Mercedes-Benz F125 Hydrogen Gullwing Concept, muza viitorului S-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.09.2011
Primele imagini şi informaţii ale conceptului F125 Hydrogen Gullwing al celor de la Mercedes-Benz au fost publicate pe internet înainte de debutul de la Frankfurt.

Mercedes aduce la Frankfurt un concept aniversar numit F125 Hydrogen Gullwing. Modelul aniversează 125 de ani de la înregistrarea patentului numărul 37435 la Biroul de Patente din Berlin, ce viza un vehicul cu propulsie pe benzină, vehicul care a schimbat modul în care călătoresc oamenii. De data aceasta, F125 Hydrogen Gullwing este un concept care prefigurează viitorul S-Klasse, alături de viitorul CL. Modelul este alimentat cu hidrogen şi are un aspect futurist, amintind totuşi de vechiul F800 Style.

Conceptul F125 este echipat cu patru motoare electrice şi este alimentat de patru seturi de celule cu hidrogen. Mercedes-Benz pregăteşte debutul primului său vehicul alimentat cu hidrogen în anul 2014, moment în care un succesor al lui F125 Hydrogen Gullwing va debuta pe piaţă. Cei de la Mercedes-Benz vor prezenta detalii suplimentare despre această iniţiativă odată cu debutul modelului la Salonul Auto de la Frankfurt.

Cele patru motoare electrice ale lui Mercedes-Benz F125 furnizează un vârf de 231 CP, suficient pentru un timp 0-100 km/h de numai 4.9 secunde şi o viteză maximă de 218 km/h. Cu un plin de hidrogen, modelul are o autonomie de aproape 1000 de kilometri.

Graţie bateriei de la bord, Mercedes F125 poate să parcurgă 50 de kilometri în modul 100% electric, fără a folosi energia înmagazinată în celulele cu hidrogen.

Via | Omniauto.it

Comentarii (2)

  • ....
    Sincer,nu prea imi place noua filozofie de design a celor de la Mercedes,parca isi pierd din personalitate...Conceptul asta ar fi mai ok cu o alta sigla pe capota,nu cu steaua in 3 colturi.Sunt fan Mercedes,dar deja unele modele nu imi mai plac desi inainte le-as fi ales fara ezitare.
    Insa e o problema la majoritatea marcilor cu design-ul,nu stiu ce se intampla,parca au ramas fara inspiratie (inteleg ca e criza,insa asta nu pare un concept afectat de criza financiara,sau multe alte concepte....ci doar afectate de criza de idei si personalitate)
    8 0
  • Partea frontala imi place si cred ca se va regasi intr-o oarecare masura si la S-class, spatele nu va fi asa.Eu sunt f curios ce sisteme va avea modelul de serie, cred ca Bmw si Audi trebuie sa se grabeasca cu noile generatii, sa sara peste face-lift :)) pt ca Mercedes va ridica din nou standardul clasei de lux, standard f ridiat si la actuala generatie
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru