6.200.000 de vehicule GM, suspecte de probleme la franare

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.04.2010
NHTSA investigheaza in prezent o serie de probleme aparute la mai multe modele GM. Sistemul de franare ar putea pierde lichid in cazul a 6.200.000 de unitati.

Desi a incercat sa profite la maxim de pe urma caderii de imagine suferite de rivalii Toyota, General Motors s-ar putea vedea aruncat intr-un scandal asemanator. Organizatia americana NHTSA, responsabila pentru siguranta rutiera, investigheaza in prezent o problema la sistemul de franare a unui numar impresionant de vehicule GM, mai precis 6.200.000 de unitati.

Produse intre 1999 si 2003, exemplarele afectate de investigatie pot prezenta o coroziune a sistemului de franare. Este vorba mai exact despre degradarea starii conductelor care alimenteaza cu lichid de frana intreg sistemul acestor modele. Problemele nedepistate la timp pot duce la pierderea presiunii in sistemul de franare si la consecinte drastice pe sosea.

NHTSA a deschis procedura de verificare, dupa ce in ultima vreme au fost totalizate 110 plangeri privind coroziunea sistemului de franare. Modelele afectate de procesul de investigatie si de un eventual recall masiv sunt Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Avalanche, Chevrolet Silverado, GMC Yukon si GMC Sierra.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • asa le trebuie
    ....... daca s-au legat de TOYOTA !
    vor plati mai scump !
    6 4
  • cupitza
    proverbul cu groapa
    nu sapa groapa altuia, ca pici singur in ea ... roata s-a intors. e mai grav sa n-ai frane.
    9 2
  • george
    UN CRETIN DE LA GM SPUNEA IERI:
    "GM are unul dintre cele mai bune sisteme de franare din industria auto"

    WOW!

    @ LEE

    Problema lu GM e un pic diferita iar Toyota n-a fost chiar sipca de pronaos in toata povestea asta, ba din contra.

    Astept ca Toyota sa profite de situatie (sa spuna ceva de genul "ba pe-a mamei dumneavoastra") ca sa dovedeasca faptul ca este fair-play...
    7 3
  • 1999-2003 ??!
    Hai sa nu ne .... pe noi, dupa 11 se pot intampla multe cu orice masina.
    Sistemul de franare se verifica periodic la cel putin 2 ani de zile, conducte, lichid ... etc.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru