Viitorul Fiat Multipla va imprumuta platforma lui Dodge Journey

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.04.2010
Noua generatie a modelului Fiat Multipla va debuta pe piata abia peste doi ani. Monovolumul italian va avea la baza platforma fratelui de concern Dodge Journey.

Esential

160 de cai putere ar urma sa aiba versiunea diesel de top a modelului Fiat Multipla.

Alianta creata intre Fiat si Chrysler va da nastere in 2012 unui urmas al modelului Multipla, gata sa preia stafeta de la modelul italian existent pe piata de 14 ani. Noua generatie nu va adopta insa platforma C-Evo, asa cum se anticipa, ci va fi elaborat cu ajutorul americanilor, pe aceeasi baza tehnologica cu fratele de concern Dodge Journey.

Noul Multipla se va indeparta incet, incet de traditionalul sau predecesor, renuntand la o serie de linii de design si la configuratia cu trei scaune anterioare. Noua generatie va capata insa un aspect mult mai practic, urmand sa fie disponibila in varianta cu 5 si 7 locuri, aceasta din urma urmand sa beneficieze de un sistem de rabatare al celui de-al treilea rand de scaune.

Sub capota modelului de familie se va afla o generatie de motoare Chrysler de 2.0 litri si 2.4 litri pe benzina, echipate cu tehnologia MultiAir pregatita de Fiat Powertrain Technologies. Pentru fanii dieselului, Fiat va pregati si un Multijet de 2.0 litri si 160 de cai putere.

Bineinteles, in Italia va fi disponibila si o versiune alimentata cu gaz metan.

Desi va avea origini americane si "ruda de sange" pe Dodge Journey, viitorul Fiat Multipla va pastra un caracter italian si va putea fi personalizat asemeni micului 500.

via | AMS

Comentarii (2)

  • Daca la final masina iese ca in poze de ai sus, atunci va fi cea mai misto din segmentul asta de carause de oameni.

    La mai mare!
    2 0
  • danielomihai
    Fiat Multipla
    Am si eu un Fiat Punto din 2001 1.2 16V 80 cp .. o masina extraordinara ..ce pot spune Fiat face masini foarte bune !! Va astept pe fiatfan.ro ..Bafta
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru