Alonso şi Massa primesc fiecare un Jeep Grand Cherokee SRT8

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.02.2012
Piloţii de Formula 1 Fernando Alonso şi Felipe Massa primesc din partea Jeep două exemplare speciale ale modelului Grand Cherokee SRT8, cu ocazia lansării modelului pe piaţa europeană.

Esential

468 de cai putere oferă noul Jeep Grand Cherokee SRT8.
257 de km/h este viteza lui Jeep Grand Cherokee SRT8.

Jeep vrea să debuteze triumfal pe piaţa europeană cu divizia sa de performanţă SRT, abrevierea de la Street and Racing Technology. Motiv pentru care americanii au pregătit două exemplare Grand Cherokee SRT8 în culorile Scuderiei Ferrari, dovadă a întrepătrunderii dintre brandul din Detroit şi grupul Fiat. Cele două unităţi speciale au fost deja făcute cadou piloţilor de Formula 1 Fernando Alonso şi Felipe Massa, fiind atent personalizate de inginerii Jeep.

Pentru a evidenţia caracterul exclusivist al celor două exemplare, americanii au folosit culoarea roşie Rosso Corsa la nivelul caroseriei şi chiar al grilei frontale. Contrastul este asigurat de negrul opac regăsit la nivelul jantelor de 20 de inch, la nivelul grilei şi al blocurilor optice, precum şi la nivelul carcasei oglinzilor laterale şi al acoperişului panoramic. Pachetul este completat şi de steagul Italiei, pictat pe eleronul posterior.

Personalizarea continuă şi la interior, unde tapiţeria a devenit roşie, ca şi cotiera, panourile uşilor şi panoul de bord, toate cusute cu aţă contrastantă.

Instrumentele de bord au primit culoarea galbenă, specifică modelelor Scuderiei.

Sub capotă se ascunde un motor HEMI V8 de 6.4 litri, capabil să ofere 468 de cai putere şi 624 de Nm. Cu aceste resurse, SUV-ul poate atinge 100 de km/h în doar 5 secunde, bucurându-se în acelaşi timp de o viteză maximă de 257 km/h. Pentru a dovedi că nu totul stă în puterea motorului, Jeep publică şi distanţa de frânare de la 100 km/h la 0: 35 de metri.

Noul Jeep Grand Cherokee SRT8 va debuta pe piaţa europeană începând cu luna martie a acestui an. 

via | autoblog

Comentarii (6)

  • In primul rand oriunde pe internet scrie ca HEMI-ul de 6.4 V8 de pe Jeep Grand Cherokee SRT8 are 470 de CP.In al doilea rand Motortrend o scos un timp 0-60 Mph de 4.4 secunde.60 Mph ii 98 km/h ceea ce inseamna ca sigur scoate un timp de sub 4.8 0 la 100 km/h.
    6 6
  • Vreau si eu un asemenea cadou.Sunt bestiale.Pt mine noul Grand Cherokee e cel mai frumos suv de pe piata.
    10 1
  • Informatii false
    @Sam mare carcotas esti, http://www.jeep.com/en/srt8/
    ei dau 4.8s 0-60mph. adica pana la 96.5km daca tot vb de date eroante.
    si ei dau 155 miles top speed, asta inseamna 249.5kmh
    Eroare de 0.0300601202% la viteza maxima. Asa e romanul, tre sa arate el ca e mai destept decat desteptii.
    14 3
  • @Bogp iti dau link la un filmulet unde arata ca timpu 0-60 Mph ii de 4.4 secunde ceea ce inseamna ca au gresit si mai mult plus ca si la Camaro pe site datele de acceleratie si viteza sunt gresite.
    4 3
  • total inutil...
    alta creatie marca x5m, x6m...jeep sport..wtf!?!?
    1 1
  • diferente....
    unii respira mai greu decat prinde suta jeep srt si ei se uita dupa virgula, cat e.....de parca fara o sutime nu mai e performanta.....asa e cand nu faci decat sa cauti la altii defecte, cand tu esti plin de ele.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru