Salonul Auto de la Geneva 2016

Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break

Publicat Marti, 01.03.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 8
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 1
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 2
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 3
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 4
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 5
Familia e completă: Fiat Tipo primește o versiune hatchback și una break - Poza 6
Salonul Auto de la Geneva găzduiește astăzi premierele mondiale ale celor două noi versiuni de caroserie care lipseau din gama Tipo. Disponibil până acum doar în versiune sedan, Tipo vine de acum și în variante hatch și break.

După ce ieri am văzut un teaser al versiunii break a lui Tipo, noua compactă sedan pe care marca italiană a lansat-o oficial la sfârșitul anului trecut în Europa, astăzi vedem primele imagini oficiale cu două versiuni de caroserie suplimentare pe care le va primi Tipo în acest an: break și hatchback.

Dacă Tipo hatchback este înlocuitorul de drept al lui Bravo, model pe care-l scoate astfel din oferta mărcii italiene, noul break bazat pe Tipo este un model absolut nou pentru clienții Fiat, singurul break apropiat de ideea noului Tipo SW fiind vechiul Croma. 

Spatele lui Fiat Tipo hatchback pare inspirat parțial din formele lui Giulietta și BMW Seria 1.
Fiat Tipo break se va lupta pe piață cu celelalte versiune SW ale compactelor disponibile pe piața europeană.

Nicio surpriză la nivel tehnic sau la cel al opțiunilor. Atât hatch-ul, cât și break-ul bazate pe Tipo au sub capotă cele trei motoare de pe versiunea sedan: benzină de 95 CP și diesel de 95 CP (1.3 Multijet), respectiv 120 CP (1.6 Multijet). Prețurile noilor versiuni de caroserie urmează să fie comunicate pe parcursul următoarelor luni.

via Fiat


Comentarii (8)

  • Deci va concura cu GOLF, Focus, etc ?
    6 3
  • someone
    imi place spatele versiunii hatchback
    18 2
  • Din fata zici ca e noul DS4
    7 3
  • Sunt curios ce consum are modelul pe benzina.
    7 1
  • In sfarsit FIAT a priceput ca a devenit celebru pentru masini economice si nu pentru lux sau preturi mari. Faptul ca renunta la Bravo este de bun augur pt ca platforma lui avea decat 2 variante de caroserii: FIAT si ALFA. Ambele sunt mai/la fel scumpe de si mai ales mai putin versatile decat competitia care a oferit sedan, break si hatch, nemaivorbind de SUV-uri.
    10 1
  • Uitându-mă la Fiat Tipo hatchback mă încearcă niște sentimente bizare ce nu le-am mai avut de mult în cazul unei mașini. Mi se pare aproape ideală. Economică, compactă, modestă și în același timp frumușică și, probabil, un preț abordabil, chiar dacă mai greu abordabil pentru noi, românii. Mie mi se pare o mașină ideală pentru un om care nu vrea să iasă în evidență, ci să își vadă liniștit de treburile lui și familie.
    18 1
  • @ Moldovean

    Am vazut Tipo Sedan la Belgrad. O mașină extrem de frumoasă si de versatilă pentru clasa ei.
    6 1
  • @ Moldovean
    de data asta nu pot decat sa fiu de acord cu tine. bine punctat. fiatul este o masina in general luata in bataie de joc , nu iesi cu ea in evidenta dar te duce din punctul a in punctul b cu un oarecare confort si fara probleme , cel putin dpdv al motoarelor sunt superiori nemtalailor .
    tipo hatchback daca o sa fie fiabil cu siguranta devine calul de tras al marcii, la fel cum au facut cu punto apoi cu 500, iau un model cu priza la public si il relanseaza in diferite versiuni.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru