370 de BMW-uri, lovite la transportul spre SUA

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.01.2008
Lovitura grea pentru clientii americani ai BMW: 370 de exemplare M3 au fost avariate in timpul transportului spre SUA.

Esential

370 este numarul masinilor lovite sau distruse pe nava care le transporta spre Statele Unite.

Intamplare ciudata si dureroasa ieri, pe un vas de marfa care traversa Atlanticul. 370 de exemplare BMW au fost avariate sau distruse in timpul transportului acestora dinspre Germania spre Statele Unite. Toate masinile erau nou-noute iar 70 dintre acestea au fost distruse complet, fara nicio sansa de recuperare.  Motivul incidentelor este reprezentat de ruperea unor cabluri de ancorare principale care a facut ca masinile sa alunece pe puntea pe care erau amplasate.

Mai mult decat atat, clientii BMW din Statele Unite care si-au comandat masinile vor fi nevoiti sa astepte si sa suporte consecintele, deoarece masinile avariate vor fi reparate intr-un punct de servicii BMW de peste Ocean sub atenta supraveghere a specialistilor germani, dupa care vor fi vandute ca masini noi. In schimb, masinile cu dauna totala vor fi casate.

Supararea reprezentantilor din SUA a companiei germane este cu atat mai mare cu cat majoritatea masinilor care au fost lovite in timpul transportului erau exemplare M3 de ultima generatie.

Toate daunele provocate de incidentul de pe feribot vor fi suportate de compania asiguratoare a firmei care asigura transportul.

Sursa | theCarFanatic  

Taguri: BMW

Comentarii (49)

  • Bogdan
    Ghinion
    Asta a belea. Faci si tu comanda de una bucata M 3 si esti anuntat ca va intarzia deoarece masina a fost avariata ! Ghinion !!!!!!!!!!!!!!!!
    2 0
  • alexxx
    le repara
    Excuse me dar eu nu as fi de acord ca masina mea sa fie reparata "sub atenta supraveghere ". Adica treaba lor ce fac si cum fac dar daca as fi implicat as solicita una noua, scoasa de pe poarta fabricii. Si i-as da si in judecata ca intai mi-au luat banii si masina ioc...
    0 0
  • nu'i problema !
    Fiti fara griji ca aceste masini se vor vinde dupa mici reparatii . Unde ? In ROMANIA sau Europa de Est !!!!
    0 0
  • melman
    uite cine stie, iulcat!!!
    Bravo, vad ca esti cunoscator!!Ptr. necunoscatori in romanik se vand capete de serii si tot felul de ciurucuri pe pot de "masini" de catre reprezentante ptr simplu fapt ca romania e o piatza atipica (a se citi plina de bashini), in alte cuvinte nu conteaza vindem in Romania, scoatem o editie speciala, un discount si gata, scapam de ele.Toate bune!!!sau nu
    0 0
  • Pai nu au decat sa le repare si sa le vanda in Romania mai ieftin cu 10E. Merge la romani.
    0 1
  • asta e
    Ce sa facem acum ... viteozomanii sa mai astepte ...si asa... cand le conduc le scade procentul de viatza :P Pana vin cele "noi" , sa comande niste Logan-uri sau Citroen ...sa-si scoata Tariceanu parlalea de sarbatori
    0 0
  • Kolegu
    Pacat!
    Pacat ca s-a intamplat asa. Normal ar fi ca toate masinile reparate sa fie vandute ca lot Second hand.
    0 0
  • Americanu'
    Nu isi permit...
    Nu isi permit sa vinda masini reparate ca noi. Asa ceva nu este admisibil in SUA. Pentru fiecara masina ar fi dati in judecata si ar pierde milioane. Dar, poate totusi redactia stie mai bine... dara sa ne spunasi noua sursa..!!!
    0 0
  • Asa le trebuie daca nu sunt in stare sa aiba o firma decenta care sa le produca si lor acolo masini bune. Le-a dat cineva o palma acelor rednecks, nu e M3 masina de nasol lor :)
    0 0
  • memphis
    stati ma linistiti, kiar dak ni le vand noua reparate, pana la urma urmei e un bmw nu rahata de loganu
    1 1
  • @memphis
    oorect frate !!! bine zis !!
    1 1
  • bmw
    un adevarat carnagiu...pacat de masini :)
    0 0
  • un prieten de al meu si-a comandat vw golf plus a fost chemat sa o ridice si era de fata cand o dadea jos de pe trailer , astfel a avut ocazia sa vada cum in momentul cand era data jos s-a rupt cablu care o tinea si a alunecat masina si pur si simplu i-a zburat spoilerul din fata la impactul cu solul ...bineinteles ca i-a fost reparata de dealer dar fara nici o reducere acordata la pretul masinii de 20.000 si ceva de euro ,
    0 0
  • CRIMA!!!!
    nasoala treaba. Si in Romania la transport s-au rasturnat niste Skoda, le-au indreptat si....le-au dat de noi;)
    0 0
  • Pfoa... pe sistemul capra vecinului ma bucur ca nu sunt cel mai prost specimen din Univers pentru ca am lovit masina aseara :)
    0 0
  • :))
    nice one. nu imi pare rau pt BMW ca nu au pierdut nimic :). imi pare rau pentru cumparatori [proprietari] saracii sa isi astepte ceva vreme mashinile si cand se duc sa le ridice :))..ma rog adca era basescu capitan pe feribotu ala..nu se intampla asa ceva. am ZIS!! :))
    0 0
  • Americanii sunt destul de emotionati, asta era primul transport de M3-uri E92 catre State, multi nu le-au vazut niciodata pe-acolo dat fiind ecartul de circa 6 luni intre lansarea Europeana si cea Americana. Cat despre vanzarea masinilor lovite in Romania ... aici se vand probabil 10-20 de M3-uri noi pe an, pt 70 ar trebui sa asteptam vreo 3-4 ani, in plus masinile nu sunt Euro-spec ar necesita modificari costisitoare pt vanzarea in Europa: stopuri, semnalizatoare, catalizatori diferiti + transport costisitor etc Cat despre paguba de regula o suporta asiguratorul ..
    0 0
  • dragosh hummerro
    pt GOLF!!si pt IULCAT
    off topic : @ golf : am comandat un focus sport(NU ST)! ajuns masina!ma cheama dupa 2 zile!intre timp niste baieti s-au gandit sa se distreze si ei pe niste masini, sa le dea cu piciorul in portiere, aripi, etc!culmea!una dintre cele 3 masini lovite de catre petrecareti, a fost si a mea!aripa dreapta spate!e ditamai foaia de tabla...cine dreq sa o schimbe?si culmea, in ziua in care am fost sa o vad, deschide un tartan portiera la o jagardea de lighean si ii face o dunga de toata frumusetea(cu visiniu:P)pe portiera dreapta!firma FUORD: NICIO problema, totul e suportat de firma!poftim?adica ce imi faci?bagi canciocu de chit acolo, si lasa ca nu vede fraieru!plus ca NU imi facea nici un discount! NIMIC!si am refuzat masina!mi-am luat alta de la ei, dar sa vedeti atitudine de dealer...si @ Iulcat: fiecare masina va fi dezmembrata si pusa fiecare piesa pe alta masina noua!te asigur!vor avea o mica pierdere, dar AMORTIZATA din pretul pus peste costul producerii masinii!Nu acceptati sa fiti muiti de niste...vanzatori...Numai Bine!
    0 0
  • primus
    masini aciidentate pe post de noi
    cazul fericit e cand esti de fata la accidentare sau observi urmarile. dar ce te faci daca ajungi dupa ce baietii si-au facut treaba (mai ales daca o fac indeajuns de constiincios)? ce faci, meri cu aparatul ala de masurat grosimea stratului de vopsea sa vezi daca au carpit-o?
    0 0
  • solaris
    vorbiti aiurea
    Oameni buni, legendele astea urbane impreuna cu eterna poveste cu "capra vecinului" ne omoara pe toti. Nu va faceti griji acele masini nu pot ajunge in Romania fiindca sunt modele speciale pt USA. In privinta reparatiilor ele vor fi facute prin INLOCUIREA pieselor avariate asa ca nu vad problema (timpul mai mare de livrare fiind singurul incovenient). Asa suntem noi romanii ne uitam prea mult la altii dar noi nu ne vedem de treaba noastra.Hai la munca !
    0 0
  • vasilica
    pt focus sport
    Zi-ne si noua dilaru'!
    0 0
  • cine va stii???
    Am inteles ca vor sa le repare pe alea 300 care se mai pot repara? Cine va stii ca masina pe care o cumpara ca ”nou-nouta” nu face parte din lotul cu pricina? Mai ales ca vor fi reparate in State, deci e clar ca vor fi vandute tot acolo. Mie mila de cei care le-au comandat, le-au platit si li se vor baga pe gat.Stiti cu totii ca clauze tampite au vanzatorii de masini daca vrei sa refuzi masina care ti-a fost sortita (repartizata).
    0 0
  • redundant
    fara grija
    stati fara grijase vor vinde in Romania ca painea calda
    0 1
  • carcotasu' de serviciu
    @ Americanu'
    > poate totusi redactia stie mai bine... dara sa ne spunasi noua sursa..!!!Pai ne-au spus sursa, link-ul e postat la sfarsitul articolului. "Those cars not damaged beyond repair will be fixed at BMW’s Elizabeth Receiving facility and sold as new cars. Cars that are deemed beyond repair will be crushed."Vorba unui forum member: "I guess now if I order a 4-door M3 I definitely want one with a build date after January 14, 2008."
    0 0
  • romanii cumpara si cacat
    Da , eu stiu pe cineva care a cumparat 2 Mazda 6 din America , dupa ce fusesera sub ape vreo saptamana. Deci ...bring it on guys !!!
    0 0
  • nu mi se pare normal ca masinile sa fie reparate si date clientilor care le-au comandat NOI, fara lovituri! ar trebui sa le dea alte masini noi in schimb. eu nu as accepta sa mi se dea o masina "reaparata sub atenta supraveghere". tot lovita a fost :) oricum ar fi reparata.
    0 0
  • realcs
    BMW
    Cum e sa comanzi o masina noua ... si sa primesti un reparata !? :)))
    0 0
  • deci daia mia intarziat mie ma
    Badea Andrei
    una dintre alea era a mea dar nu mi mai ajuns :((
    0 0
  • anonim
    Ba se intampla...
    Eu stiu un caz asemanator si la noi in tara, mai exact in Bucuresti. Au venit 3 SUV-uri "bulite" destul de rau, au fost reparate la firma si vandute clientilor care le comandasera ca masini noi. Mai mult, clientii nu au stiut niciodata ca masinile lor ar fi fost avariate ...
    0 0
  • hmm....
    daca BMW repara masini AVARIATE si le vinde ca NOI, ma intreb de rau poate fi la DACIA...
    0 0
  • e cam naspa ca sa aflat
    Cine stie cati au luat masini lovite fara sa stie si nu a murit nimeni pentru o aripa schimbata.Adevarul e ca daca stii nu prea iti convine.
    0 0
  • alin calota
    hm..
    si eu abea strang bani pt un bmw seria 3 ... si asta sa il iau din germania:))
    0 0
  • Naspa
    Sigur aia care au legat masinile erau niste filipinezi tampitzi,asta este,ce-a mai inftina mana de lucru,si cea mai proasta
    0 0
  • mai bine
    Mai bine ! Au scapat de ele !
    0 0
  • BoB cu Psp
    Bai frate dar macar dak le dau e bn
    0 0
  • hai mah...
    lume,e BMW.le repara cu piese noi,functioneaza la parametrii normali etc.e ca si cum ar schimba piesele in fabrica.nu va mai agitati atat "muaaa!! cum au tupeu!ii dau in judecata!".dak masina merge ca si noua,lucru care o sa se intampla,pt k BMW are grija de ceea ce face,nu vad care e problema?
    0 0
  • anonim
    Daca imi permit ca sa-mi cumpar o masina noua de aceea o cumpar nou ca sa fiu sigur ca nu a fost lovita. Astea is fraieri daca ridica masinile.
    0 0
  • Orice este posibil in romanika
    Din pacate am patit-o pe pielea mea, am cumparat o masina noua(nu golan) si am avut surpriza sa constat ca a fost lovita. Dupa lungi "amenintari" la adresa dealerului si directorului grupului pe tara am reusit sa o schimb.
    0 0
  • si bogatii plang
    sa zica merci americanii care au comandat M3 -urile ca mai traiesc cateva zile multi dintre ei ...ca sigur urmau sa le tranteasca ei zilele urmatoare...si bogatii plang
    0 0
  • Pardaillan
    Numa' destepti...
    Aloooo ! Fratilor, stati asa, sa nu va inchipuiti ca s-apuca aia sa indrepte cu ciocanu si sa umple cu chit. Se schimba cu piese noi !! Si nu uitati piata americana este foarte pretentioasa iar nemtzii care supervizeaza nu sunt veniti cu pluta si au ei grija sa nu se cunoasca nimic, da' absolut nimic, ca nu sunt ei fraieri. Asa ca nu mai vorbiti ca faceti, dregeti, ii dati in judecata si alte alea. Cine stie cite masini noi lovite s-or fi vindut si pe la noi. De parca stii daca a fost lovita prin parc, vapor, sau show-room-uri. Ce ati vrea sa zica cei de la bmw, acdem pretu la jumate si le dam in romania, atunci sa vezi ce se imbulzesc toti circotasii nu mai tin cont c-a fost lovita. Hai pa !!
    0 0
  • liviu pup
    CIT DE ZGRCITI SUNT AMERICANI NU ISI MAI IAU BMW
    la zgircenia pe care o au americani ..nu aisi mai crede ca cineva isi va mai lua bmw.pina nu sunt siguri ca aceste "370" au disparut depe piata lor...si cred ca daca unul care va cumpara peste 3-4 ani una dintre masinile acestea de la primul proprietar,si va afla ca este din lotul'370' acela ar fi instare sa dea in judecata producatorul..:))
    0 0
  • ghitza
    verze
    un neamtz cand face o reparatzie nu face o carpeala cum face romanu asa ca o mashina reparata s-ar putea sa fie mai buna decat una nou noutza fiindca are parte de muult mai multa atentzie decat are din fabrica unde totul se face pe banda !!!
    0 0
  • george
    Slavage si Lemon law
    Pentru necunoscatori, in SUA candcumpari o masina noua, trebuie se aiba "CLEAN TITLE", adica cartea de titlu de proprietate trebuie sa fie fara mentiuni, aceste masini o se aiba un titlu de proprietate pe care scrie pe el "SALVAGE", deci dupa legea americana nu poate un dealer sa iti vinde o masina noua la pretul de noua si se aiba un title de proprietate ne curat. si mai exista si o lege care se cheama " LEMON LAW ", si asta protegeaza cumparatorul masini ca daca masina are un defect sau a avut unul care stia dealerul si nu tia spus de el , si care afecteaza mersul masini sau valoarea iei de revanzare de catre client atunci tu poti sa returnezi masina fara discutii. Si in momentul cand tu ai contractat o masina noua , dealerul trebuie sa iti livreaza in timp de.. o masina NOUA.
    0 0
  • george
    e greu totusi sa accepti un lucru reparat chiar daca e reparat ca la carte....ideea e ca daca te lovesti la cap ai impresia ca te doare si piciorul si asa si cu masina....a fost lovita numai reprezinta un bun de care sa fii mandru....macar sa fii stiut ca l-ai lovit tu cu mana ta nu altu strain
    0 0
  • Andrei
    mana Mafiei
    aici e mana Mafiei mai mult ca sigur.
    0 0
  • pacat
    pacat de masini.da totusi sa le repare pe cele avariate si sa le vanda ca masini noi mi se pare absurd chiar daca sunt bmw-uri.dac fac reduceri poate imi iau si una bucata M3 :))
    0 0
  • bmw 320
    o lume nebuna ?
    OAMENI BUNI ati accepta sa stiti ca platiti un BMW NOU NOUT si sa cumparati unul REPARAT. Si cind te gindesti ca poate ajungi sa te plimbi cu unul si lovit si cu sute de mii dati inapoi. Ati observat ca TOATE auto care se vind in ROMINICA sunt mai ieftine si cu maxim 170000 de km la bord, fata de Germania. Suntem adevarati ?
    0 0
  • Schwarz
    Trist
    Pacat de ele.da sa iti astepti M3 modelul nou si sa te sune fraierii sa iti spuna ca mai dureaza inca vreo 2 luni sa il aduca asta dupa ce ai mai asteptat alte 2 luni....T R I S T
    0 0
  • Durere
    Voi credeti k B M W se injosesc ei sa repare toate alea?la Smekeria care o conduc toate urmeaza direct la casat ce ei stau k romanii sa le repare p-alea sa vada americanii sa isi faca belea cu ei.Acum SINCER?????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru