Ajanta promite un model electric mai ieftin de 2500 $

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Modelul Tata Nano este amenintat de o companie indiana care produce scutere electrice.

Esential

2500 de dolari este pretul modelului Tata Nano.

Suprematia modelului Tata Nano ca cea mai ieftina masina isi are zilele numarate. Ajanta Group este o companie indiana recunoscuta pentru fabricarea de ceasuri, dar si pentru productia de scutere electrice si biciclete.

Indienii au de gand sa intre pe piata auto printr-o lovitura de proportii. Jaysukh Patel, directorul Ajanta, a declarat ca are de gand sa construiasca un vehicul electric care sa coste mai putin de 2.500 de dolari, pretul modelului Tata Nano.

Patel a afirmat ca s-a gasit o modalitate prin care tehnologia electrica folosita de scuterele Ajanta sa fie implementate pe un autovehicul.

De asemenea, liderul grupului indian, a intarit spunand ca 70% din componente pot fi produse in cadrul grupului, ceea ce ar duce la costuri reduse de fabricatie.

Via|  Times India

Taguri: Nano, Tata

Comentarii (3)

  • giulai
    ai puso Tata
    si vine Dacia si ameninta Ajanta ca face masina de 1000$, motor autopropulsie ca la familia Flinstone (cu piciorusele).:-)))
    0 0
  • AndreiRN
    Superb
    Firme ca Tata expun problemele din industria auto unde profiturile si pretentiile sunt exagerate. Astfel de masini vor injumatati emisiile de poluare si cheltuielile de productie. Traficanti de masini isi baga ghiara in gat pt ca nu or sa poata adauga la pret mii si mii de euro.
    0 0
  • Surovcek Ion
    Grija pentru poluare
    Sa o creada "domnul director de la Ajanta" ca guvernele o sa-l lase sa produca o masina ecologica si ieftina. Daca guvernantii se gandeau la poluare de mult 90% din populatie mergea cu vehicole electrice. De unde sa mai ia guvernul bani? Daca se dorea energie electrica ieftina si panourile solare ar fi fost ieftine si tot asa....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru