GENEVA 2012 LIVE: Infiniti Emerg-E, conceptul unui potențial supercar

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Infiniti a surprins publicul de la Geneva cu un concept atrăgător, numit Emerg-E. Acesta are un sistem de propulsie hibrid paralel și are șanse să intre în producție.

Infiniti a venit la Geneva alături de conceptul Emerg-E, următorul purtător al limbajului de design care a debutat pe conceptele Essence și Etherea. Modelul are un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un motor Lotus cu trei cilindri în linie și două motoare electrice. Autonomia acestui model este de până la 50 de kilometri în modul 100% electric, dar urcă la aproape 500 de kilometri cu motorul termic de extindere a autonomiei.

Fiecare dintre cele două motoare electrice ale lui Infiniti Emerg-E dezvoltă 204 CP, în timp ce motorul de 1.2 litri dezvoltă 48 CP. Oficialii Infiniti nu au vorbit încă despre o eventuală versiune de producție, dar japonezii susțin că că ar putea construi un asemenea model dacă vor avea suficienți clienți interesați.

Tot la Geneva, cei de la Infiniti au adus modelul FX 50S Sebastian Vettel. Oficialii mărcii nipone au anunțat că vor construi doar 200 de exemplare ale acestei ediții speciale. Clienții țintă ai modelului sunt cei din Orientul Mijlociu și Europa de Vest, iar primele livrări vor avea loc începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Comentarii (2)

  • imi plce...spre deosebire de un lambo.....de ex.,nu este provocator ,vulgar sau mai stiu eu.are lini fluente elegante si rafinate....
    7 1
  • superba masina!
    Infiniti intotdeauna a avut ceva aparte ca rafinament sportiv...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru