STUDIU: Soferii BMW sunt cei mai indisciplinati din trafic (+ sondaj)

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.05.2009
Un studiu britanic a relevat faptul ca soferii modelelor BMW sunt cei mai indisciplinati participanti la trafic, alaturi de soferii autovehiculelor comerciale.

Un studiu efectuat in Marea Britanie pe un segment de 1.500 de participanti la trafic a dezvaluit faptul ca soferii BMW-urilor sunt cei mai indisciplinati. Potrivit realizatorilor studiului, 59% dintre cei intrebati au considerat ca soferii de BMW sunt cei mai indisciplinati, pe locurile urmatoare situandu-se soferii modelelor Subaru, cu 42 de procente, si soferii modelelor Audi - 30%. Printre faptele pentru care au fost blamati cei mai indisciplinati soferi putem enumera viteza excesiva, depasiri periculoase si intimidare in trafic.

Persoanele care conduc modele Mercedes-Benz au fost considerate ceva mai disciplinate de catre participantii la acest studiu, cu toate ca 27% dintre persoanele intrebate au considerat ca posesorii modelelor construite de marca din Stuttgart conduc indisciplinat. Toti soferii de autovehicule comerciale interogati recunosc ca se pot include si pe ei in categoria participantilor la trafic indisciplinati, iar 98% dintre repondentii sondajului considera ca soferii tineri sunt si un pericol pentru societate.

In sfarsit, soferii cu o varsta inaintata au fost considerati periculosi de 90% dintre participantii la trafic intervievati. In mod surprinzator, soferii de autobuze si autocamioane co masa proprie de peste 3.5 tone au fost considerati cei mai disciplinati participanti la trafic.

Cand au fost intrebati despre propriul stil de condus si de disciplina de care dau dovada in trafic, niciun sofer de autoturism nu a declarat ca este indisciplinat: daca 25% dintre subiecti considera ca sunt excelenti la volan, 75% dintre acestia spun ca stilul lor de sofat este satisfacator. Directorul publicatiei britanice AutoTrader a dezvaluit faptul ca soferii isi schimba stilul de condus odata cu costurile ridicate ale folosirii unui vehicul.

Doua treimi dintre cei 1.500 participanti la trafic care au participat la acest sondaj au declarat ca au inceput sa conduca mai ecologic prin folosirea gamei inferioare de turatii. Peste jumatate dintre cei intrebati au marturisit ca si-au schimbat stilul de condus pentru a putea consuma mai putin carburant si pentru a-si reduce cheltuielile ce tin de transport.

Via | Cardealermagazine

Taguri: BMW, soferi, trafic

Comentarii (100)

  • BMW
    BMW incalca cel mai mult ca isi bat joc pe josea de cei de la Audi , Opel ,VW sauToyota...
    Si soferii care au BMW sunt cu nasul mai sus decat altii.
    Pentru ca BMW are creer bun (motorul 7 titlu best egine in the world ). Si la orice liniuta la Semafor BMW rade asfaltul.
    Si daca se intuneca un pic niste Drifturi tot cu BMW se fac si politia repede ii amendeaza.
    8 75
  • pt cel de mai sus...
    pt cel de mai sus
    GENUINE COCALAR
    64 3
  • ce coincidenta
    doi ani in urma am fost in romania in vacanta , prima masina care era sa ma lovesca era un bmw , nebunul care era la volan vroia sa depaseasca o coloana de 4 masini in curba , daca nu eram atent praf ne faceam amandoi , desi am stat numai o saptamana in romania m-a ingrozit cea ce am vazut , zici ca esti intr-un film american de actiune , astia de la hollywod ar trebui sa ia lectii , intentia de a folosi semnalizatoarele lipseste cu desavarsire cat despre oglizi nu mai zic , astia se uita in oglinda ca tractoristii , numai cand se barbieresc
    67 3
  • CatalinB
    cei mai viteji
    sunt soferii de Logan 1.6 16V... ei conduc ca si cum ar avea BMW...
    39 15
  • Crysty
    Soferi
    Cred ca toti soferii sunt indisciplinati in trafic! Oricare dintre noi a facut cel putin 2 greseli in trafic in ultima luna ( prioritate la tecere, nesemnalizare la schimbarea directiei de mers, etc).
    NU cred ca exista un anumit producator de masini (BMW) care indeamna soferii sa calce pedala de acceleratie mai mult !
    Totusi peste tot in tara sunt romi care conduc nebuneste BMW, Audi, Mercedes, etc cu nr straine (Bulgaria, Austria, Germania etc).
    35 3
  • Pt CatalinB
    Subscriu la ce ai scris tu. Astia cu Logan sunt cei mai periculosi. Si-au luat si ei acum masina cu programu rabla si cred ca au prins pe mana un BMW sau un Audi. Eu ma bucur pt ei ca au reusit sa-si ia masina noua, dar mai usor fratilor ca ala nu e bolid, nu e etalon de siguranta activa si stabilitate.
    17 15
  • hahahaha
    @beemve
    EPIC FAIL!!!!1111
    15 4
  • soferi calumea' astia cu Dacia
    Clar cei mai viteji soferi sunt posesorii de Dacia si exista 2 categorii :
    - cei cu dacie berlina 1300 aia stiu ca Dacia lor costa cat o bara de Audi asa ca de ce sa nu ii rupa gura daciei pana ii sar pistoanele in baie
    -cei cu Logan, au dat vechea 1300 la casat si acum frate si-au luat Dacia asta Logan ...OZN frate !!!....masina buna tata, merge bine si fuge calumea' =))
    28 18
  • Handicapatu
    fac
    De va prind pe unu cu BMW , va joc intre picioare!
    7 33
  • bogdan
    soferi
    cei mai indisciplinati sunt cei cu bmw cu vw si taximetristi
    20 5
  • Hunter
    Daca un studiu britanic a scos la iveala acest lucru, cum ca soferii de BMW sunt "Dumnezei pe roti" e clar....ASA ESTE !!!!
    Cel putin la noi in tara BMW = legea smecherilor pe sosele.
    Nu vezi un om normal, cu un statut social respectabil in BMW (un doctor, un avocat, un arhitect), cum de altfel se intampla in Germania de exemplu....pentru ca acolo nu oricine isi permite un BMW.
    La noi, toata lumea are numa BMW in cap.....esti un amarat de stai la marginea orasului intr-o garsoniera, da faci foamea sa iti iei un BMW la second, cu care iesi la impresie si faci pe regele soselelor. De ce ?! Pentru ca "am BMW....sunt smecher....imi permit orice....ii fac pe toti la semafor....sunt ciumeg.....si nimeni nu ma intrece....sunt expert in manuirea volanului"
    GRESIT !!! Esti un bou, care nu stie ce inseamna responsabilitate, nici fata de tine, nici fata de altii din jurul tau din trafic.
    Uitati-va numa prin trafic cine are BMW....meltenii cu ceafa groasa si "schumacherii" intre 18 si 25-27 de ani. Iar mai periculosi decat oricine zic eu ca sunt incepatorii cu BMW.
    Adica are taticu bani, ii cumpara la baietelu drag si scump BMW, ala e cu lamaia in geam, da face niste scheme in trafic sa il vada lumea ce mare sofer e, de te minunezi. Fereasca D-zeu !!!
    50 8
  • Instructor
    Sau cum le spun eu elevilor, soferi de BMW sau DONATORII DE ORGANE!
    28 8
  • pt cocalarul ala din primul mesaj
    Esti agramat, prietene. Nu stii sa legi cuvintele dintr-o propozitie ca sa te faci inteles... sau poate cocalarii aia de tzeapa ta inteleg ce ai scris tu acolo.
    'una peste alta' esti un mare bou. Du-te tu cu bemeve-ul tau si propteste-te in primul copac cocalar !
    30 4
  • Merc Driver
    Propunere
    Eu propun sa se faca asigurarea jumate din pretul masinii noi (chiar daca a fost luata second-hand de actualul proprietar) pe an, iar pentru fiecare amenda de viteza sau neacordare de prioritate, la anul sa se dubleze, iar pt accident sa se ia permisul pe viata si puscarie. Sa vedeti in 2-3 ani si strazile libere, si BMW-urile stand frumos la semafor, si vetozamanii coducand Loganuri.
    9 15
  • Didi Croitoru
    da!
    Ba sarantocilor, eu am un BMW ursulet 316 din 1991, va fac pe toti ba saracilor! Cand ma vedeti sa inclinati capu! Vai de capu vostru cu Loganu, masina saracului din RO. Sunt administrator la o croitorie si impun respect fata de voi! Behave loosers!
    2 70
  • 316 din 91
    sarcule care esti tu srac
    316 din 91 aveam in 1991 sarcule care esti tu sarac cu croitoria ta cu tot. intradevar, numai manelari, cocalari, ciobani, tarani si restul sunt propietari de bmw
    34 4
  • Wankel
    asa e !!!
    Este cat se poate de adevarat...dar indisciplinati...e un cuvant foarte diplomat spus pentru ei...ei sunt ceva deeee pomina ...nu vreau sa stau sa-i caracterizez acum...ca si domnul de mai sus...te felicit pentru croitoria ta...sincer nu imi pasa de ceea ce faci tu...bravo tie...numai ca nu ai de ce sa te dai mare...fii jmecher la locul tau de munca ...am un prieten care are o firma de publicitate ...omu noapte e nebun conduce ca nebunu...ca nu e nimeni!!! ziua conduce super frumos! si in primul rand STIE SA MULTUMEASCA, nu ca voi...in primul rand voi parca nu aveti bastonasul ala cu semnaul...ce ati facut a-ti avut optinue din fabrica?...ati redus costul masinii cu 1000 eur ca sa nu mai aveti semnal cumva? ca nu inteleg...
    20 1
  • Wankel
    am uitat sa specific...prietenul meu are A6 ...sa nu se inteleaga gresit...
    7 6
  • URAGANU
    subiect
    Aia nemultumiti de BMW-uari, sa schimbe rablele de masini pe care le conduc, sa se urce intr-un BMW 1 saptamana si pe urma mai vorbim de trafic. =)))))))))))))))))

    Personal ma feresc de SKODAri, Renaultisti si Loganari :D exact in ordinea asta. Consider soferul de SKODA acel impotent care n-a avut destui bani sa-si ia un VW si care se multumeste cu faptul ca are motor de VW :)))) si au niste impresii si basini de mama doamne ce nava spatiala au =)))

    Va recomand sa mergeti macar cu un BMW din 1900Toamna sa simtit diferenta intre O MASINA si Restul ! Pur si simplu NU POTI sta dupa toti mototoii care n-au ce cauta pe sosele.

    Defapt se stie ce mai multe accidente produc tantalaii in trafic decat vitezomanii.

    Ciao va pup papa =))
    10 44
  • mda
    URAGANU, Didi Croitoru, BMW
    Iesiti in soare poate va lumineaza mintea :))))
    BMW - du-te la scoala, invata sa scrii si apoi sa conduci :))))
    25 3
  • ...
    Nu poti generaliza. Depinde de sofer nu de masina pe care o conduce. In romania as zice ca soferul de logan "tunat" e cel mai prost animal!
    19 8
  • nu prea tine de marca
    nu cred ca tine asa mult de marca, de ex daca ar fi o dacie cu performantele unui bmw credeti ca nu ar merge si aia la fel?
    tine de respectu fiecaruia fata de restu lumii si de cat de sus-pus e.
    16 3
  • ce retarzi!!!
    stiu si eu vreo 2 care si-au luat cate un bmw din 94-95 cu nr de bulgaria si sa vezi ce smecheri se dau, iar ei stau in case de chirpici si se imbraca din europa!!! persoanele de genul uraganu, didi croitor, bmw sunt niste frustati!!! ati participat macar la o cursa ilegala sau legala??? sau voi va dati numai cu loganuri, skoda si renault??? eu am o octavia 2 si daca te uiti la ea crezi ca are motorul de 105 cp dar te las in urma pt tine cu bmw-ul tau...nu o sa ma apus sa-ti explic ce am modifcat la ea ca ai crede ca vb chineza sau ar fi la fel cum m-as uita eu la voi cand imi vorbiti de idoli vostri: manelistii!!!!
    19 3
  • cei cu GOLANURI sunt SCHUMACHERI
    soferii de LOGAN sunt cei mai prosti soferi! cred ca au mare masina si merg extrem de tare depasesc aiurea... acum cateva zile pe A2 m-a depasit un logan eu mergand cu 160 la ora... deci va dati seama ce creier poti avea sa mergi cu cutia aia la asa viteza...
    9 16
  • Pulea
    Acum toti cacatii care nu au bani decat de bicicleta isi cumpara cu 2000 de euro BMW 316 sau 318 din '90 inmatriculat pe Bulgaria si cica au mari masini! Astia sunt niste rupti in gura de foame care vor sa para si ei baietasi si baga de cate 10 ron benzina sa dea o tura prin oras! SOFERUL DE BMW ESTE COCALARUL TIPIC!!!
    23 5
  • ha ha ha
    soferi buni sau prosti!!!
    eu cred ca atunci cand ne luam permisu sau cand ne nastem nu nu ni se pune o eticheta cu ce fel de soferi vom fi. eu cred ca a fi un sofer bun sau prost tine de talentul si cultura fiecaruia. sunt soferi buni si disciplinati si cu bmw si cu mercedes si cu logan si cu dacia 1310. doar ca unii daca au un bmw sau o marca de "smecher" se cred cei mai coiosi de pe sosea si cred ca mama lor le-a facut-o cadou. sa speram ca inasprirea examenului de obtinere a permisului va face sa doar cei capabili fizic si metal(din pacate multi incapabili mental au luat permisul auto) sa ia permisul auto.

    P.S.: folositi mereu semnalizatorul si mai multumiti!!!
    14 0
  • MuE BmW
    MuE BmW
    asa e! toti fraiericii au acum bmw pe bulgaria! sa nu ai norocul sa te loveasca vre-unul ca obligat fortat trebuie sa ajungi cu masina ta lovita in bulgaria sa-ti faca acolo constatare si tot la ei s-o repari! eu le-as da foc la astia care isi iau masini pe bulgaria!
    15 3
  • BMW = SPOITOR
    SPOITOR POWER
    Acum toti spoitorii sau cocalarii au BMW! Mi s-a facut scarba de aceasta marca tocmai d-asta! In 4 din 5 BMWuri e la volan o cioara grasa cu lantu de juma' de kil sa i se vada valoarea!!!
    28 2
  • BMW
    BMWurile aduse din afara sunt cela mai busite si le mai alergate masini! N-am vazut o seria 3 in firea ei fara probleme! Si ce se zice mai sus ca toti prostii si-au luat BMW pe Bulgarica asa e! Toti taranii au BMW acum!
    20 2
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    chestionar
    in contextul din tara noastra cred ca s-ar impune un chestionar care sa reflecte gradul de cultura al conducatorilor auto. tind sa cred ca sunt aici pe forum destui care inteleg ce inseamna grad de cultura si pentru o si mai buna intelegere a problemei unii ar spune ca gradul de cultura nu e direct proportional cu scoliile absolvite. ar trebuii o rubrica cu intrebari de cultura si una in care sa se secifice scoliile absovite, dupa caz daca au fost absolvite si dupa alte cazuri in cat timp au fost absolvite. bun pariu ca 80 la suta din conducatorii de bmw de la noi au maxim 8 clase. despre masinile bmw tot respectul, mai ales pentru motare, ca design prefer altceva.
    respect
    20 1
  • BMW = KT
    bemveu e cea mai flatulata masina!
    numai o conduc si gay!
    sa bag gat la toti conducatorii de bmw care se cred cu mari!!!
    7 11
  • NicuTalent
    BMW e pe namber2
    si eu am boala pe bmw care e masina care nu mai e la moda. acu sa fii baiat tre sa ai OPEL ALB CU GENTI MARI SI FOLIE. Acu BMW e pentru purii sau gushteri obositi.
    3 10
  • Mircea
    Mai mai, imi pare rau sa vad ca nu vad nici un comentariu mai inteligent atat la adresa articolului cat si la adresa celorlalti (pleonasm intentionat)
    In primul rand, dupa cum probabil observati din comentarii si din trafic, indisciplina nu tine de marca masinii, ci de sofer, of course. Ca doar nu masina este indisciplinata.
    Manelisti o sa vezi conducand toate marcile (totusi, pana acum nu am vazut nici unu cu o Toyota sau o Mazda mergand cu geamul coborat si cu maneaua pe turbo-volum...nu le plac masinile japoneze).
    Deci don't blame the car. Daca vrei putere bruta, ia-ti BMW, vrei clasa ia-ti Mercedes-Benz, vrei echilibru ia-ti Audi, sau ce vrei tu. Nu va uitati la ce soferi conduc o anumita marca atunci cand va alegeti masina. Toate au avantajele si dezavantajele lor, chiar si mult-disputatul Logan.
    Regula numarul 1 in trafic si in viata: Respecta ca sa fii respectat!
    Toate cele bune si criza usoara.
    GO BMW!
    19 3
  • A l e x
    Mentalitatea
    Totul tine de mentalitatea Romanilor,in general foarte multi isi cheltuie ultimul ban pe o masina "de fite".Are salariul 800-1000 ron in tara insa face pe sluga 1-2 ani prin Italia sau Germania si isi cumpara o masina "jmechera" sa moara gigi de la etajul 4 de invidie.

    Evident ca nu cunoaste mai nimic despre masina aia,si nici nu o poate intretine corespunzator insa asta e singura lui solutie pentru a se face remarcat si invidiat de dusmani,si de ce sa conduca regulamentar cand poate merge cu viteza pentru impresie,de ce sa astepte pana se da si amaratul cu Fabia sau Punto pe banda 2,dar el da flashuri la intimidare,doar are o masina de "fite" acum,e un faraon ! Nu mai sta duoa toti muritorii.

    Daca am raporta masinile la salariile din Romania nu ar trebui sa iesim din logan,punto sau fabia.In concluzie mentalitatea multora e devina ci nu marca de autovehicul,un frustrat il gasesti si in Dacia 1310 si in Bmw F01,sunt insa anumite categorii automobilistice pe care frustratii le prefera mai mult,in general masinile premium.A tanjit ani pentru o masina de fite,a cules struguri in italia si a construit case cu gandul ca merge cu "bemveul" cu 200 km\h prin cartier sa impresioneze pitipoancele si tovarasii de spart seminte,iar cand in sfarsit a strans banii pentru masina,impresia trebuie sa fie maxima,inconstienta e alimentata de dorinta pentru afirmare.
    20 0
  • andrei
    romani vs roman+cocalar=jale
    nu trebuie sa generalizam , orice om are dreptul la orice masina, indiferent ca e logan , 316 sau golf.
    nu marca masinii ii induce soferului personalitatea lui in trafic si pur si simplu bunul lui simt.
    la bmw treaba e mai delicata, datorita faptului ca sunt masini puternice si preferate mai de toate lumea.PROBLEMA e ca romanul is ia un bmw din '90(nimic rau in asta, si eu as vrea unu) , pe care uita sa il mai bage in service , la o revizie, ca nah are doar 220.000km, daca acest bmw scapa si pe mainile unui incepator e si mai grav, pt ca bmw vine cu tractiune spate deci senzatii super tari dar pericol in trafic!!!
    12 1
  • bmw pt cocalari
    Din pacate in ziua de azi s-a ajuns ca majoritatea cocalarilor sa aiba bmw,toti cei care nu au ce manca stranga acolo 2000 euro si-si iau un bmw din 90 cu 300 000km si dupe fac toate tampeniile cu el,ca la mintea lor daca ai bmw potzi sa faci c vrei pe sosea...de unde toti tiganii si manelarii o ardeau cu "mertzan" acum vad ca s-au dat toti pe bmw,ca au auzit ei ca daca ai masina cu caracter sportiv esti cel mai "haladit";eu oricum nu prea inteleg la ce naiba iti trebuie masina cu suspensii rigide si directie greoaie in manevrare zilnica(dar de e sport) pe drumurile noaste distruse?poate doar daca vrei sa-ti zdrangane dintii in masina si sa ai probleme cu galme la cauciucuri.
    4 3
  • catalin
    ce-am observat eu...
    Intr-adevar am observat si eu ca cei care au BMW au un stil mai aparte de condus. Adica fac niste depasiri aiurea (asta nu inseamna ca tot timpul), am vazut ceva cazuri si mai grav e ca era singurul din coloana. Despre cei cu Logan, adevarul ca motoarele de 1.5 85cp si 1.6 16v nu sunt motoare rele. Acum intr-adevar depinde si de persoana.

    Zicea cineva mai sus de taximetristi... ei bine, am fost si eu taximetrist si mai sunt cateodata, mai rar. Adevarul e ca dupa cateva ore in trafic, apoi zile, saptamani... nu stiu daca ma intelegeti, nu-i o meserie chiar asa usoara. Eu cand m-am apucat ziceam ca na, ce-i asa de greu decat sa conduci. Daca facem un calcul mic, gen: trafic, timp, oboseala, atentie, diversi clienti se aduna toate. Plus ca ajungi sa cunosti strazile ca-n palma.
    P.S. Recunosc ca sunt si soferi de taxi care nu sunt facuti pentru asa ceva. De obicei sunt aia care nu lucreaza mai mult de 3-4 luni... maxim 5-6.

    Numai bine!
    14 0
  • bmw
    avand in vedere faptul ca cei care au facut comentarii rautacioase la adresa posesorilor de bmw merg zilnic cu "MASINA CU BILET"
    e normal sa se simta frustrati si sa gandeasca in felul asta.
    in alta ordine de idei, e normal sa parem indisciplinati daca ceilalti participanti la trafic "loganari" "skodari" etc. circula de parca ar merge cu spatele.
    ca o paranteza ....ptr loganuri as implementa o banda separata gen banda de urgenta de pe autostrazi (masinile merg pe strada iar loganurile pe banda "logan")

    Get Real Get a Life Get a BMW
    2 17
  • BMW NU E NUMAI MASINA DE JMECHER
    UN BMW NU TREBUIE SA FIE NEAPARAT DIN 90, INMATRICULAT PE BULGARIA SI CONDUS DE UN MANELIST INCULT CU MAXIM 8 CLASE.
    BMW ESTE O MASINA DEOSEBITA, RAVNITA INCA DE MULTA LUME.
    EU AM ASA CEVA, APROAPE NOU, CIRCUL PRUDENT CU EL, CA A COSTAT UN SAC DE BANI, MERGE PERFECT SI ITI OFERA SATISFACTII CUM PUTINE MASINI O FAC.
    E O MASINA BUNA., DIN PACATE CONDUSA DE MULTI IRESPONSABILI IN ROMANIA.
    16 2
  • bistriteanu
    bmw...prea mic
    va dau eu un exemplu de indisciplinati si de care nu a amintit nimeni. in Bistrita(probabil in toata tara) a aparut un nou curent..HUMMER tata si F-450.. sunt o groaza. noah astia cu ceafa groasa si cu tupeu...problema ii ca habar nu au sa le conduc, cu parcatul stau si mai rau.. domnilor din astfel de masini....cumparati smart daca nu va duce capu sa conduceti ceva mai mare. Apropo, intelege cineva de pe site-ul asta utilitatea unor astfel de masini????...cred ca ne-am distra putin daca isi zice fiecare parerea la ce-i bun un hummer;)...stiu ca ii cam offtopic.
    6 2
  • cei mai indisciplinati
    cei mai indisciplinati soferi din trafic sunt aia cu nr de B (Bucuresti pt care nu stie), indiferent ca sunt prostalai veniti din alte zone ale tarii si merg cu masina firmei sau sunt localnici cu propriile masini. dau flash-uri, claxoneaza, taie calea, nu se mai incurca cu semnalizarea ... etc.
    7 4
  • Flaviu C
    mhmm
    mi se pare irelevant topu...adica sunt o multime de frustrati in spatele volanului conducand atat dacie 1310, cat si logan, cat si opel, audi, bmw....etc....
    nu conteaza marca masinii cat psihicu. intr-adevar tind si eu sa cred ca un frustrat ce are norocu sa urce putin in avere isi cumpara o masina premium...alegerea sa afirmanduse intr-un audi,bmw,sau merc....ca de lexus 100% nu stie.
    Dar repet pana ajunge in acel stadiu conduce orice....
    si ajunge sa se jure ca si hyundai sunt masini puternice numai pt ca el are una...
    5 0
  • first_yoyo
    ...
    cei mai cei, parerea mea, nu am citit comentariile, cred ca sunt posesorii de VW, pentru ca este la moda sa ai TDI

    si cum la noi in tara este o moda, VW & TDI POWER deci....

    BMW nu isi cumpara oricini, totusi, cocalari sunt mai multi in alte masini decat in BMW

    si pe langa ei o mare parte sunt cei cu masinile inmatriculate in Bulgaria, la care eu sincer le-as da foc la toti
    5 7
  • va certati aiurea
    Va certati aiurea. de-o parte sunteti cei care avet logan 1.4 MPI si de cealalta parte cei cu BMW. Pai tata a fost sofer de tir 30 de ani si e om cu capul pe umeri care nu si-a luat o amenda toata viata si n-a avut ocazia sa se plimbe cu bmw-uri dar dupa ce mi-am luat eu bmw si a mers cu el a recunoscut ca oricat de calculat esti nu poti sa te abtii sa nu calci acceleratia mai puternic. Nu vedeti ca toti cei care si-au luat bmw, dupa aceea nu au mai vrut sa-si cumpere alta marca, pur si simplu daca au schimbat masina, au schimbat doar modelul de bmw dar marca in nici un caz. Asa ca nu mai spuneti aiurea ca cei care au bmw au figuri in cap ( intr-adevar exista si multi figuranti ). Dar si voi astia cu loganuri "1.4 EM.PE.I " conduceti macar 1 data un bmw pt 2-3 zile si dupa aia discutam ... cand va intoarceti pe masina voastra o sa aveti impresia ca e caruta ...
    2 9
  • first_yoyo
    ...
    nu cred ca posesorii de logan au vreo vina, intradevar sunt si exceptii

    daca are logan, atat poate el, atat isi permite, poate omul ala strange din cur pana isi ia un "amarat" de logan

    nu, nu am logan, nu conteaza ce am, ideea este ca multi dintre voi nici logan nu aveti si va face cu ochiul chiar si un logan chel

    sunt o gramada de oameni idioti in trafic, indiferent de masina

    de taximetristi nu ziceti nimic? acolo unde primeaza banul, curse multe si nu conteaza siguranta clientilor?

    eu asta consider, VW, este in inima analfabetului roman

    de tigani nu zice nimeni?


    imi plac astfel de stiri, care sunt facute de un fel de CANCAN in lumea auto, pentru a irita si a arata adevarata minte a oamenilor
    8 2
  • Dan Sibiu
    Concluzie generala
    Majoritatea care blamati soferi de bmw sunteti putin inchisi in carapace si cred ca uitati ca sunt persoane care au bmw si merg civilizt sau care fac destule politetzuri in trafic care per total dau un mare plus dupa ce se scad unele abateri. Da conduc "bmw din ala de 3000 euro", dar e mult peste alte masini din trafic, si pe langa el mai am si o astra an 2005 si o dacie 1310 an 2001, asa ca nu mai bagati voi in aceasi oala pe toata lumea ca exista si un Dumnezeu al celor cu bmw si nu se stie cand va loveste "norocul". O mare observatie ar fi ca mai bine de jumatate din cei care circula pe drumul din romania ar trebui putin reciclati, iar rablele cu care circula sa fie si ele duse la fier vechi cu despagubire pe adevarata valoare a masinii. Pai o gramada de prosti sa intampla dotorita la cei care merg cu 70 in zona de 90, normal ca vin bmw-ul si stau in spatele lui 10 km ca vine din fata si cand prind o portita sa depaseasca ala cu putoarea se crede avion si bum, apre stire ca unul cu bmw a facut accident, da din cauza unui melc, marea problema a soferilor din romania este ca nu se pot adapta la noile conditi ei merg tot ca pe vremea lui nea nicu cand erau 3 masini.
    4 3
  • Dupa parerea mea...cei mai nesanatosi sunt cei cu passat urmati de cei cu golf. In cele din urma vin cei cu bmw seria 3...modelele din 92-2002. Treziti-va.....toate sunt o tabla si un plastic. Nici eu nu conduc ca mosu' dar depasiri pe linie continua nu am facut si nu o sa fac...si multe altele.
    4 1
  • nu pricep prosita
    pentru first_yoyo
    tu esti frustrat domnule? de unde si pana unde e la moda sa ai motor TDI sub capota? Pentru ca e un motor bun????
    Frustat esti rau domnule ca vezi atatea masini TDI, fara sa stii cu ce se mananca. Am condus multe masini, chiar multe si pot spune cu mana pe inima ca nu exista motor mai bun decat un TDI pentru o masina second. Evident ca acuma au invatat si ceilalti producatori cate putin, dar sa fim seriosi, 1.9TDI din 1996 are un consum de 4.2 litrii la drum intins, o performanta greu de atins si in ziua de azi. Asa ca ciocul mic te rog, si nu vorbi in necunostinta de cauza.

    Cu parere de rau, trebuie sa fiu de acord ca soferii de BMW sunt cei mai indisciplinati, dar asta din cauza romanilor, care greu pun mana pe o masina adevarata si atunci una veche si rupta in bucati... e pacat de masina.
    2 4
  • Subiect bun, hai sa scriu ceva...
    Cam asta banuiesc ca au gandit majoritatea celor de mai sus... In cazul de fata sondajul ne arata ce crede lumea, pareri personale si nu situatia reala. Daca vrea cineva sa traga o concluzie corecta, sa verifice statisticile. Se pot face studii destul de amanuntite, iar aceste studii vor spune ceva credibil.

    Pe de alta parte, un BMW iti da sentimentul pe care a fost creat sa ti-l dea si in general un sofer de BMW (sau alta masina sport de calitate) se va simti mai sigur pe masina de sub el si va conduce probabil putin mai agresiv, nu neaparat mai prost. Un sofer prost e prost pe orice masina... Iar respectul in trafic nu tine de masina, eu conduc un 320d nou si nu am nicio problema daca ma depaseste un Logan sau daca trebuie sa stau pe autostrada in spatele unui tir pana depaseste, lucrurile astea tin de bun simt. La volanul celeilalte masini e un alt om, care in 95% din cazuri nu are intentia de a-mi face mie in ciuda. Sanatate si numai bine
    5 0
  • alexxx
    procente???
    Daca 59% din cei intrebati au zis bmw, 42% au zis subaru si 30% au zis audi, cati au fost intrebati? 131%?????
    2 2
  • bai tata
    si eu sunt sofer de bmw dar ca astia de au loganiri nu am intalnit niciodata. sunt la al treilea model de bmw pentru ca te indragostesti de marca odata ce ai avut un model. bai nene dar vreau si eu sa stiu de ce au mai facut astia 2, 3 benzi pe sens pe autostrada sau dn-uri si au pus niste limite de viteza? se merge pe prima banda cu masini de zeci de mii de euro iar pe mijloc cu fix 70-80 cu o ruptura de logan sau dacie. tine in loc o coloana de masini doar datorita prostiei omenesti de care dau dovada. atunci e normal ca unu cu un bmw sa dea dovada de dementa depasind pe contrasens. a dat 30-40 de mii de euro pe o masina ca sa mearga in spatele adormitilor cu loganuri.
    asta e parerea mea. daca vroiam sa merg pe mijloc cu 80 imi luam logan de 6000 de euro
    3 20
  • clarkson
    BMW si altele
    As fi votat si eu BMW, dar am vrut sa zic ca cei cu 'gipane' in general; oricum, unii proprietari de X6 sunt de-a dreptul exemple de nesimtire. Ca fapt relevant, la un drum Sibiu-Sighisoara si retur, pe marginea drumului, bagate in copaci, am vazut 3 masini: toate BMW. Oare de ce?
    2 0
  • Silverblade
    mentalitate
    De fapt, totul tine de profilul psihologic. Cei care isi cumpara BMW pun pe primul plan caracterul sportiv al unei masini (pt ca BMW la asta exceleaza) astfel incat e logic (nu neaparat normal, dar logic) sa fie mai... aventurosi, sa spunem.
    Daca esti un om mai asezat si nu-ti place sa risti, atunci nici nu prea are rost sa-ti iei BMW pentru ca daca ai bani iti poti lua Mercedes (e doar un exemplu) care e mai comfortabila decat BMW, dar mai putin sportiva, iar daca nu ai bani, atunci...iei in considerare aspectele practice ale problemei si nu caracterul sportiv.
    E doar o chestiune de optiune personala. In orice caz, indiferent de ce masina ai, exista limite pana la care poti sa fortezi lucrurile. Am citit o statistica unde se arata ca soferii de curse (raliu, F1 etc.) sunt implicati in 50% mai multe accidente decat soferii obisnuiti. De ce? Evident, stiu sa conduca mult mai bine decat ceilalti, dar isi asuma si mai multe riscuri. Altfel spus, degeaba conduci de 10 ori mai bine, daca risti de 20 ori mai mult...
    6 0
  • viceversa bmw-logan
    Probabil ca multi care citesc si scriu comentarii aici or sa se intrebe cine e "viceversa" ala de la subiect ... N-o sa stau sa le explic, dar le pot recomanda DEX-ul, e explicat cel mai bine. Imaginati-va urmatorul scenariu inainte de genul asta de "sondaj" : 1. Da jos un sofer de BMW din masina lui si suie-l intr-un LOGAN. Probabil se va plictisi ...
    2. Da jos un sofer de LOGAN si suie-l intr-un BMW.
    Sunt curios care va fi mai indisciplinat (...sa-i spunem) in trafic ....

    O MARE GRESEALA : Nu mai numiti "soferi BMW" orice pricajit si orice complexat care nu-si poate permite unul, orice cocalar samsar care aduce in tara "o pisica de italia" sau orice sofer de ocazie care pune prima oara piciorul pe pedala unu BMW si "ii rupe dintii" ca sa vada ce poate, pentru ca maine va reveni la masina lui de zi cu zi. Adevaratii soferi de BMW sunt cei care au o continuitate in BMW, cei care au acelasi BMW timp de cel putin 3-4 ani... nu cei care le schimba ca pe ciorapi. BMW nu a ajuns atat de rau incat sa trebuiasca sa-l schimbi dupa cum bate vantu' ...

    CATI DINTRE VOI SUNTETI SOFERI DE BMW ?

    Probabil nu e cea mai buna masina din lume, dar are o istorie, are o personalitate, are un mod aparte de a se lasa condus, are cam tot ce-i trebuie ca sa te faca sa nu regreti ca ai ales o asa masina.

    Sanatate tuturor, si nu uitati ca NU sunteti singuri in trafic : respectati ca sa FITI RESPECTATI !



    @Sebastian Toma : "pe locurile urmatoare situandu-se soferii modelelor Subaru, cu un procent de 42%, ... " !??!? Tare mi-e ca nu se prea poate... incearca un "procentaj de 42%" sau "42 de procente" .... (un procent = 1%) .
    2 1
  • andr3i
    bmw
    sunt si cei mai idioti... ei si cei cu Loganuri.
    2 5
  • @BMW
    ptr primu comment......se pare ca si tu ai mult "creer"....
    treaba cu "BMW-fahrer" e cunoscuta de muuuulti ani in Germania....s-au facut multe sondaje pe tema asta.....deja e arhicunoscut termenul de BMW-fahrer ca fiind sinonim cu "sofer indisciplinat".....intr-adevar la noi, pe al doilea loc se afla cei cu logan cu 16V..... care se cred, cum a spus cineva mai sus, in BMW.....iar pe al treilea loc i-as pune pe conducatorii de VW....in special Golfuri 3 si 4, si Passat-uri(modelul anterior)....evident cu super motoare TDI de 70-110 cai, care cred ca Golf 3 ="micul Porsche"...
    4 0
  • eftimos
    opel
    dupa parerea mea, tovarasu meu adrian sufera cel mai tare...
    deci cei cu opel astra H, motor 1.4 16v
    4 1
  • NeoGalaxy
    Parerea mea
    Nu exista neaparat o marca pe care daca o conduci esti un sofer indisciplinat, tine de mentalitate si de cresterea de acasa. Exista destule modele si destui soferi pentru fiecare gust, dar masina nu are nici o vina. Eu am un Panda... si sincer... imi iau la claxoane si sa flash-uri la stop... cat pentru 10000 de ani. Si nu neaparat pentru ca nu plec primul de la stop, ca nu astept, nu dau prioritate sau pur simplu pentru ca sunt mai relaxat cand conduc. Ci in principal pentru ca... nu vreau sa-mi loveasca un idiot masina. O platesc din greu si sincer... prefer sa ma bucur de ea decat sa fac pe tiribilistul. Oricum... buburueaza mea isi la claxoane saraca... mai ca mi se face mila de ea.

    Problema este ca multi sunt nervosi cand conduc, nu au nici rabdare, nu stiu ce inseamna chestia asta numita respect, nu cunosc nici termenul "prioritate" sau chestii de genul asta. Dar sincer... eu am folosit claxonul doar 2 ori pentru ca oricum... si daca claxonez.... in cel mai bun caz, coboara vre-unul si mai imi iau si vre-o bataie.

    Iar de soferii de BMW... masinile sunt bune, arata si frumos... dar soferii lor... nu am cuvinte sa explic cati sunt idioti, tampiti si cati chiar le aprecieaza. Iar soferii de Logan... pana acum erau sa ma loveasca vreo 50-100 de soferi de taxi, ca sa nu mai zic ca un sofer de taxi mi-a spart si o oglinda... intr-o maiastra depasire.

    Eu mi-am permis doar o Panda si ma bucur de ea. Nu de alta dar imi fac treaba cu ea, ma duce in siguranta cam oriunde si consuma si putin. Plus ca este draguta foc si se parcheaza foarte usor.
    6 0
  • andrei_99
    bmw
    sincer sa fiu nu stiu ce sa zic despre voi vorba lui silverblade si a mai multor de pe aici sunt sofer de bmw si nu fac cum scrie pe aici asta este daca voi ganditi asa conduceti si voi macar odata un bmw si dupa mai vb
    1 0
  • la mine
    la mine in oras cei care conduc audi sunt cei mai indisciplinati, probabil doar fata de mine ca sunt in bmw.dar zilnic imi taie cate un bou calea, sau eu ma duc cu 50 si el cand ma vede ii da talpa.nu toti posesorii de bmw sunt jmecheri, nu va mai tot agitati atata.si eu conduc sportiv, dar respect regulile din trafic si de bun simt, si conduc sportiv si cu dacie si cu bmw.deci cred ca tine de sofer.este un studiu foarte putin relevant.parerea mea.plus ca e incorect facut.sa luam un oras cu 1 mil de locuitori.sa zicem ca 900.000 au bmw si 100.000 au ferrari.400.000 din cei cu bmw conduc ca nebunii si 90.000 din cei cu ferrari conduc ca nebunii.in cazul de fata cei cu ferrari sunt mai indisciplinati nu?desi mai putini decat cei cu bmw, procentajul e mai mare.stiu ca vam plictisit dar poate intelege cineva unde bat.

    eu am gasit solutia calmarii spirituale in trafic si am si pus-o in practica.mi-am scos claxonu.:D
    7 2
  • abc_e?
    Studiu...
    incuiati la minte au fost cei de au facut studiul... ce legatura are performanta autoturismului cu iresponsabilitatea soferului? cel din urma poate sa conduca la fel de prost si alta masina...
    asa ca ce vina au posesorii de BMW-uri? indiferent ca masinile au fost noi sau S.H.
    de ce nu isi cumpara lumea la mana a doua cu 10.000 de euro renault, skoda, etc.?
    3 0
  • ...
    toti cocalarii au bmw-uri si daca ar merge linistiti nu ar fi o problema dar nu stiu cum sa iasa mai tare in evidenta. nu trebuie decat sa te uiti pe orice strada si observi imediat.
    4 2
  • faptul ca ''masina poate'' nu e o scuza ca sa fii tu iresponsabil si idiot
    in 90% dintre cazuri...
    8 0
  • la noi k la nimenea
    sondajul facut în marea britanie ne arată cum sta treaba cu soferii de acolo...la ei, ca si la noi, sunt destui cu bmw-uri, mertane şi altele, in schimb nu prea cred k au loganuri:)...oricum, treaba e ca indiferent de marca masinii, cineva dak a invatat sa conduca indisciplinat , asa va face mereu....
    o problema la noi este faptul k pe cat masina e mai scumpa, pe atat creste fudulia k acela este cineva...o fi el patron, cocalar sau nu stiu mai ce, dar pe sosea trebuie neaparat sa se vada si asta, k el e cineva...pacat k din cauza unora ca astia platesc si altii cu viata din prostia lor..
    avem destule specimene pe sosele care conduc cu picioarele, nu cu capul, se filmeaza si fac tot felul de filmulete pentru a arata cat sunt de tari..sa nu uit k si multi taximetristi de la noi nu prea stiu carei treaba cu disciplina..
    1 0
  • CRISTI
    BATJOCORA
    CEI MAI INDISCIPLINATI IN TRAFIC SUNT POLITISTI CU MASINILE LOR DE KKAT, TINERETUL POLITIST, CARE TE AMENINTA IN TRAFIC CU ARMA CAND MERGI CU 40 KM/ORA. INTREBATI-MA SI VA SPUN TOT stdsymbol@yahoo.com
    0 2
  • nikuhd
    salll
    pt toti copii si fanii bmw , auzi frate astia cu bmw care rad asfaltu si care dau fum in nas la astia cu Audi , Toyota WV etc , ba fiilor voi de Audi rs6 ati auzit sau R8 va spune ceva ? masinile astea doua fac orice bmw din orice pozitie ......., este rs6 de serie cu 580 de cai pe el , si r8 cu 540 si caroserie din aluminiu si fibra de carbon ////
    1 9
  • Ramai crucit...mergeti la doctor si TRATATI-VAA
    Adevarul este undeva la mijloc...
    Nu toti conducatorii de BMW sunt cocalari cum cred unii (frustrati), dar nici nu trebuie dispretuiti cei cu Logan.Personal le dau dreptate in felul lor.Depinde cu ce scop iei masina.

    Ba mai auzi pe unii care se afla in treaba ca nu ai vazut doctori si avocati prin BMW uri.Poi da, amaratule ,pentru ca BMW inseamna prin DEFINITIE sport.Logic ca persoane mai in varsta, cu familie care au nevoie de spatiu si nu au asa de multi bani nu o sa isi cumpere BMW ci o SKODA sau RENAULT.(ceva de genul)
    Doctorii si avoactii se plimba cu Mercedes ca aia ii pt ei.Normal ca tinerii prefera ceva care inspira o sportivitate mai mare.
    Azi m-am plimbat cu un seria 3 cabrio ,dar ...cum sa va explic hmmm...mana Dumnezeiasca
    5 1
  • @CRISTI
    Cristi, dupa cum vezi aici se vorbeste despre generalitati. Poate ti s-a intamplat o chestie de genu. Se poate. Insa nu cred ca ti s-a intamplat asta mai mult decat o singura data. Nu poti generaliza. (sunt tanar, dar nu sunt politist)
    0 0
  • Flaviu C
    pt.Narcis
    Narcis...fi atent aici la ce zice baiatu asta...ca-ti spune pe limba ta. La 'sefii banilor' , carora tu le canti azi manele, si pe care ei se simt bine si petrec, maine n-o sa le mai canti, pt ca n-or sa mai aiba de unde sa-ti arunce cu banii, crezi sau nu, zilele imbogatitilor dupa revolutie prin tot felul de 'afaceri' cu statul se termina....si vine o vreme cand vin altii peste ei, mai tineri, mai intelegenti, mult mai pregatiti si mai competenti in ceea ce fac. La acesti oameni o sa se afle banii in viitor. Vezi tu, la genu asta de oameni, care is inteligenti in adevaratul sens al cuvantului (nu dau tunuri si nu o pun cu sacu, nu le merge mintea la de-astea), nu asculta genu de muzica pe care tu il canti, si daca se va gasi unu care sa asculte, fi sigur ca acela va fi Guta si nu tu. Ceea ce vreau sa spun este, ca daca tu azi te bucuri de viata in 7ru tau, copiii tai, care ma gandesc ca nu sunt putini, vor muri de foame....sau vor ajunge la bulau (ca nu mai tine treaba cu tunurile pana ajung ei sa le faca)....deci omule, NU AI PERSPECTIVE
    si-mi spui ca n-am pt ce sa traiesc........traiesc sa omor incompetentza tati ;)
    1 0
  • tot bmw...
    acesta este nivelul de cultura romanesc
    Fratilor, peste 90 % din comentariile de mai sus sunt anti-bmw...va rog trageti o concluzie vis-a-vis de gradul lor de cultura, cu ce argumente, de genu MUE, COCALAR, MELTEAN si alte de genul asta au asociat ei marca BMW..... deci dragi mei,... astia sunt cumva colegii nostri de trafic ce nu sunt respectati in trafic ?!!
    Nu dragilor... asta e ROMANUL pe care tara asta la facut nesimtit indiferent de marca pe care o conduce.....daca i intrebi, sunt soferi exemplari......daca i intalnesti in trafic au aceleasi comportament ca si aici pe site..... jalnic fratilor....si trist...
    Sunt posesorul unui bmw productie 2002 si sunt mandru de masina mea si atasat cu sufletul de marca asta.... si nu ma intereseaza care este procentul de "cocalari" care mai poseda asa ceva, dar n am sa cataloghez niciodata soferul dupa marca masinii, asa cum nici voi n ar trebui sa o faceti...
    A scos unu o perla iar ceilalti au repetat, tipic efectului de turma super dezvoltat la noi in tara.....
    Tot respectul celor ce stiu sa respecte..... o zi buna
    6 1
  • multii vorbesc,toti isi doresc...
    Adevarul...k multii vorbesc,toti isi doresc....dar nu totii isi permit un bmw!!!nu cumva nu ma lasa mami...sau "sunt piesele scumpe"..."hai k merge mami un logan!!!!" oareee cati au auzit vb astea de la voi pasionatii de logan,honda civic,renault...etc.
    Pune-ti odata mana pe volanul unui bimer...audi ori mercedes si sunteti leoarca!!!!
    Doar o mica parere la comenturile acide!!!
    1 2
  • first_yoyo
    @raul
    auzi la el, LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL


    TDI cel mai bun motor LOOOOOOOOOOOOL

    VW se chinuie de nus cati ani sa lanseze un diesel de cilindree mica si NU POATE, NU POATE

    lol, cel mai bun, HAHAHAHAHA
    2 0
  • http://www.bzi.ro/Accident-tragic-azi-noapte-in-Baza-3--VIDEO--IMAGINI-sOCANTE--A55465.html

    pustani care au scapat la masini puternice.....si nu sunt singurii din pacate.
    0 0
  • george
    LUPO TDI 1,2 L ADICA 1200 DE CENTIMETRI CUBI
    @ first_yoyo

    ...si mai e si un TDI de 1400 cmc pe Polo/Fabia/Ibiza

    Deci, NU POTI, NU POTI...
    2 0
  • daca
    Unii generalizeaza, iar altii spun ca nu se poate generaliza. Desigur, felul in care te comporti in trafic tine mai mult de personalitatea, de constiinta si de cultura omului. Eu zic ca se poate generaliza totusi. De ce? Stim foarte bine ca fiecare marca are personalitatea ei, fapt care face ca marca respectiva sa atraga o anumita categorie de oameni. Dar sa nu ne suparam....o generalizare include intotdeauna si exceptii :)
    2 0
  • to jojo
    Da unii aleg masini noi in detrimentul unui sh.Din pacate la noi proprietarul de bmw/audi/mercedes sh crede ca este superior unui posesor de masina noua desi de multe ori loganul are aceeasi valoare ca si bmw, audi ,mercedes.
    Cum crezi tu ca poti compara o masina obosita din germania cu una noua , si aici nu ma refer la logan si tripleta deutch?
    Vorbesti de Honda civic si Renault de parca ar fi biciclete .
    Ce bmw are acelesi performante si dotari in bani cu type r sau cu megane rs cumparata de nou?Nici unul ,sigla aia costa deh.
    Ai mers cu vreo honda 2009?Iti spun eu Honda accord modelul nou este superior bmw serie 3 pe aceleasi motorizari ,ca raport calitate pret.A ok bmw are un sprint mai bun ,who gives a fuck ,e cu 10/12 000 mai scumpa in aceiasi bani , este mai mic , mai urat, si MAI PUTIN FIABIL.Si sa fim seriosi daca tot ma intereseaza sprinturi de diferenta aia de bani sigur o fac mai rapida decat concurentul direct.
    Concluzia cine vrea o emblema isi ia bmw iar baietii destepti isi iau honda.Diferenta 12 000 euro in buzunarul posesorului de honda,
    0 4
  • frustratilor
    Daca, castigati la loto, voi astia profesorii de bun simt dati iama in reprezentante la mercedes, audi, bmw in cel mai bun caz. Nu am auzit pe cineva care a castigat multi bani sa zica "ma duc sa imi iau aveo sau albea" ca ii cea mai buna masina. Imaginati-va o saritura de la dacia 1310 direct la un Porsche sau mai stiu eu ce avion. Direct in centru orasului sau la Mall daca este cazul sa va cumparati lant si ghiul. Cea mai buna masina ii a fiecaruia, intr-un fel e de inteles subiectivismul, dar frustrarea si ura pentru alta marci de masini nu. Cum zicea cineva mai sus toti gresim in trafic, putini recunosc si respect pentru cei ce o fac dar in Romania indiferent de marca masinii, muzica ascultata sau metalul de la gat, studii etc. APROAPE toata lumea are impresia ca e mai SMECHER sau mai dotat cu materie cenusie, mai presus de cat altii. O tara de frustrati si impresionisti.
    2 0
  • Punctul pe i.
    Toti cei care ati votat ORICE altceva in afara de Dacia ganditi total gresit. De ce ? Pentru ca majoritatea taximetristilor au Dacia. Nu cred ca ati avut mai multe altercatii cu un sofer de BMW, Mercedes sau Audi decat cu un "baiat" cu lantzu gros si tricou' roz cu animal print.
    0 0
  • logan?!
    cei cu logan sunt indisciplinati.....pentru ca sunt romani....si cum spuneau si altii taximetristi...
    1 1
  • FOR ANDU
    Bani de Honda civic Type r...probabil din comentariile auzite la emisiunii tv da este mai bne!!!nuj excat pretul unei honda civic type r....dar sunt sigur k poate dotarile unui 320i 2004 le are!!!la o adik nu inseaman k un bord cu leduri si luminat frumos sunt optiuni extraordinare...deja bani de honda civic inseamna un 330 xi / xd Full Option 2005...asa k nuj dak se poate compara...VREODATA acest tip de masini la calitate\pret!!!

    Si sincer honda nu am condus...Renault in schimb da...si e mare...foarte mare diferenta abia dak se poate compara cu un 318 / 1999 si vb in cunostinta de cauza despre toate cele spuse mai sus!!!
    2 0
  • cineva
    @jojo
    Imi pare rau sa-ti spun, dar tu te inscrii in categoria purtatorilor ilegal de creier. Te lansezi in afirmatii fara sa ai habar, fara sa conduci o Honda si crezi ca esti expert in a compara un Bmw cu Honda. In primul rand se inscriu in categorii diferite (Bmw-ul e premium, iar Honda e nu se inscrie aici). Daca vroiai sa compari cu o masina din categoria Bmw-ului, trebuia sa alegi o Accura, un Lexus (masini care mi se par mult mai reusite si mai fiabile decat Bmw).
    Eu unul am condus Bmw (325i din 2008) si pot sa spun ca nu mi-a starnit entuziasmul pe care-l asteptam, iar in concluzie nu as da banii pe unul.
    Cand spui ca un 330xi/xd e la acelasi pret cu un civic, se poate sa ai dreptate, dar o masina din 2005 ramane o masina din 2005, iar km aia pe care ii are isi spun cuv mai devreme sau mai tarziu. Daca tu esti fan Bmw, foarte bine, dar nu veni aici sa ne inveti tu pe noi ce masini ar trebui sa ne luam. Fiecare isi ia dupa posibilitate; si decat sa-mi iau Bmw (sau alta masina scumpa) si sa stau cu chirie cum am mai vazut, prefer sa-mi fac o casa si sa-mi traiesc o viata linistita ca masina am avut, am si o sa-mi mai iau.
    1 0
  • cinevaaa esti super!!!:))
    in primu rand discutia legata de honda era purtata cu un alt amic de conversatie!!!o masina din 2005 e o masina din 2005 clar....DAAAR CU MULT PESTE majoritate producatorilor de masini premium d prin europa asta sau japonia!!!am masina de aproape un an si nu am avut absolut nicio problema la cei peste 80k facuti(cu exceptia consumabilelor) am marele noroc sa fiu posesor....de 330 si pe lanaga asta sa conduc f multe alte masini,nu vreau sa invat pe nimeni si nici nu sunt un shumacher al soselor!!!pana la urma diferenta este la oamenii nu la marca masini!!! dar k sa spui k e mare investitie....esti fuckt up..intradevar dak stai in zimnicea...sau in varfu dealului ai putea sa ti cumperi o casa!!intradevar mai e si lexus dar pe segmentul lui seria 5....acura....tl acelasi drac k honda doar k au stema schimbata...mdaaa s compara honda cu renault laguna,citroen c5,ford mondeo si altele....seria 3 poti pune cu A4 c-classe:) aici nu prea as putea comenta f mult...mi as spune parerea si atat!!!!
    1 0
  • tot la cineva!!!
    e ca si cum vreodata am putea compara:)) x3 cu honda crv.....kia sportage sau tucson.....cum vreodat sa putem compara x5 cu hyundai santa fe....sau q7 deja ml e alta categorie:) cu aceste japanesse....fiecare isi impune standardul in care vrea sa traiasca!!!!
    1 0
  • cineva
    @jojo
    Te-ai chinuit 5 min ca sa faci o traducere la ce-am zis eu, iar din asta rezulta ca prima mea propozitie ramane valabila. Tocmai lucrul asta ti-l spusesem si eu: CA E NEFIREASCA COMPARATIA INTRE BMW SI HONDA, NU AU ACELASI TARGET.
    Am uitat sa-ti rasp la prostia care ai spus-o cu Bmw-ul din 2004 vs Honda Civic Type R - daca ai fi stiut cate ceva despre masini, n-ai fi mai spus chestia asta, pt ca europenii sunt cei mai zgarciti in dotari (in special masinile germane, unde platesti pana si ca sa-ti scrie marca masinii) in comparatie cu masinile din japonia, care mi se par foarte echilibrate in raportul pret/dotari.
    Ramai cu "BEMVEUL" tau ca eu traiesc linistit, chiar si la Zimnicea, desi nici nu cred ca stii unde e orasul asta.
    0 0
  • asmaticu
    sport
    BMW masini sport??? toate??? lasati-ma sa rad....
    1 1
  • Mergand cateva zeci de mii km pe an am remarcat 2 categorii periculoase care cred ca sunt asa din aceeasi cauza: soferii de 1,9 TDI (Octavia si Golf-ma includ) si Logan; nu toti, dar multi dintre ei.

    Cauza ar fi ca de-abia au trecut de la Dacia sau de la o masina foarte slaba la ceva normal si li se pare ca sunt zmei. E adevarat ca pot atinge 170-180km/h ca si masinile mult mai serioase dar nu sunt la fel de sigure si controlabile ca acelea;Pentru acesti soferi nu conteaza. Au intrat si ei in clubul 180-cistilor si tin sa iasa in evidenta...

    Sunt si destul dementi cu masini de peste 200 CP care sunt indisciplinati dar cred ca sunt o fractiune din numarul celor de mai sus.
    3 0
  • For Gaby
    asa e!
    Ai dreptate Gaby! 100%
    2 0
  • Bayerisch MistWerke
    or fi ele masini bune si alea alea da cine ce conduc se cred te miri cine (valabil la orice masina scumpa) si vezi Doamne k el acu k are o masina scumpa poa sa faca orice in trafic si sa parkeze unde si cum vrea.
    acolo poate tiristii si cei d p autobuze is cuminti da la noi cel putin tiristii is nebuni, si in unele cazuri si ce d p autobuze/trolee/tramvaie
    da cei mai indisciplinati indiferent de masini is taximetristii (or fi unii soferi buni da in trafic indisciplinati la greu)
    0 0
  • Bayerische MistWerke
    p.s.:
    am uitat sa zik k nu ei is buricul pamantului :P
    si k respectul in trafic conteaza foarte mult si ei si prea plini de ei sa aiba asa ceva
    0 0
  • glomnicu
    soferi
    trebuie sa intelegeti ca exista soferi prosti si soferi buni indiferent de ce marca de masina conduc. eu as spune ca soferi indisciplinati sunt taximetristii, si unii soferi de tir, autobuze, curieri si altii
    1 0
  • CRISTI
    RASPUNS PT. .PAUL
    NU CONTEAZA MARCA MASINII, CONTEAZA SOFERUL. CU CAT CONDUCI MAI MULT CU ATAT ITI DAI SEAMA DE CEEA CE SE CHEAMA SOFER CU BUN SIMT, UN SOFER BUN LA TOATE IN TRAFIC SI MULT BUN SIMT FATA DE COLEGII DE PE SOSEA. SUNT MULTI CARE SE GRABESC IN TRFIC , DAR CE SA LE FACI ? LE FACI LOC SI GATA. CEI MAI MULTI SOFERI INDISCIPLINATI SUNR TOTUSI CEI CU DACII VECHI , NU-I INTERESEAZA DACA PATESC CEVA , SUNT IEFTINE PIESELE LOR.
    2 0
  • CRISTI
    RADAR
    INDISCIPLINA INSEAMNA NESIMTIRE IN TRAFIC, MA ADRESEZ SI CRETINILOR DE AGENTI DE CIRCULATIE CARE RAD PE MARGINEA DRUMULUI . CE VOR FACE FARA RADARELE DE PE STALP ? HI, HI HI ....
    1 0
  • studiu inadecvat :)
    deci nu cred ca un sofer se poate numi indisciplinat dupa ce masina conduce .. unii soferi conduc mai .. violent sau mai sporitv .. depinde .. altii mai linistiti .. si pt cei linistiti care nu merg cu viteza li se pare ca daca unu cu un bmw merge mai tare ii cine sti cum .. studiu trebuie facut altfel nu dupa modelul de masina condus:) nu vad rostul studiului .. si in primul rand nu uitati ca traim in .. ROMANIA :)
    1 0
  • tzenu bmw
    TIGANI URATI INTOARCEREA LA MERCEDES
    cred ca asta merita toata tigania din romania si de peste tot lasati BMW-urile deoparte si luativa mercedes lancia si alfa romeo asa cum o faceati acum 3-4 ani
    1 1
  • Faceti diferenta...
    Faceti diferenta intre un taran cu un 318 din 1900 toamna si un bmw din 2007-2008. Aia de care ziceti voi ca sunt "soferii de bmw tarani si manelisti" au de obicei bmw din '90 luat cu 1000 E. Unu ca ala n-o sa aiba prea curand un 325 din 2008 de ex (poate doar prin 2030).

    Cat despre discutia voastra legata de bmw-uri, sunt convins ca majoritatea ganditi asa ptca in spiritul clasic romanesc va doriti sa moara si capra vecinului. In loc sa va simtiti fustrati ca X are 30 de mii E sa-si ia un 320, si voi va plimbati intr-un logan luat in leasing, mai bine v-ati folosi energia sa faceti si voi banii aia, si sa treceti de la caruta la masina.
    Revenind acum la subiectu articolului, din pct meu de vedere mai multi tarani vezi in logan decat in BMW. S-a zis si aici, majoritatea posesorilor de logan sunt ex posesori de 1300 si cnd isi iau un logan au impresia ca e identic cu un audi, bmw, vw. Si da, e foarte stresant sa vezi 2 posesori de logan 1.6 70 cp cum se chinuie sa se depaseasca si tu cu 2.0 170 cp astepti 10 min sa termine taranii depasirea.
    Ca sa nu mai zic de gandirea mioritica de genul "da ce ma suntem in oras si am 80 dc sa-i fac loc?".
    N-aveti idee cum e sa te grabesti, sa ai 160-170 si sa ajungi in spatele a 2 loganisti pe podu grand unu cu 79 km/h celalalt cu 79.1 km/h depasindu-se, si desi le dai flash-uri sa te observe, taranii se fac ca nu te vad.
    0 1
  • nimeni
    bmw
    Soferii de Bmw sunt asa din cauza ca masinile lor sunt printre cele mai performante de pe strazi. Orice sofer care are asemenea masina pe mana, ca o fi Bmw sau concurenta, la un moment dat va face asemenea lucruri pentru ca masina respectiva poate multe si soferul vrea sa vada de ce e in stare masina si ii testeaza limitele. Masinii sau soferului...:-)
    0 0
  • Shadow
    O.M.G.
    Nu am stat sa citesc toate aberatiile scrise de unii si alti, recunosc ca mai sunt si oameni cu cap care mai tasteaza p'aci, insa NU MAI CONFUNDATI FIRME RESPECTABILE CE PRODUC MASINI FIABILE SI SIGURE cu cei care le conduc..bmw, mercedes si sa nu mai zic ferari. sunt si vor fi conduse de toti care au bani sa si le procure..cei care se afla in spatele covrigului isi schimba stilul de condus in functie de puterea masinii insa comportamentul (sa nu zic rafinamentul) si-l schimba greu..sa-i respecti pe ceilalti in trafic si pe ceilalti pasageri tine de persoana si educatie..nu mai amestecati treburile astea cu"cocalarii conduc bmw-uri si mertane etc..nu creati o eticheta din asta ...eu unul am condus tot felul de masini..de la raba la nissan patrol..de la duba iveco si mercedes la dacie 1300-1310 si tico..etc...cand sunt la volan nu imi schimb parerea fata de ceilalti participanti in trafic, ca as fi mai tare cu un Jeep cred ca daca as avea modelul meu preferat in oras as merge doar cu 40km/h cruising style:)..bmw e una din fmasinile mele preferate si DA! pot spune ca regret cand vad ce persoane sunt in ele, sunt destul de multe din pacate in rom care nu le apreciaza pt ceea ce sunt insa nu asociez niciodata bmw-ul cu cocalarii, tiganii, taranii, fomistii care nu au dupa ce beau apa insa isi cumpara un bmw..poate ca e un vis implinit pt unii insa iresponsabilitatea la volan nu tine de masina ci de cel de la volan iar pt toti berbecii astia care se cred tari si iau totul de-a gata, cand sunt i trafic ,nu am decat un cuvant de spus..Autobuzul!! vi se potriveste mai bine..
    ...numa bine!!!
    0 0
  • justitiaru
    pe romii fara carnet nu ii controleaza nimeni cum conduc
    0 0
  • mikael
    soferii de logan sunt varza
    nu sunt detinator de logan ,n-am fost si nu voi fi .Parerea mea ca cei mai prosti soferi sunt cei care au logan.Sunt majoritatea fosti proprietari de dacii care au reusit sa-si cumpere un logan in rate doar cu buletinul.Se cred vitezomani si sunt plini de ei.Sunt foarte periculosi in trafic ,merg foarte tare desi nu e cazul ,dar cand te depasesc sunt foarte fericiti.Loganistii sunt varza la condus.De ce un logan costa 6-7000 de euro si un amarat de passat din 2000 costa tot atat?Calitatea celei de-a doua dintre masini este indiscutabil mult mai buna ,iar peste doi ani valoarea ii scade foarte putin ,in schimb loganul de doi ani vechime iti iei cu 3000.Urasc L O G A N I S T I I !!!!
    1 0
  • strazile de rahat din romania
    e normal ca noi soferii de bmw audi mercedes sa fim mai nervosi!!! noi suntem aia care dam mii de euro pe suspensii fiindca drumurile sunt de toata jena noi suntem aia de suferim cel mult fiindca nu exista carburant de calitate in tara asta de 2 bani!!! pana la urma te enervezi cand vezi ca ai peste 200hp si iti apare un logan care merge in basini cu 35km/h!!! noi suntem aia care tragem tara asta dupa noi!!!!!!!! fara noi ati fi toti la coada unei vaci! si tot voi astia cu dacile comentati: uite cum merge cretinul ala cu bmw... merge ca isi permite si pe voi va roade ca pe caini ca nu ssunteti in stare sa intretineti o dacie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru