Amenda pentru 4.800 de km/h in Brazilia

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 12.06.2008
Politia rutiera din Brazilia gafeaza din nou: radarele institutiei au inregistrat o masina care rula cu 4800 km/h!

Esential

4.800 km/h este viteza inregistrata de un radar al politiei rutiere din Brazilia.

Dupa eroarea dezvaluita zilele trecute, cand un sofer a fost amendat pentru ca circula - spun radarele braziliene - cu 880 km/h, astazi a fost descoperita o alta amenda caraghioasa pentru depasirea limitei de viteza, in acelasi stat sud-american. De aceasta data este vorba de un avocat, pe nume Jucelei Tavares Menezes, care a fost amendat in anul 2001 de politia rutiera din orasul brazilian Blumenau pe motiv ca ar fi circulat cu viteza de 4.800 km/h. Politisti din localitate si-au recunoscut vina si au anulat amenda avocatului.

Menezes conducea un Volkswagen Gol, acelasi tip de automobil ca si compatriotul sau Rafael de Andrade care a fost inregistrat circuland cu o viteza de 880 km/h. Acest model Volkswagen este cel mai bine vandut automobil din Brazilia si este construit pe aceeasi platforma cu Fox si Polo. Modelul surprins cu 4.800 km/h facea parte din editia speciala Rolling Stones si era echipat cu motor de 1.6 litri. 

Deosebirea dintre cele doua cazuri nu este facuta numai viteze, ci si de finalul diferit al situatiilor.

Daca avocatul din Blumenau a fost absolvit de vina, politia din Niteroi - Rio de Janeiro continua sa-l cerceteze pe Andrade pentru depasirea vitezei legale. Se pare ca departamentul care supravegheaza traficul in regiunea Rio de Janeiro refuza sa creada ca o asemenea viteza este imposibil de atins cu un automobil.

Via | WorldCarFans

Taguri: Fox, Gol, Polo, VW, Volkswagen

Comentarii (3)

  • flameburn
    :D
    Ce nu spune stirea si stiu politaii este ca modelul sport in portbagaj sub roata de rezerva era un propulsor de F-16. Deci viteza repsctiva nu este imposibil de atins. Asta ar putea creea invidie din partea constructorilor de super-masini, care se chinuie cu viteze ridicole de 300-400km/h.
    0 0
  • cozappz
    Banc?
    Cred că amenda este pentru că zbura prea jos, nu pentru viteză.
    0 0
  • prudentul
    de fapt...
    ...maşina este o versiune redusă şi camuflată a navetei spaţiale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru