Sunet artificial de motor pentru hibrizii prea "tacuti"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.08.2008
Lotus a dezvoltat un sunet artificial de motor pentru Prius, care astfel devine o masina aproape "normala" la viteze reduse.

Inginerii de la Lotus au gasit solutia la problema hibrizilor care sunt mult prea silentiosi la viteze reduse. Dupa ce o serie de asociatii civice din SUA au facuta scandal, sustinand ca hibrizii sunt periculosi pentru persoanele cu defecte auditive , Lotus a montat, in apropierea grilei radiatorului, un subwoofer rezistent la apa care simuleaza zgomotul motorului.

Pachetul se bazeaza pe un senzor de viteza care regleaza intensitatea sunetului in functie de modul in care soferul apasa pedala de acceleratie. Foarte interesant este faptul ca sunetul este auzit doar de pietoni (soferul beneficiind in continuare de "linistea" pe care i-o ofera hibridul) si doar in momentul in care masina se apropie. Mai mult, la viteze ridicate, sunetul dispare complet, fiind inlocuit de motorul clasic, pe benzina, al lui Prius.

Pachetul se numeste "Safe and Sound" iar sunetul artificial va ajuta, spun cei de la Lotus, la scaderea numarului de accidente cauzate de hibrizi pe strazile oraselor din toata lumea.

Taguri: Lotus, Prius, Toyota

Comentarii (1)

  • !!!
    haidi bre,auzi tampenie,sa facem masinile cat mai zgomotoase sa le auda surzii....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru