Abarth la Frankfurt: 500 Cabrio Italia, Punto SuperSport şi 695 Competizione

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.08.2011
Abarth va prezenta la Frankfurt modelele 500 Cabrio Italia, Punto SuperSport, 696 Competizione şi noul său motto.

Abarth a anunţat lista sa de premiere de la Salonul Auto de la Frankfurt. Marca specializată în modificarea modelelor Fiat aduce versiunea "Italia" a lui 500 Cabrio, modelul SuperSport 695 Competizione şi Punto SuperSport. Odată cu aceste premiere, cei de la Abarth îşi vor reînnoi slogalul la Frankfurt, noul motto al mărcii urmând să fie "Abarth, performanţă din 1949". Prin noul motto, marca italiană doreşte să sublinieze istoria mărcii-scorpion şi succesul său în competiţii şi pe şosea. Din 2008 până în prezent, Abarth a vândut 36.000 de unităţi şi 9.000 de kit-uri de performanţă.

Abarth 500 Cabrio Italia vine cu o nuanţă specială de albastru şi cu un plafon vopsit în negru, în timp ce geamurile din spate au o tentă fumurie. Modelul este echipat cu un motor 1.4 T-Jet de 160 CP, oferă 230 Nm şi este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte. Versiunea Italia a lui Fiat 500 Cabrio are nevoie de 7.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar consumul mediu al acestui model este de 6.5 litri la sută. Sistemul de frânare a fost preluat de la versiune esseesse şi are etrieri cu patru pistonaşe, vopsite în galben.

Prin lista de dotări găsim faruri cu xenon, scaune sport Sabelt îmbrăcate în piele şi cu ornamente din fibră de carbon, pedale sport din aluminiu şi sistem Blue&Me cu telemetrie. Abarth va construi doar 150 de exemplare ale lui 500 Cabrio Italia pentru a aniversa unificarea Italiei.

Versiunea SuperSport a lui Abarth Punto este caracterizată de o capotă gri şi de un plafon negru mat, amintind de modelele sport din trecut. Jantele de 18 inch, realizate din aliaj uşor, au fost vopsite în negru şi pun în valoare etrierele roşii ale kit-ului esseesse. Motorizarea 1.4 MultiAir oferă 180 CP şi 270 Nm, suficienţi pentru a atinge o viteză maximă de 216 km/h şi pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde. Kit-ul esseesse pentru acest model conţine un set de amortizoare Koni, un sistem de evacuare sport, scaune Sabelt îmbrăcate în piele neagră cu cusături roşii, pedale sport din oţel inoxidabil şi ornamente galbene şi negre.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru