ACEA vrea prize standardizate pentru vehiculele electrice

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.09.2011
Asociaţia producătorilor de automobile din Europa a propus un set de recomandări pentru a standardiza încărcarea vehiculelor electrice.

Constructorii de automobile electrice din Uniunea Europeană vor să semneze o înţelegere pentru a produce ştechere standard pentru vehiculele electrice. Aşadar, toate prizele de încărcare vor arăta la fel şi vor fi compatibile cu toate tipurile de vehicule electrice. Cei de la ACEA consideră că standardizarea prizelor pentru vehiculele electrice este un pas crucial în dezvoltarea acestora, deoarece modelele electrice vor reprezenta între 3 şi 10 progcente din piaţa de automobile noi începând cu anul 2020. Implementarea noilor sisteme va avea loc după anul 2017, dat fiind şirul lung de proceduri prin care va trebui să treacă u nsistem pentru a fi aprobat.

Recent, Comisia Europeană a aprobat ideea producătorilor de telefoane mobile ce viza utilizarea unui format comun pentru încărcătoarele utilizate de noile dispozitive. Graţie măsurii respective, clienţii vor putea cumpăra un telefon nou fără să aibă nevoie de un încărcător nou, unităţile noi urmănd să fie compatibile între ele.

Până atunci, fiecare client va trebui să ţină minte unde şi-a lăsat încărcătorul pentru a reuşi să-şi încarce telefonul atunci când trebuie, singura opţiune de încărcare rămasă fiind portul USB, care nu are aceeaşi interfaţă la intrarea în telefon.

Standardizarea prizelor pentru încărcarea vehiculelor electrice ajută şi investitorii, deoarece duce la economii de scară, iar costurile sunt reduse şi pentru clienţi, care şi-ar putea schimba liniştiţi maşina fără să plătească instalarea unui alt sistem de încărcare. Utilizatorii de flote de vehicule electrice au şi ei de câştigat, deoarece vor putea parca modele diferite pe acelaşi loc şi nu vor avea bătăi de cap la încărcare.

Via | AutomotiveNewsEurope (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru