Zeppelin, surpriza Maybach la Salonul de la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Maybach va dezvalui la Salonul de la Geneva o editie speciala a modelelor 57 si 62, botezata Zeppelin, in cinstea modelului de succes cu acelasi nume.

Desi se afla intr-o situatie critica, Maybach se prezinta la Geneva si nu oricum. Constructorul de lux va dezvalui in cadrul salonului elvetian o editie speciala a modelelor 57 si 62, botezata Zeppelin. Versiunea de colectie a fost creata pentru a evoca perioada 1928-1934 in care Zeppelin a reprezentat varful de gama al brandului german. Numele vechiului model si al actualei editii provine de la celebrele aparate de zbor, pentru care Maybach a produs motoare.

Pe langa logo-urile care anunta versiunea limitata, pasagerii vor gasi la interior si un difuzor de parfum de ambianta, pozitionat pe gurile de ventilatie posterioare. Inginerii germani s-au preocupat si de resursele ascunse sub capota, reusind sa imbunatateasca performantele celor doua sedan-uri.

Astfel, propulsorul V12 de 6.0 litri reuseste sa livreze un total de 640 de cai putere, multumita modificarii turbinelor. Maybach nu va produce decat 100 de exemplare ale editiei Zeppelin, pretul fixat de constructorul de nisa fiind de 406.000 respectiv 473.200 de euro.

via | Autoblog

Taguri: 57, 62, Maybach, V12

Comentarii (8)

  • dice66og@yahoo.com
    Rolls Royce, restu sunt copii ieftine sau incercari esuate.
    0 0
  • io-s altu
    sa faca si frantuzii si italieni asa ceva :))
    0 0
  • cantecul de lebada....
    0 0
  • Robert
    Maybach vs Rolls-Royce
    Din punct de vedere tehnic este superior lui Rolls-Royce ,cea mai mare problema a sa fiind designul foarte apropiat de Mercedes. In schimb Rolls-Royce are un design exclusivist neavand nici o legatura cu BMW iar clientii acestei clase apreciaza mai mult imaginea si exclusivitatea decat tehnica superioara.
    0 0
  • Ungaro_
    ??????
    Ce situatie critca,va contraziceti ! Intr-un alt articol scrieti ca Maybach este singurul care nu este afectat de criza financiara !!!
    0 0
  • sunshine64sm
    Pentru cei cu bani prea multi
    Cu banii ceia mai bine imi trag un helicopter.
    0 0
  • Cosmin
    maybach
    Superba masina; asa ceva daca as avea bani mi-as cumpara fara sa clipesc.
    0 0
  • maybach
    Masina este foarte complexa si foarte inalta cel putin asa imi pare mie la prima vedere.
    Ma intreb cat va consuma la 100 km in comparatie cu celelalte marci de masini cum ar fii: DACIA DUSTER, OPEL INSIGNIA, VOLKSWAGEN POLO 2009, sau CHEVROLET SPARK..
    2) In cate bucati se va vinde aceasta masina?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru