5xVIDEO: Audi anunta lansarea noului A1 cu cinci teasere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.12.2009
Audi pregateste o noua premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. Dupa cum probabil ati intuit, este vorba despre modelul urban A1, "the next big thing from Audi".

Audi a inceput astazi numaratoarea inversa pana la dezvaluirea noului A1, primul model al constructorului din Ingolstadt pregatit pentru segmentul mic. Debutul mondial al modelului va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, primele imagini urmand sa fie dezvaluite cu o zi inainte (2 martie), dupa traditia cu care Audi ne-a obisnuit.

Numaratoarea inversa va consemna insa cateva etape pana la final, etape care vor incerca sa tempereze nerabdarea fanilor si sa mai indulceasca asteptarea celor care vor sa faca cunostinta cu mezinul gamei din Ingolstadt. Datele inscrise pe site-ul oficial al germanilor anunta un test oficial cu fotbalistii echipei Bayern Munchen pe 28 ianuarie, o declaratie a directorului de Resurse Umane din cadrul Audi cu privire la noul A1 si normele de siguranta, programata pentru 4 februarie, si o premiera mondiala, care nu a fost insa datata.

Modelul subcompact va avea caractere premium si va fi orientat catre publicul tanar. Stefan Sielaff, seful biroului de design Audi, sustine ca "noul A1 detine filosofia celor patru cercuri in gene.

Ampatamentul este mare iar bosajele sunt generoase pentru a oferi un aspect robust. Audi este recunoscut pentru faptul ca transpune designul conceptelor si pe modelele de serie. Arcuirea acoperisului este o caracteristica unica a conceptului Metroproject Quattro, dezvaluit in 2007 la Tokyo. Este un oarecare dinamism in desenarea montantilor A si C, iar asta reprezinta un aspect important pentru etapa personalizarii", despre care insa Sielaff a refuzat sa vorbeasca.

Viitorul Audi A1 se va inspira mult din liniile conceptului prezentat la Tokyo si din cele ale prototipului A1 Sportback, vedeta standului gazduit de Salonul Auto de la Paris in 2008. Daca liniile se pastreaza, viitorul A1 va impresiona in mod cert la capitolul design.

Comentarii (2)

  • bentley
    A1?
    Un Mini un pic mai altfel... Pacat ca nu au dat nici o poza sau macar un frame cu masinutza reala in toate filmuletele astea...
    2 0
  • Frame
    Nu ai fost atent bentley. In filmuletul in care cei doi designeri vorbesc despre masina si deseneaza pe fundal se vad liniile caroseriei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru