OFICIAL: Toyota lansează Verso S, un mini MPV european

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.08.2010
Toyota va lansa în cadrul Salonului Auto de la Paris modelul Verso S, un monovolum mic, bazat pe Yaris, care îşi propune să rivalizeze cu Opel Meriva şi Citroen C3 Picasso.

Esential

4000 de mm va măsura în lungime MPV-ul Toyota.

Toyota pregăteşte o surpriză de proporţii în cadrul Salonului Auto de la Paris, programat să-şi deschidă porţile în data de 30 septembrie. Constructorul japonez intenţionează să revină pe segmentul monovolumelor mici cu un model nou, botezat Verso S, care se vrea a fi cea mai mică alternativă familistă a segmentului.

Deşi va măsura numai 4 metri, modelul va propune publicului o serie de inovaţii în compartimentarea spaţiului, care vor revoluţiona tiparele actuale din segment. Mini monovolumul va avea la bază platforma modelului Rectis, o maşină care derivă din actualul Yaris şi care se vinde în Japonia.

Primele imagini publicate astăzi de constructorul japonez trădează liniile robuste ale caroseriei dar şi filosofia de design a brandului, modelată pentru a oferi imaginea generală a unui familist sportiv. Imaginea habitaclului dezvăluie linia generală a planşei de bord şi faptul că viitorii clienţi vor avea la dispoziţie o listă de opţionale foarte bogată.

Toyota nu a mai activat pe segmentul european al monovolumelor de segment B din 2006, atunci când lista de modele includea vechiul Yaris Verso.

Japonezii şi-au întors însă din nou atenţia asupra segmentului, după ce studiile au arătat o creştere considerabilă a pieţei între anii 1999-2009, de la 80.000 la 407.000 de vehicule vândute anual.

via | automotivenews

Comentarii (2)

  • andrei
    Verso
    arata foarte bine
    6 3
  • TOYOTA IS THE BEST
    FOARTE TARE !!1 KIA VENGA o sa dea in benga. cat despre MERIVA -trebuie sa ai fluturi la cap pt a lua o masina cu usile pe dos
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru