    1) De unde ai tras concluzia ca as fi "fitos"?
    2) De ce nu intelegi ca Dacia ca marca, nu se doreste a fi ceva revolutionar in materie de design? Dacia se vinde pentru ca e ieftina si atat. Te duce din A in B, eventual C.

    PS: Imi place ca toata lumea se ataca pe subiectele ce tin de Duster :))
    2 33
  • @ cmg_george
    Dupa ce ca are 4 roti, tu mai vrei si interior diversificat?
    Vor avea totusi grija unii sa le "tuneze" interiorul cu braduleti, cruciulite, maimutoi si ale obiecte artizanale.
    7 19
  • Duster nu e pt fitosi
    @dor3l
    hai nu mai umbla cu.., pt ca ce ai scris ramane... ai fost contrazis pe afirmatia ca Duster e "hidos", fapt infirmat de presa de specialitate si majoritatea celor care au vazut-o de aproape... sau folosesti cuvinte fara sa le cunosti semnificatia?

    Si sunt alte argumente pt Dacia in afara de pretul mic.

    Daca Dacia n-ar produce masini fiabile, robuste, capabile sa transporte 5 / 7 persoane si bagajele lor pe drumuri neamenajate, in mod confortabil si la un nivel de siguranta decent, atunci nimeni nu le-ar mai cumpara. Pe langa asta Dacia are cel mai mic cost de exploatare pe km. Deci nu e vba numai de costul initial de achizitie.
    20 2
  • mai est-europeana, mai comunista, mai nasoala :))
    1 10
  • @Duster nu e pt fitosi
    Hai fii serios, desi gusturile nu se discuta, eu as prefera un Aro in locul Dusterului. OK. Ramai la afirmatia ta si a celor mai cei dintre jurnalisti.

    Cat despre costuri de exploatare si intretinere, tin sa te dezamagesc. Dacia, Renault si masinile frantuzesti in general sunt foarte scumpe la capitolul asta.
    3 35
  • @Duster nu e pt fitosi
    Uite aici un test mai "capabil".

    Eu sustin: Duster e HIDOS (si din fata si din dos).

    Votati voi restul, cu negative si pozitive.
    4 30
  • va mai amintiti?
    de 2CV-ul de la citroen? sau de beetle-ul facut din ordinul lui hitler?
    mai stiti si ce succes au avut?
    cate milioane de exemplare, ani de productie?fan-cluburi?
    mai lasati comentariile ca-i urat , ca-i hidos, ca rata impunge...
    mai puneti mana pe carte si terminati macar liceul, proiectati voi ceva...si nu doar la caroserie ma refer, sau la interior...
    vreti bling-bling... duceti-va in america...
    10 2
  • ovinic
    duster
    In privinta aspectului, e adevarat ca gusturile nu se discuta,dar trebuie sa mai tinem cont si de alte aspecte cum ar fi: pretul in afara oricarei concurente, pret dublat de o fiabilitate destul de ridicata,capacitatea de a te duce in conditii relativ decente unde ai nevoie si nu in ultimul rand felul cum se descurca in teren unde bate cam toate masinile de aceasi clasa (marci renumite si mult mai scumpe).

    mult mai scumpe.
    15 2
  • john87
    dor3l
    daca vb din auzite cu pese scumpe etc mai bn taci ai cumparat vreo pesa pt o dacie??iar daca cumperi pt o masina nemteasca de la reprezentanta nu de pe net pun pariu pe ce vrei tu ca e mai scumpa.
    ex distributie la skoda la reprezentanta 2200 lei cu manopere pt un amarat de motor 1.9 65 cp,iar luata de la "srl" mau ajuns 550 lei fara manopera asa ca uitate in curtea ta si mai citeste
    21 2
  • dorele, ia fa ma chhhhhhh
    "Duster nu e pt fitosi" nu a sustinut ca Duster are un design "revolutionar" , ci atractiv. E o diferenta.

    Singurul "revolutionar" aici esti tu, dar esti in minoritate, dupa cum s-a spus. Impresiile tale nu fac nici cat o ceapa degerata.
    22 1
  • Astora de la Renault le-a luat Dumnezeu mintile sau stirea e data la misto de unii care concureaza sau vor sa concureze Logan-ul.
    3 15
  • Duster e urat cu spume, chiar mai urat ca actualul Logan.
    N-am nimic cu Dacia, de fapt am un Logan de 4 ani si sunt f. multumit de el, dar Duster mi se pare de o uratenie incredibila, chiar nu inteleg unde vede asta ca ar avea cel mai "reusit" design.
    La Duster s-a replicat ca la SUV-uri nu prea conteaza designul si frumusetea. De fapt, motivul pt. care se vinde nu e in nici un caz designul, ci pretul raportat la dotari.
    Ce-i drept, nici Loganul actual nu e vreo frumusete, botul mi se pare chiar mai urat decat la prima versiune, dar fata de Duster arata chiar mai bine.
    4 13
  • @Maka a.k.a. Gigi
    Gusturile nu se discuta, dar voturile vorbesc de la sine: cei care considera ca Duster e atractiv sunt mult mai numerosi decat cei care carora nu le place.
    Si un alt lucru: putea el Duster sa fie placat cu aur, insa daca se intampla sa arate ca o Multipla incalecata cu un SsangYong Kyron, nu facea 75.000 de comenzi in 5 luni.

    http://www.automarket.ro/stiri/dacia-mareste-productia-lui-duster-pentru-a-face-fata-comenzilor-33775.html
    12 2
  • Uratirea Logan-ului
    NOOOOO! no way!!! Nu e nici urata nici frumoasa, dar daca merg in directia asta anosta o s-o urateasca rau de tot. :((((
    1 8
  • Rumburak
    Pretul decide daca o masina e cool?
    Nu am dacia dar nu pot sa observ ca alte masini au un design mult mai penibil. de exemplu la toata gama toyota umflatura de pe capota simbolizeaza un cirnat bagat in chiloti. design penibil au si vechiul nissan micra sau hidosenia nissan juke.
    0 6
  • -daca noul logan va fi inspirat de conceptul DUSTER E OK.
    -daca va fi inspirat de modelul de serie atunci ...prefer CLIO,MEGANE ,ASTRA ,POLO ETC
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru