Toyota Yaris Hybrid a debutat la Geneva în versiunea concept

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Toyota a prezentat astăzi la Geneva precursorul viitorului său model hibrid - Yaris HSD. La fel ca în cazul fraţilor săi mai mari, tehnologia Hybrid Synergy Drive reprezintă principalul avantaj al acestui model.

Noul hibrid al celor de la Toyota a debutat astăzi la Salonul Auto de la Geneva. Pentru moment, Yaris HSD este un concept, dar ne aşteptăm la debutul versiunii de serie în următoarele şase luni. Modelul anticipează intenţia celor de la Toyota de a aduce tehnologia hibridă în segmentul B, deşi rivalii de la Honda au lansat deja versiunea hibridă a lui Jazz. Creşterea recentă a acestui segment, cel care obţinea oricum cel mai mare volum din Europa,

Cei de la Toyota speră să profite de noua tendinţă a consumatorilor – aceea de a cumpăra un model doar fiindcă este hibrid. Dacă privim statisticile, japonezii au dreptate – în ultimii doi ani, numărul de modele hibride vândute s-a dublat. Câştigul a fost tot la ei în "ogradă", fiind vorba de succesul lui Prius pe pieţele din Japonia şi Statele Unite ale Americii. De data aceasta, tehnologia hibridă va ataca segmentul B, "ferit" până nu de curând de modele cu propulsie hibridă.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, versiunea hibridă a lui Yaris beneficiază de aceleaşi trăsături definitorii pentru modelele cu propulsie hibridă de la Toyota.

Revenind la motorizare, tehnologia HSD elimină necesitatea unui starter, a unui alternator, a curelelor de cauciuc şi a necesităţii înlocuirii lanţului de distribuţie, oferind o economie însemnată pe termen lung.

Via | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru