Rolls Royce Ghost cu ampatament mărit a debutat la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.09.2011
Varianta cu ampatament mărit a modelului Ghost a debutat în premieră europeană la Frankfurt. Varianta mai spaţioasă a limuzinei a fost vedeta standului Rolls Royce.

Esential

557 de centimetri măsoară noul Ghost cu ampatament mărit.
5 secunde îi sunt necesare noului Ghost EWB pentru a atinge 100 de km/h.

Rolls Royce nu putea veni nepregătit la Frankfurt. Subsidiarul BMW a decis să expună la standul său primul derivat din gama noului Ghost, varianta cu ampatament mărit a acestuia. Botezat Ghost Extended Wheelbase (EWB), derivatul preia practic toată arhitectura modelului standard, sub capotă fiind introdus acelaşi motor V12 biturbo de 6.6 litri, capabil să dezvolte 570 de cai putere şi 780 de Nm.

Cu toate acestea, ampatamentul a crescut cu 17 cm, lungimea totală a modelului britanic însumând acum nu mai puţin de 557 cm. Graţie acestei extensii, genunchii pasagerilor de pe locurile din spate se pot relaxa mult mai bine, spaţiul destinat acestora fiind acum aproape dublu.

În ciuda creşterii în dimensiuni, Rolls Royce Ghost Extended Wheelbase reuşeşte să păstreze performanţele versiunii standard. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se realizează în 5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Produs numai la comandă, noul Ghost cu ampatament mărit va putea ajunge în garajul clienţilor abia la jumătatea lui 2012.

foto | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru