Toyota FT-86 este cu un pas mai aproape de producţie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Coupe-ul realizat de Toyota împreună cu cei de la Subaru este cu un pas mai aproape de producţie. Conceptul din imagini va deveni model de serie în 2012.

Japonezii de la Toyota s-au ţinut de cuvânt şi au modificat conceptul FT-86. Din fericire, modificările nu au dus la urâţirea acestui concept special, ci l-au făcut şi mai atrăgător. Mai mult decât atât, acum modelul este mult mai sigur pentru pietoni, siguranţa fiind o preocupare importantă pentru cei de la Toyota. Conceptul prezentat la Geneva aminteşte de celebrul 2000 GT al anilor 1960 şi prezintă cel mai clar indiciu cu privire la viitoarea versiune de producţie care va fi realizată în baza acestui model.

Conceptul are o lungime de 4.235 milimetri, o lăţime de 1.795 milimetri şi o înălţime de 1.270 milimetri. Ampatamentul său este destul de mare, însumând 2.570 milimetri. Motorul lui Toyota FT-86 este o unitate boxer realizată de specialiştii de la Subaru şi este cuplată unei transmisii manuale cu şase rapoarte. Pentru a obţine nivelul optim de manevrabilitate şi performanţe, atât transmisia, cât şi motorul au fost montate cât mai jos şi cât mai aproape de centrul vehiculului.

Versiunea de serie a lui Toyota FT-86 II concept vine pe piaţa din Europa în 2012. Modelul respectiv va avea şi o versiune realizată de Subaru, despre care se spune că ar putea beneficia şi de un sistem de tracţiune integrală.

Ambele versiuni ale acestui coupe vor putea fi comandate şi cu un motor pe benzină supraalimentat care să ofere un nivel ridicat de performanţă.

Via | Toyota

Comentarii (6)

  • Coupe
    Pe cat de siplu pe atat de frumos.
    11 2
  • corectare
    *simplu
    4 0
  • frumos
    daca nu o sa bata campii cu pretul, care sa nu fie peste Nissan GTR, o sa aiba succes
    7 0
  • in fatza seamana cu LFA, spatele arata bine. misto!
    5 2
  • abea astept sa iasa......sa speram la un pret bun
    3 2
  • BaditzaEx
    credeam ca este continuarea modelului Supra, cel putin seamana :D
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru