Opel Astra, Corsa, Meriva şi Insignia primesc o ediţie specială "150 de ani"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.01.2012
Opel a anunţat că va introduce în Europa o versiune specială, menită să aniverseze 150 de ani de existenţă, pe modelele Corsa, Meriva, Astra şi Insignia.

Esential

150 de ani împlineşte Opel în 2012.

După ce Chevrolet şi-a celebrat centenarul în 2011, anul acesta le-a venit rândul colegilor de la Opel să sărbătorească. Nemţii au însă în spate o istorie de 150 de ani, vârstă pe care intenţionează să o onoreze pe tot parcursul anului.

Deşi a luat naştere în 1862, Opel a fost specializat iniţial pe biciclete şi maşini de cusut. Din 1899 s-a reprofilat însă şi a început să construiască maşini. Astăzi, constructorul german se bucură de o mare popularitate în Europa şi intenţionează să profite de acest avantaj.

Tocmai de aceea a decis să aniverseze cei 150 de ani cu o versiune specială, dedicată celor patru modele cheie: Corsa, Meriva, Astra şi Insignia. Linia aniversară este caracterizată de elemente şi accesorii speciale: jante de 16 inch, pentru Corsa şi Meriva, de 17 şi 18 inch, pentru Astra şi Insignia, geamuri laterale cu tentă, volan multifuncţional, pilot automat şi radio CD cu MP3.

Corsa beneficiază în plus de o terminaţie cromată pentru evacuare, în timp ce Insignia plusează cu climatizare automată, volan îmbrăcat în piele, sistem multimedia Navi 900 Europa, cu recunoaştere vocală şi posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de traseu (rapid, economic, fără taxe).

Pentru cei care vor mai mult de atât, Opel pune la dispoziţie şi un pachet de accesorii speciale 150 de ani Opel, care include, printre altele, acoperiş panoramic şi climatizare automată pe două zone.

Corsa primeşte în plus senzori de parcare şi jante de 17 inch din aliaj. 

via | autoblog

Comentarii (9)

  • urasc editiile....mai ales daca e vb. doar de un kit exterior...hai ...un face mai merge dar editiile-s...deja rasuflate.la golf cred ca i-au facut vreo 10 editii...
    5 4
  • stefan
    111
    Anul trecut parca era opel 111 ?!?! au trecut 39 de ani deja au ajuns la 150, la anu o sa fie editie speciala 200 !?
    4 5
  • @stefan
    111 ani vs. 150 ani
    Vezi ca e corect - in 2010 Opel a aniversat 111 ani de la primul automobil produs de Opel. Bazele companiei au fost puse de Adam Opel in 1862 deci acum 150 de ani. Iar Adam Opel a inceput cu productia de masini de cusut - fiind la un moment dat cel mai mare producator din lume. In 1886 au inceput sa produca biciclete pt. ca fii lui iubeau ciclismul si ajunge in mai putin de 40 de ani (in anii '20)- cel mai mare producator de biciclete din lume. Opel a facut si motociclete la inceputul anilor 1900. Ca fapt divers batranul Adam Opel nu a apucat sa vada prima masina Opel, pentru ca moare in 1895 deci cu 4 ani inainte ca fii lui sa inceapa productia de masini. Iar productia de biciclete a fost vanduta in 1937 catre NSU (precursorul a ceea ce este Audi astazi).
    8 1
  • @stefan
    Da, mi-am pus si eu aceeasi intrebare... dar:
    "Deşi a luat naştere în 1862, Opel a facut iniţial biciclete şi maşini de CUSUT. Din 1899 au început să construiască maşini"
    Si Opel a aniversat 111 ani in 2010!
    1 0
  • stegan
    aniversare
    Pai atunci sa acoata biciclete si masini de cusut aniversare :)))). Cel putin bicicletele chiar s-ar vinde, eventual sa fie si opc :).
    1 3
  • @lorinczi.thomas
    Pai Opel asta face si in prezent- masini de cusut. Cea mai proasta marca germana.
    2 6
  • @stegan & @@lorinczi.thomas
    Mergeti si vio cu Opel... trancane, pocane???
    0 4
  • @@@lorinczi.thomas
    inainteaza incet ca miroase a ulei ars pe-aici... :)
    1 2
  • @@@@lorinczi.thomas
    De ce mah???
    Raman cu SAAB-ul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru