Volkswagen Golf 7 va avea o versiune electrică: E-Golf

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.03.2012
Volkswagen va lansa în 2013 şi o versiune electrică a viitorului Golf 7. Aceasta se va numi E-Golf şi va fi dezvoltată cu uşurinţă tot pe platforma modulară MQB.

Esential

115 cai putere oferea conceptul electric Golf blue-e-motion.
205 kilograme este diferenţa de greutate dintre un Golf standard şi conceptul blue-e-motion.

Anul acesta, în cadrul Salonului Auto de la Paris, Volkswagen va dezvălui noua generaţie a compactei Golf, ajunsă deja la a şaptea generaţie. Este o certitudine, confirmată şi de oficialii din Wolfsburg. Ceea ce nu se ştie încă este dacă vom vedea şi o versiune electrică a modelului popular.

Potrivit publicaţiei britanice Car and Driver, oficialii brandului german au decis să aducă pe piaţă şi un Golf electric, programat să debuteze pe piaţă în 2012. Derivatul cu zero emisii va adopta un nume nou şi anume E-Golf, renunţând practic la vechea denumire blue-e-motion, pe care Volkswagen a folosit-o până acum pentru a boteza conceptele sale ecologice.

A şaptea generaţie Golf va fi dezvoltată pe platforma MQB, a cărei modularitate le va permite germanilor să folosească motoare tradiţionale şi alternative în aceeaşi poziţie, fără modificări majore la nivel de structură.

Ultimul Golf blue-e-motion, conceptul care pregătea o versiune cu zero emisii, folosea un motor electric, alimentat de baterii litiu-ion, poziţionate sub bancheta spate şi pe tunelul central.

Compactul se bucura de 115 cai putere şi 270 de Nm, resurse suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 11.8 secunde şi o viteză maximă de 135 km/h.

Performanţele mai slabe se datorau şi celor 205 kilograme în plus ale versiunii electrice faţă de cea standard.

via l Autoblog

Comentarii (7)

  • GreenReport
    miezul e putred
    Solutia cea mai buna era sa conceapa de la 0 (zero) o masina electrica, dar sunt prea zgarciti pentru asta.
    29 10
  • :)
    Concurenta inseamna diversitate si preturi mai mici! Insa sa vedem autonomia cat e,pretul,iar viteza maxima de 135 km/h e cam putin zic eu...
    5 9
  • Crystyann
    Viteza maxima
    Eu cred ca 135 km/ h este arhisuficient pentru orice om normal care mai vrea sa si ajunga ( sanatos ) acasa ! Oricum masina asta va merge 90% din timp in orase, deci viteza media va fi de 30-50km/h.
    10 5
  • AndreiRN
    Un pas bun
    Modelele electrice se vand deja in China de cativa ani si banuiesc ca este un transfer de technologie spre VW.
    3 4
  • kilometrajul o sa fie pana la 135?:))))
    E frustrant sa ai vreo 100 si sa faci o depasire sa vezi ca nu mai poate masina si sa stii ca ai dat vreo 30 de mii pe ea! sau cine stie la ce shumi avem noi in tara poate o sa ajunga si la 160...
    1 4
  • Crystyann
    135 !!!
    @edi80 : Daca stii ca masina este limitata la 135 km/h nu te bagi in depasire la 120 .. :)) . Este ca si cum ai avea un Logan de 1,4MPI cu AC-ul dat drumul si ai vrea sa te bagi in depasire la 120, exact aceeasi senzatie de neputinta! :)
    4 5
  • edi80 vrea neaparat sa faca depasire la 100km cu E-Golf...ce vrei?

    e tipic romanului neaos...cumparam una bucata scula (automobil, tractor, flex, ciocan rotopercutor, drujba, surubelnita, adidasi de panza, etc) si o folosim la 150% capacitate...ca am draku' o caruta de bani pe ea ce p....a masii!

    si totusi de ce nu fac o electrica de la zero? Probabil ca fiecare clasa va avea si ea "electrica" ei
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru