Volvo, vinovati intr-un accident mortal

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 31.01.2008
Compania Volvo a fost gasita vinovata in cazul unui accident rutier mortal si a fost amendata cu 200.000 de euro.

Esential

200.000 de euro a primit Volvo amenda intr-un caz in care au murit doua persoane.

Volvo este recunoscut in intrega lume pentru modelele sale considerate a fi cele mai sigure din industria auto. Constructorul suedez a fost gasit vinovat intr-un accident rutier soldat cu moartea a doua persoane. Volvo se face vinovata, conform hotararii judecatoresti, de omor din culpa si a fost amendata cu 200.000 de euro.

Cazul in care a fost acuzata compania sudeza s-a petrecut in 1999. Atunci, soferul unui Volvo 850 break  a pierdut controlul masinii pe o strada in panta si a intrat intr-un grup de trei copii. Soferul a sustinut in apararea sa ca franele automobilului nu au functionat in conditii optime in momentul producerii accidentului.

Ancheta desfasurata de specialisti a demonstrat ca singura parte vinovata in acest caz este compania suedeza, care nu a pregatit frane corespunzatoare pentru break-ul 850. Oficialii Volvo au recunoscut acuzatiile aduse impotriva lor.

Taguri: 850, Volvo

Comentarii (23)

  • si?
    De ce e asta o stire in 2008?
    0 0
  • andreim4
    1999
    acu s-o fi terminat procesu :)
    0 0
  • Stai asa ca sa vezi...
    in 1893, un velociclu cu gazolina produs de firma Rohnson s-a autoincendiat cauzand carbonizarea velociclistului si a velociclului. Compania a fost amendata si in prezent produce brichete. Va rog sa votati ca cea mai tare stire senzationala pe 2008 si sa ma bagati in emisiunile De De De de la zero TiVi, cu Danut si Lazarus, ca trag feo 3000 de duble.
    0 0
  • bogdan
    ..
    probabil acum s-a terminat procesul si s-a dat sentinta definitiva; oricum se pare ca undeva dincolo de granita poti sa iti faci dreptate in justitie
    0 0
  • e normal
    asa ar trebui sa se faca peste tot. dupa parerea mea asta inseamna mass-media. un reportaj care este continuat pana la final.nu ca in romania unde se face mare valva ca X sau Y a luat mita si ca este judecat. atunci poti sa pui intrebarea: "si?"pe mine ma intereseaza ce s-a intamplat dupa judecata, a fost sau nu sanctionat? merge sau nu la parnaie? dar nu, nu se mai spune nimic.stupid
    0 0
  • daniromail
    Ce nenorocire
    Pacat... dar se mai intampla! Oare ma gandesc daca accidentul ar fi avut loc in Romania, tot la fel s-ar fi gasit VOLVO? Pun si eu o intrbare, nu vreau sa mi se ia in nume de rau. Totusi daca as fi conducator la VOLVO, ar trebui platita amenda cei care s-au ocupat de proiectul VOLVO 850, pentru ca daca s-a pus problema ca firma este de vina, inseamna ca s-au facut testele superficial. Partea a doua a monedei, este insa altfel. In ce conditii a reusit soferul sa piarda controlul volanului? A avut viteza? A fost baut? A adormit la volan? Iata o serie de intrebari la care cred eu ca judecatorii au gasit un raspuns, pe care eu nu il stiu, si tare as fi curios sa il aflu. Cat despre sofer, ce putea sa spuna? Sau mai bine zis pe cine putea sa dea vina, decat pe masina, binenteles. De retinut faptul ca si VOLVO si-a recunoscut greseala. Si mai pun o intrebare: Cum mai nene sa recunosti ca ai proiectat gresit o masina? Caci in fond la acest lucru se rezuma toata povestea. Hai ca ma apuc de scris romane :P LA REVEDERE!
    0 0
  • ce chestie..
    onestitate frate!! chiar imi plac tipii astia de la volvo ;)..in speial masinile lor..sunt pur si simplu =p~
    0 0
  • yoyo
    probabil dadeau vreo garantie in momentul ala la frane si asa a avut soferul vinovat portita de iesire ...si ei au trebuit sa-si recunoasca greselile...zic si eu...parerea mea! care este! :D
    0 0
  • 200.000euro??
    Suma asta este simbolica sau ce??inseamna 10 masini vandute.
    0 0
  • Asta nu e stire....
    Asta ori e o stire f. veche si atunci rusine celor de automarket ca ne scot stirile din frigider, ori deabia acum s-a terminat procesul si atunci inseamna ca a fost un proces care a durat aprox. 8-9 ani ceea ce inseamna ceva (o fi fost vreun proces ciudat, cu multe amanari, etc.). Dar cum eu nu am stiinta de procese mai lungi de 4-5 ani inseamna ca asta e de domeniul stirilor ”senzatzionescu” la ”televiziunea din camara”. Oricum ar fi fost interesant, daca tot s-a aruncat ”motanul” sa fie mai bine documentata stirea, care de altfel naste doar polemici usoare.
    0 0
  • Frane si viata
    200,000 euro e chiar hilar. pare mai mult o gluma proasta. 100,000 de mort, cam asta valoreaza o viata de om in Suedia? Volvo probabil rade de prostul de judecator (sau l-a cumparat), normal ca play nice. Si mai e si singurul vinovat, nu parte vinovata (ca dc. si conducatorul ar fi condus cu viteza, in stare de ebrietate, etc. ar mai fi ceva). Dar penalizare nu e decat de la cateva zeci de milioane in sus. Altfel nici o firma nu se deranjeaza.
    0 0
  • Victor
    Cam veche stirea. Curios ca tocmai Volvo care a adus numeroase inovatii in securitatea auto.
    0 0
  • gEORGE
    CIUDAT
    Si daca proprietarul acelui Volvo avea 100000 km si nu schimbase nicidata placutzele??,masinile inainte sa fie aprobate pt drumurile publice sunt verificate de 2,3 institutzii deci e vina celor care au verificato prost s au a proprietarului in nici un caz a lui Volvo
    0 0
  • Pathetic
    Eu am fost pasager intr-un Logan intr-un accident, si in momentul accidentului, nu s-a deschis airbagul, dar masina ''mi-a'' deschis usa sa ma arunce afara. Javrele noastre romanesti omoara sute de oameni cu probleme tehnice si de fabricatie si intentionate (nu pui ABS din dotare standard, numai sa omori oameni, nu sa faci masina ieftina, ca la 10 000euro un LOGAN NU E IEFTIN!!!! ) Asa ca nu mai acuzati atata cand O masina straina are O problema, pentru ca la noi nu se stie diferenta dintre o masina buna si una rea, nuai o masina proasta si scumpa, bagata de francezi pe gatul romanilor. Eu sunt dealer Volvo pe Transilvania si pot sa zic ca sunt cele mai bune masini de pe strada, si daca mai apare o problema la 10 ani nu e de dat in cap....fata de niste scursuri ale ingineriei franceze, care nu pornesc in urmatoarea zi dupa ce le-ai cumparat, sau te omoara pe bani frumosi ;)
    1 0
  • Eul automobilistic
    Par la ceas
    Cum zice si titlul subiectului amenda aia nu valoreaza nici cat negru sub unghie pentru firma asta; sa nu mai vorbim si despre viata unui om care, ideal vorbind, ar trebui sa fie inestimabila.
    0 0
  • URAGANU
    hahahah
    Pai probabil Judecatorii au tot Volvo :)))))))) 200.000 euro ii scot fix in 10 minute de la iesirea de pe banda a 10 noi modele de Volvo S60 :))))))))))))))))))) Luati-va SUV-ui daca vreti sa nu muriti :)))
    0 0
  • pt lexion
    Prietene poate volvo are in dotarea standrd abs, dar aunt multe alte masini care n-au. Stai linistit k airbagurike"uita" sa se deschida si la mercedes asa k.... Ce masina iti iei tu de 10.000 euro care sa stie ce stie logan prestige(spatium putere...) Macar loganu nu ia fata cu preturi mici la cumparare si preturi mari la intretinere, k dak vin la voi si va intreb cat e domle distributia la s 40? o sa spuneti toti k sa vedem k nu stim si altele. Tipic trebuie la fiecare discutie sa se ia cineva de logan. Sa stii si tu k intr-un accident primul vinovat e soferul si apoi masina. Ideea nu e ca volvo e comparabil cu logan ca si calitate sau PRET( Oricum cu banii dati pe un volvo iti iei sinintretii 2 loganuri:D) ci nu mai criticati atat masinile autohtone care ii satisfac pe romanii care au un job oarecare si care au o masina a lor care porneste iarna, le da caldura, vara racoare si pot sa se duca cu ea oriunde in lume. Sunt convins ca conduci un volvo. Dar oare e al tau???? Respect.
    0 0
  • hm
    .... nu numai masina e vinovata intr-un accident , nu numai cu franle poti sa eviti lolirea unor copii , intr-un caz asa extrem tragi de volan in orice directie nu te bagi ca boul in oameni .... cred ca a avut tampitul ala avocat puternic si volvo a dat repede ca sa nu se mai discute mult pe tema asta
    0 0
  • Mircea
    Hmmmmm
    Si daca au recunoscut vina de ce nu au chemat inapoi masinile sa le modifice?Pana si Dacia a chemat Loganuri inapoi...Eu cred ca nu au vrut sa se faca prea mare caz despre asta nu ca ar fi fost masinile prost proiectate.Parerea mea...
    0 0
  • claudiu
    volvo 850
    volvo modelul 850 a primit cele mai multe premii internationale(cateva zeci)dintre toate volvo-urilr facute pana azi! primul vinovat:soferul care a pierdut controlul masinii!de ce, pentru ca nu functionau franele? va dati seama ca au ramas 2 familii indurerate? si volvo probabil ca le-a mai alinat suferinta cu cate 100de mii de familie, caci banii nu s-au dus la stat! si tot a iesit cu fata curata. de ce, pentru ca sunt cei mai buni!respect volvo!
    0 0
  • hallo....850 nu are frane???
    Comentariile pe orice tema intra la categoria barfe.....pana apar si persoane care si stiu despre ce este vorba....asa ca ia cautati pe net si vedeti din ce an fabrica Volvo masini cu frane disc fata-spate........???...asa mirati-va, acum uitati-va la multe masini din 2000 incoace...asta e. Bijuteria 850 break are 1500 kg si se opreste f repede si sigur daca i-i spui...... dupa cum a spus si claudiu este o masina care a pus firma pe picioare cand aveau si ei un mic impas.....vedeti si voi ce stie si ce a castigat 850-ul......si ca o paranteza atat eu ca si toti posesorii de 850 pe care i-i stiu eu spunem cam acelasi lucru.....are frane perfecte si e vorba de frane testate la cam toate vitezele si diferite conditii de drum......aceasta bijuterie mergea cu 240 km/ora in 94......asa ca credeti-ma...are si frane proiectate cu grija. Da sunt si raman fan VOLVO....for life....
    0 0
  • matrixxx
    logan...ce-i aia ?
    De cite ori vad elogii la adresa rahatului de masina numita logan , ma apuca durerea de cap ! Fata de o dacie din 1977 poate e un mic pas inainte - dar nu mai o dati cu tampenii gen:"Ce masina iti iei tu de 10.000 euro care sa stie ce stie logan prestige(spatium putere...)"... Nu o sa se compare in vecii vecilor Volvo850 cu uratenia taraneasca si de prost gust a loganului. Auzi - 10000 euro ! ma ia cu friguri pe sira spinarii - sa arunci atitia bani pe dulapul ala umblator...Yak ! Cumparati cit mai multe logane-sa fie si renault-ul bucuros ca vinde prostilor plasticul ala imbracat in tabla.Volvo RULES !
    0 0
  • VOLVO
    AMENDA NICI NU MAI CONTEAZA.ESTE VORBA DE NISTE VIETI.PUTEAU SA FIE AMENDATI SI CU ZECI DE MILIOANE DE USD CA ERA VAX.ESTE TOTUSI DE ADMIRAT FAPTUL CA A EXISTAT UN PROCES IAR EI AU RECUNOSCUT O GRESEALA DE FABRICATIE.LA NOI NU MAI APUCI NICI SA PRONUNTI CUVANTUL PROCES SAU AVOCAT CA DEJA AI PIERDUT.UNA PESTE ALTA VOLVO ESTE O MASINA PLACUTA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.DEH NIMENI NU-I PERFECT.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru