POZE OFICIALE: Audi A3 Concept a venit la Geneva

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 01.03.2011
Oficialii constructorului german Audi au venit la Geneva alături de A3 Concept. Acesta prefigurează viitorul A3 şi dispune de 402 cai putere.

Nemţii de la Audi au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul care prefigurează viitoarea generaţie a lui A3. La exterior, vedeta standului german dispune de clasicele lumini pentru mersul pe timp de zi de tip LED, un spoier faţă agresiv şi jante cu diametrul de 20 de inch fabricate din fibra de carbon şi aluminiu.

A3 Concept măsoară 4.44 metri în lungime, 1.84 metri în lăţime, iar în înălţime ajunge la 1.39 de metri, dimensiuni puţin mai reduse decât rivalul Jetta. Sub capota conceptului german regăsim propulsorul în cinci cilindri de 2.5 litri supraalimentat care produce 402 cai.

Puterea este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze S-Tronic cu şapte rapoarte. Mai mult decât atât, Audi A3 Concept beneficiază şi de serviciile tracţiunii integrale Quattro, iar sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde.

 

Conceptul - care anunţă o versiune de serie pe care o vom vedea cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă - iese în evidenţă prin grila single frame reinterpretată, prin blocurile optice cu formă agresivă şi - evident - prin LED-urile pe care designerii Audi îşi sprijină munca în ultimii ani. Foarte interesant profilul modelului german, cu un montant al lunetei care pare preluat de la un model coupe şi cu o linie a plafonului plonjată şi foarte dinamică. 

 

Via | Audi

Comentarii (7)

  • Motorul e punctul forte
    Aspectul mai putin. Il stim cu totii.
    2 2
  • A3
    In ansablu masina arata foarte bine, un design clean, foarte frumos si bine proportionat. Insa nu stiu daca folosirea aceleiasi teme de design "over & over & over ... again" nu cumva devine plictisitoare. Ok, noua gama Audi arata foarte bine, design curat si placut caruia nu prea ai ce sa-i reprosezi, mai ales daca luam fiecare model in parte, insa incredientul "wow" incepe sa lipseasca cu desavarsire, incredient care a ajutat Audi sa creasca la nivelul la care este acum. Nu vreau sa fiu inteles gresit, raportat la concurenta multe dintre modelele Audi sunt mai "chipese" insa nu mai au stralucirea de alta data. Interiorul nu ma da nici el pe spate, insa nici nu-mi displace.

    P.S.: Noile stopuri sunt o evolutie placuta comparativ cu ce are Audi in gama in acest moment.

    P.S. 2: Daca va fi gandit initial ca un sedan, este posibil ca designul hatch-ului sa aiba de suferit si ar fi pacat.

    P.S. 3: Realizez totusi ca ar fi primul sedan compact de clasa premium si tind sa cred ca un asfel de model va avea succes in conditiile in care va avea un pret de pornire mai mic ca al sedanului de clasa medie A4.
    5 0
  • @ C-G-C
    Vanzarile Audi demonstreaza ca aceasta strategie design initiata de BMW cu decenii in urma, functioneaza foarte bine
    Strategia Audi este similara cu cea a celor de la BMW . Noul BMW Seria 3 ce va debuta in 2012 va avea un design aproape identic cu BMW Seria 5 care la randul ei seamana foarte mult cu BMW Seria 7 . Si Hyundai abordeaza o strategie similara, noile modele Accent, Elantra, Sonata si Azera avand un design foarte asemanator . Iar faptul ca Audi, BMW, Hyundai si sa nu mai vorbim de VW, se vand foarte bine demonstreaza ca publicul cumparator asta doreste . Vezi VW Polo, cat timp a avut un design diferit de Golf nu s-a vandut la nivelul rivalilor din clasa mica, insa noua generatie de VW Polo este un succes foarte mare, fiind dupa VW Golf cea mai vanduta masina din Europa . P.S. Audi A3 Sedan va fi un best-seller !
    5 1
  • Incredibil, daca nu iei in seama fata si spatele zici ca este BMW, are un lateral foarte agresiv cu linie gen BMW.
    1 3
  • you_hoooo
    ok
    O masina echilibrata dpdv al designului. Seamana cu restul gamei Audi dar joaca in alta liga. Masina va avea public tinta clientii din America, China, Rusia si alte tari emergente; Vestul Europei va avea modelul hatch si Sportback. Din start cred ca va fi o masina de succes.
    5 0
  • o masina pe care imi place, cel mai bestial sedan, super audi, se fac progrese incet incet, fata de vw...BRAVOOO!!!
    0 0
  • dragomir.daniel2007@yahoo.com
    super super masina
    c_g_c-ule ! esti carcotas frate daca ai de comentat la masina asta( a3)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru