ADAC: Porsche 911 a fost cea mai fiabilă maşină din Germania în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.01.2011
Porsche 911 este cel mai fiabil model de pe şoselele germane în 2010, spun cei de la ADAC, iar proprietarii modelelor Porsche conduc topul de satisfacţie a clienţilor realizat de ADAC Motorwelt.

Oficialii Porsche au anunţat că au primit distincţia Gelber Engel (n.r. Îngerul Galben) de la ADAC. Marca din Stuttgart a fost premiată atât pentru calitatea fabricaţiei, cât şi pentru fiabilitatea de care a dat dovadă modelul 911 în decursul anului 2010. Peste 43.000 de cititori ai revistei ADAC Motorwelt au răspuns la sondajul de satisfacţie a clienţilor, iar Porsche a devenit marca a cărei calitate se află la cel mai ridicat nivel, în timp ce modelul 911 a avut cele mai puţine defecţiuni în 2010.

Pentru a obţine acest rezultat, cei de la ADAC au centralizat aproape două milioane de raporturi de problemă tehnică întânite pe şoselele din Germania, după care le-au comparat cu declaraţiile proprietarilor. Aşadar, modelele Porsche au avut cea mai mică rată de defect întâlnită în Germania, în timp ce proprietarii acestora au atins cel mai ridicat nivel de satisfacţie în comparaţie cu posesorii altor automobile. Pentru a participa la acest sondaj, un cititor ADAC Motorwelt trebuia să deţină automobilul respectiv de cel puţin doi ani.

Oficialii ADAC nu au specificat ce versiune a lui Porsche 911 este cea mai fiabilă, fiind puse la vânzare mai multe variante ale acestui model legendar cu peste 50 de ani de istorie în spate. Fraţii de concern de la Audi au primit şi ei premiul Gelber Engel pentru eficienţă şi imaginea mărcii pentru cel de-al treilea an consecutiv, iar justificarea premiului a venit de la programul integrat de eficienţă al modelelor A4 şi A5 – clasificat ca fiind una dintre cele mai importante inovaţii ale anului.

Via | Germancarscene | Porsche

Comentarii (6)

  • ADAC....
    probabil ca daca Porshe ar fi "purtat" sigla renault, ar fie reusit sa-l rastoarne la "testul elanului"

    in rest....thumb up, Porsche!
    6 8
  • AllanHeron
    Frumoasa masina, pacat ca cutia de viteze este realizata de cei de la Renault.In rest o masina perfecta pt plimbari.O zi buna va doresc,Allan.
    6 9
  • Victor
    Porsche domina si clasamentele JD Power nu numai cele ADAC
    FELICITARI PORSCHE !
    9 2
  • @AllanHeron
    Buna asta...buna!!
    Mai bine ziceai ca fumu de la esapament este realizat de cei de la renault.
    12 1
  • bravo porsche..........
    tineo tot asa.......
    7 1
  • scrumiera e de la renault
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru