2020: Un milion de maşini cu hidrogen înscrise în circulaţie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.10.2011
Pike Research, o companie americană specializată în analizarea tehnologiilor ecologice, estimează că şoselele vor fi animate de 1.000.000 de vehicule alimentate cu hidrogen până în 2020.

Cei de la Pike Research au prezentat rezultatele unei analize amănunţite ale vehiculelor cu pile de combustibil. Respectivele automobile, alimentate cu hidrogen, sunt gata să fie comercializate, având nevoie doar de o infrastructură specializată de alimentare. Americanii estimează că vânzările de vehicule alimentate cu hidrogen vor atinge 1.2 milioane de unităţi până la finele anului 2020 şi că veniturile înregistrate de vânzarea acestor modele vor atinge pragul de 16.9 miliarde de dolari.

În următorii treni an, circa 10.000 de vehicule alimentate cu hidrogen vor alerga fără să polueze pe şoselele lumii. Din 2015, cei de la Pike prevăd o adevărată explozie a vehiculelor alimentate cu hidrogen, mai mulţi constructori anunţând comercializarea unor modele de acest gen pentru publicul larg. Doar în 2015 vor fi vândute 57.000 de vehicule alimentate cu hidrogen, spun cei de la Pike, cu o precizie suspicioasă. Ulterior, vânzările de vehicule cu pile de combustibil va urca dramatic până la 390.000 de unităţi pe an până în 2020, totalizând un milion de unităţi în anul respectiv.

Cea mai mare piaţă pentru vehiculele alimentate cu hidrogen va fi regiunea Asia-Pacific, spun cei de la Pike. Piaţa respectivă va cumula circa 50% din vânzările totale de vehicule alimentate cu hidrogen până în 2020.

Între timp, piaţa din Europa de Vest va remarca o creştere rapidă, fiind estimată o rată de creştere de 53% pe an.

Via | TheGreenCarWebSite

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru