Abarth Scorp-Ion, un concept complet electric la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.02.2011
Casa de design IED va prezenta la Salonul Auto de la Geneva un concept futurist, care poartă sigla Abarth. Este vorba despre anticiparea unui model sportiv cu propulsie electrică.

Salonul Auto de la Geneva va găzdui anul acesta şi un concept inscripţionat cu logo-ul Abarth. Este vorba despre o creaţie a specialiştilor de la IED, un prototip electric, ale cărei linii au fost trasate de şapte studenţi ai masterului Arts in Transportation Design.

La proiect au contribuit nume importante din industria furnizorilor, cum sunt Pirelli şi OZ, dar şi designeri celebri precum Luca Borgogno (senior designer Pininfarina) şi Luigi Giampaolo (designer Maserati), care au supervizat munca tinerilor studenţi.

Botezat Scorp-Ion, conceptul celor de la IED se vrea a fi un model sportiv, complet electric, care măsoară 401 cm lungime, 190 cm lăţime, 119 cm înălţime şi dispune de un ampatament de 235 cm. Potrivit creatorilor săi, Scorp-Ion se ghidează după un principiu simplu, introdus de Abarth: "sportivitate în formă compactă".

Propulsia conceptului este asigurată de patru motoare electrice, poziţionate pe fiecare roată şi ţinute în viaţă de baterii litiu-ion.

Pachetul de acumulatori este poziţionat în spatele celor două scaune şi contribuie la obţinerea unui centru de greutate foarte jos.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru