Smart prezintă o bicicletă electrică la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.08.2011
Smart va prezenta la Frankfurt o bicicletă electrică pregătită de producţia de serie, modelul urmând să fie pus la vânzare în Europa din 2012.

După ce a prezentat conceptul unui scuter electric la Salonul Auto de la Paris din 2010, cei de la Smart vor aduce la Frankfurt o bicicletă electrică apropiată de producţie. Cei de la Daimler au colaborat cu specialiştii de la Grace pentru a echipa o bicicletă electric cu un motor de 250 waţi, alimentat de o baterie litiu-ion de 400 Wh. Trenul de propulsie are scopul de a asista ciclistul pe măsură ce pedalează, mărind distanţa pe care o poate parcurge fără să obosească şi viteza maximă pe care o poate atinge. Autonomia oferită în prezent este de 100 de kilometri, dar aceasta poate să scadă dacă ciclistul încarcă un telefon mobil sau cere putere mare în mod constant de la sistemul de propulsie.

Partea bună la această bicicletă este că are un sistem de recuperare a energiei cinetice, ceea ce îi permite ciclistului să încarce bateria din mers, la fiecare frânare. În plus, atât roata din faţă, cât şi roata din spate sunt echipate cu frâne pe disc, menite să ofere performanţe deosebite.

Debutul bicicletei electrice de la Smart va avea loc la începutul anului 2012, aceasta urmând să fie oferită atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii.

Piaţa bicicletelor electrice a fost de 200.000 de unităţi pe an în Germania în 2010, iar aceasta a cunoscut o creştere remarcabilă, urcând la nivelul respectiv de la 70.000 de unităţi în 2007. La nivel european, piaţa bicicletelor electrice era de 200.000 de unităţi în 2007 şi a urcat la 500.000 de unităţi în 2009, respectiv 700.000 de unităţi în 2010, de unde şi interesul celor de la Daimler de a intra pe această piaţă.

Via | Autoblog

Comentarii (5)

  • halatu', cat e halatu'?
    Un pret, ceva?
    3 0
  • holy crap
    I want one!
    2 1
  • @booo mare om e lene sa dea la pedale
    pai si care e avantajul, ca o sa fi cool si vazut de un manelist ca un tip inteligent si ,,ecologist" nu are rostul pt ca se polueaza mai mult din extractia de mineru si prelucrarea pana sa ajunga la un tip greenpeace plin de incredere de sine si ........... mai e si treaba cu masini electrice ( pai electricitatea cum se obtine prin arderea combustibililor fosili in mare parte si energie nucleara) si o mica parte prin resurse regenerabile iar moda noua sunt eolienele care acopera o parte mica din consum si nu cred ca ii place cuiva sa vada paduri de eoliene in loc de vegetatie iar pt ca eu vreau sa fiu green trebuie sa moara milioane de locuitori din afganistan pt ca eu vreau sa am masina electrica cu bateri ..,litiul si sa merg cu ia 10000 km cu o incarcare cine vrea sa se convinga sa caute ................(metale pretioase lupta din afganistan)
    1 5
  • @isa.t
    In limba romana e permis sa scrii un text cu cate propozitii vrei, nu doar una.
    0 0
  • YMihai
    sa mergi cu ia ???
    cu iele sa mergi isa.t... ca iele ie mai multe ... si deci iesti bogat !!! Stim stim ... ai scris in graba ... asa ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru