Salonul Auto de la Paris 2012

BMW Seria 1 primeşte pentru prima dată tracţiunea integrală xDrive

Publicat Luni, 17.09.2012
de Bogdan Mirică
Comenteaza 7
BMW Seria 1 primeşte pentru prima dată tracţiunea integrală xDrive - Poza 1
BMW a anunţat că va introduce pentru prima dată tracţiunea integrală xDrive pe modelul său compact, Seria 1. Premiera va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Alături de noul Concept Active Tourer, despre care vă vorbeam zilele trecute, BMW va expune la salonul Auto de la Paris şi o nouă configuraţie pentru actuala generaţie Seria 1. Modelul compact primeşte sistemul de tracţiune integrală xDrive în premieră, vechea generaţie fiind lipsită de acest ansamblu extrem de util în anotimpul rece şi nu numai.

Aclamatul sistem de tracţiune integrală îşi va face loc mai întâi doar pe versiunile 120d şi M135i, cea mai puternică opţiune din gama actualului Seria 1.

Urmareste Automarket
Aşa cum ne-a obişnuit, xDrive va transmite în condiţii normale 60% din resursele motorului doar punţii spate, pentru a păstra caracterul cu care publicul este deja obişnuit.
În situaţiile în care aderenţa se pierde, distribuţia poate fi ajustată independent de senzorii sistemului inteligent.

Mulţumită noul xDrive, actualul M135i poate garanta o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4.7 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.


Comentarii (7)

  • Cine a condus o integrala nu se reintoarce niciodata la tractiunea fata sau propulsia spate!
    Bravo BMW, acum Seria 1 e cu adevarat o masina potrivita si pentru iernile din Romania. Pacat ca si-o permit prea putini dintre noi!
    15 1
  • Integrala e buna iarna intr-adevar, dar pe seria 1 doar iarna, ca-n rest nu intri prin namoale cu el, dupa parerea mea integrala ramane un moft pt majoritatea, daca ii intrebi dc si-au luat un model 4x4 nu gaseste 3 momente pe an cand chiar a avut nevoie de asa ceva. La noi exista si multe legende ca sa spun asa, ca si pe mine ma intreaba unii " da tu mergi iarna cu bmw-ul"? Cand merge toata lumea da, cand sunt blocaje nu, de parca cu tractiunea fata mergi printr-un metru de zapada, trebuie sa ai o garda la sol rezonabila.In afara de X-uri, aceasta optiune e pt fitosi sau pt domnisoarele ce vor un seria 1 sa mearga iarna la cumparaturi, ca daca e zapada mare nu mergi nici cu seria 1 pt ca ramai suspendat.
    10 7
  • Tractiune integrala nu-i pentru namoale la masina asta ci pentru tinuta de drum. Vezi o curba, o baltoaca pe sosea,niste nisip, o pata de ulei etc. Nu stam sa facem cursuri pentru aia care au impresia ca doar iarna ai nevoie de 4x4.
    13 2
  • Nici cursuri pt aia care nu stiu ce inseamna tractiunea spate si farmecul ei, nu vad care este rostul tractiunii integrale pe seria 1, asta e, mai ales ca e singurul din clasa cu tractiune spate si asta va ultima generatie asa, urmatoarea sigur va avea fata, dar trebuie vanzari multe sa cumpere si domnisoarele, ca merg prea repede in curba si nu vad o baltoaca sau o gramada de nisip.
    6 5
  • Am uitat, de fapt e binevenita tractiunea integrala, ca doar 80% din proprietarii fostei generatii de seria 1 credeau ca masina are tractiune fata, dar cum au ajuns ei sa creada asta? Dincolo de faptul ca sunt f "cunoscatori" ( revin iar la domnisoare) , au constatat probabil ca masina nu se comporta periculos si nu te baga in sant, deci are tractiune fata, simplu.
    9 3
  • @dan_grc
    ai perfecta dreptate
    3 1
  • Anonim
    Acrii ti-i sint strugurii, Dane, nu-i asa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru