Acesta e primul concept electric Seat!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 21.02.2009
Leon Twin Drive Ecomotive este un prototip 100% electric. Acesta ne da indicii despre linia pe care o va adopta Seat in viitorul apropiat.

Esential

50 de kilometri reprezinta autonomia conceptului spaniol.
100 km/h este viteza maxima cu care poate rula Seat Leon Twin Drive Ecomotive.

SEAT a prezentat astazi primele fotografii cu primul model 100% electric construit de producatorul iberic. Este vorba de Leon Twin Drive Ecomotive, un concept care, in ciuda numelui sau care te duce cu gandul la hibride sau modele ecologice gata de productie, dispune de un motor 100% electric care este asezat in locul celui clasic, sub capota. Alimentarea acestuia are loc prin intermediul bateriilor litiu-ion care se regasesc in portbagaj.

Conform constructorului spaniol, Leon-ul electric dezvolta 48 de cai putere si poate sa ajunga la o viteza maxima de 100 km/h. Autonomia bateriilor este de 50 de kilometri.

Seat spune ca noul model este doar primul pas spre o noua gama de hibride care va fi denumita la fel ca prototipul Leon, adica "Twin Drive Ecomotive". Deocamdata, spaniolii experimenteaza si cauta solutii viabile pentru dezvoltarea noii linii de modele, primele exemplare urmand sa intre pe piata cel mai devreme in 2014. Conceptul Leon Twin Drive Ecomotive va fi prezentat de Seat la Salonul de la Geneva.

via | Seat

Comentarii (8)

  • flaviu c
    twin drive
    twin drive ma duce cu gandu la o masina cu 2 motoare.....poate asa se explica si de ce in bord cadranu merge pana la 260...
    acuma, cine si-ar cumpara ca singura masina, una ce merge pana la 100km/h are 40 de cai si bateriile tin 50km....care in timp vor deveni mult mai putini (ca la telefoane...si orice acumulator). daca ar mai avea un motor s-ar mai explica unele chestii....dar atunci a-ti facut din nou o gafa...
    0 0
  • rasp la flaviu
    Flaviu C, cei de la Seat nu au modificat toata masina... daca te-ai uitat la bord.. singurul lucru care e schimbat e ca.. in loc de turometru e nivelul incarcarii bateriilor..
    si tu sti ca deobicei masinile au vitezometrele cu vreo 30-50 km in plus fata de ce poate masina?
    inca nu suntem destul de dezvoltati tehnologic ca sa avem motoare electrice care sa aibe o autonomie de 300-400 km... poate ca o sa se reincarce de la niste celule solare de pe plafon, poate ca o sa reincarce bateriile din mers, etc.. cine poate sti?
    0 0
  • CRISTI13
    Egal cu zero inca masinile astea electrice,mai ales la autonomie,cind vor face sa mearga macar 1000 km fara sa stai sa le alimentezi o jumate de zi,at o sa cumpar si eu,pina atuncea,traiasca benzina si motorina.
    0 0
  • hehehe...
    Asa e Cristi13, si eu zic la fel. Ce ne facem insa, daca se termina benzina si motorina si GPL-ul si astia nu inventeaza nici o tehnologie performanta?
    Ca toate modelele de pana acum, indiferent ca se numesc hibride, electrice, ecologice sau mai stiu eu cum, s-au dovedit a fi doar tzepe. Consumurile de resurse sunt atat de mari comparativ cu rezultatele ca nici macar nu merita luate in seama.
    0 0
  • tehnologie
    Stati voi linistiti ca tehnologie exista de mult dar nu vor sa o puna pe piata, ne-o dau cu portia.De ing Iustin Capra a-ti auzit ?Cate din inventiile lui au fost puse in practica?Asta asa ca sa dau un ex de la noi.Marile companii au tehnologie, dar prima data toate au utilizare militara si mai apoi pt ,,fraieri,,(ex Duralube)Sa nu uitam de marile companii petroliere cu interesele lor.Motorul termic sa dovedit a fi cel mai ineficient mijloc de propulsie,are randamentul cel mai mic.
    0 0
  • Autonomie... regionala
    ... cred ca de asta ne sunt impuse becurile ecologice si retrase de pe piata cele cu incandescenta! Si asta poate avea o explicatie. Si intr-o masura tot de tehnologie se leaga, dar mai ales de bani!!! ;)
    Revenind cat de cat la subiect e de apreciat orice farama a unor astfel de intentii din partea oricui. Chiar daca sunt legate de un trend sau o "criza".
    0 0
  • SEAT nu e in stare sa reproduca masini dupa proiecte consacrate, dar sa le faca hibride sau electrice.
    Imi place un singur lucru la ei : vand intr-o veselie baterii proaste , cutii de viteze sub orice critica si multe LED-uri.
    Am un pronostic sumbru pentru ei: o sa-i cumpere chinezii si o sa-i transforme in fabrica de conserve de CAPSUNI .
    0 0
  • Am uitat ceva: sa-i puna telecomanda ca sa-i plimbam pe copii cu masina ca dupa ce-i punem bateriile numai aia mici mai incap la volan!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru