Citroen DS5 vine în premieră europeană la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 31.08.2011
Cel de-al treilea model din gama DS se lansează oficial în Europa în 13 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Citroen nu se va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt cu noutăţi mondiale spectaculoase, cea mai importantă premieră fiind una europeană: lansarea lui DS5, al treilea membru al gamei premium DS.

Prezentat în premieră acum patru luni, la Salonul Auto de la Shanghai, modelul francez este un crossover interesant între un break, un monovolum şi un sedan premium. Caracteristicile principale ale modelului Citroen sunt reprezentate de silueta cu linii dinamice, de interiorul la construcţia căruia au fost utilizate doar materiale de top şi de sistemul de propulsie Hybrid4, care a debutat pe versiunea hibridă a lui Peugeot 3008. De altfel, Citroen DS5 este construit pe aceeaşi platformă cu cea a "fratelui" său din gama Peugeot, diferenţele fiind făcute de poziţionarea premium în cazul modelului Citroen.

Vă reamintim faptul că sistemul de propulsie botezat Hybrid4 are la bază un motor diesel de 2.0 litri şi 160 CP şi unul electric de 37 de cai, fiecare antrenând una dintre axe. Vobrim, astfel, de un hibrid 4x4 controlat printr-o cutie automată cu şase trepte şi manageriat de o unitate de comandă care optimizează cuplul diesel-electric pentru un consum cât mai bun în funcţie de situaţia de rulare.

Şoferul poate opera în patru moduri diferite: Auto (sistemul de propulsie schimbă automat, în funcţie de nevoie, între electric şi diesel), ZEV (Zero Emission Vehicle - funcţionează până la viteze de până la 60 de km/h exclusiv pe motorul electric), 4WD (roţile din faţă sunt învârtite de motorul diesel, cele din spate de motorul electric) şi Sport (optimizează trenul de propulsie pentru performanţe foarte bune).

Pe lângă premiera europeană a lui DS5, Citroen va aduce la Frankfurt şi o versiune Ultra Prestige a lui DS3. Aceasta vine cu materiale de top şi cu un design interior nonconformist, pielea fiind lucrată manual.

via | Citroen

Comentarii (7)

  • PSA
    f. frumos ...in ultimul timp Citroen vad ca da clasa in materie de design fratelui Peugeot
    25 3
  • Citroen
    Cu toate ca imi place mai mult stilul C4 Grand Picasso, masina arata foarte bine. Daca va pastra fiabilitatea lui c4 g. picasso atunci va fi o masina extrem de interesanta.
    11 0
  • O masina pentru hipsteri.
    4 5
  • In ce clasa e?
    Daca C4 e o compacta C5 ce mai e?
    0 4
  • @JP
    După cum a explicat şi Mircea, Citroen DS5 este un ”Crossover între un break, un monovolum şi un sedan premium”
    11 0
  • ds5
    eu as da 30k pe un astfel de citroen.
    Afara cu siguranta va avea succes, ca si C4 Grand Picaso.
    4 0
  • Lawanda
    exports lately are Angola and Russia, and Russian protucdion is now declining (while consumption is booming). The conclusion is simple: there is less and less oil on the market for
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru