Volvo aduce la Frankfurt o nouă generaţie de motoare

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.09.2011
Volvo anunţă că va dezvălui la Salonul Auto de la Frankfurt o nouă generaţie de motoare diesel şi benzină, supuse operaţiei de downsizing. Acestea vor fi şi mai uşoare cu până la 90 de kilograme.

Esential

150 de kilograme este diferenţa de masă resimţită odată cu folosirea noii platforme SPA.

Volvo se pregăteşte de o nouă revoluţie tehnologică la Salonul Auto de la Frankfurt. Constructorul suedez anunţă introducerea unor noi motorizări diesel şi benzină, supuse operaţiei de downsizing. Reducerea cilindreei unităţilor cu patru cilindri şi folosirea unor inovaţii tehnologice va duce la obţinerea unor motoare mai uşoare cu până la 90 de kilograme.

Mai mult decât atât, unităţile vor avea cu 60% mai puţine componente diferite. Modificările se vor oglindi cel mai bine în fişa tehnică a modelelor scandinave. Consumul de carburant va fi redus chiar şi cu 35%, fie că vorbim de dieselurile cu common-rail, fie că ne referim la "benzinarele" cu injecţie directă.

Volvo va expune motoarele supuse operaţiei de downsizing în premieră mondială la Salonul de la Frankfurt, cu ajutorul unui concept. Suedezii vor astfel să demonstreze că până şi un motor mic poate oferi performanţele şi plăcerea şofatului regăsite pe un propulsor mai mare.

Odată cu reducerea capacităţii cilindrice, Volvo va încerca şi testarea unui sistem KERS, inspirat de cel folosit deja în Formula 1.

Sistemul va ajuta la reducerea consumului, la recuperarea energiei şi la oferirea unui pachet de putere complementar în situaţii limită.

Tot la Frankfurt, Volvo va face publice detaliile noii platforme SPA (Scalable Platform Architecture), care va permite asamblarea mai multor modele pe aceeaşi linie de producţie, indiferent de dimensiuni. Un alt beneficiu major adus de noua platformă SPA va fi reducerea masei totale cu 100 până la 150 de kilograme. Implicit, reducerea masei va îmbunătăţi şi comportamentul dinamic al modelelor Volvo.

via | Volvo

Comentarii (3)

  • pacat de volvo s-a prostit mult in ultimii 4 ani :(
    2 24
  • @Koss
    nu stiu ce vrei sa zici......da te asigur ca gresesti.....
    Volvo e pe drumul cel bun...........
    13 1
  • danutz
    @koss
    Corectie, se prostise, dar a inceput sa revina usor-usor la forma care a consacrat-o.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru