Amendat pentru 338 de km/h cu Bugatti Veyron

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 12.07.2009
Soferul unui Bugatti Veyron a fost suprins de un radar al politiei californiene mergand cu peste 338 de km/h intr-o zona cu limitare la 105 km/h.

Esential

338 de km/h a fost viteza inregistrata de aparatul radar

Mogulul media american Philip Odegard, posesorul unui Bugatti Veyron, a fost surprins de un aparat radar in timp ce mergea cu bolidul sau cu peste 338 de km/h. Americanul a postat o fotografie cu amenda primita pe site-ul Flickr, demonstrand astfel ca limita de viteza de 105 km/h impusa pe acel sector de drum a fost cu mult depasita.

Posesorul masinii nu risca insa foarte multe, singura masura pe care o vor lua politistii urmand sa fie o amenda mai degraba simbolica avand in vedere diferenta de viteza. Conform legilor din California, Philip Odegard va primi o amenda de 500 de dolari.

via | jalopnik.com

Comentarii (27)

  • Bethurbazal
    opinie
    Pentru un Veyron e o viteza normala. Ma mir insa ca amenda e atat de mica. Ma asteptam la mai mult. Poate ca e vorba de un drum national sau regional unde omul credea ca nu-l vede nimeni.
    7 8
  • cica
    La americani problema nu e amenda, beleaua e asigurarea dupa ce primesti amenda, te indoaie aia. Dar la banii astuia nici asta nu o sa fie o problema

    Bethurbazal, daca tu crezi ca 388km/h e o viteza normala probabil ca esti dus rau cu capu, sau te-ai jucat prea mult NFS, oricare ar fi varianta corecta sper sa nu dau de tine in trafic....nu de alta da deja sunt prea multi ca tine.
    26 6
  • Bethurbazal
    @Blue
    Blue, eu am spus ca e o viteza normala pentru un Veyron. Pe langa faptul ca putini isi permit un asemenea bolid, doar cei care spera sa mearga cu o viteza insemnata macar o data in viata pe un drum public si cei care si le cumpara pentru colectie o vor si face. Eu am vazut compacte trecand pe langa mine cu 230 - 250 km/h asa ca de la un Veyron nu ma mir ca poate sa mearga cu 338 daca are un sofer bun la volan.
    Problema tipului e ca a facut-o unde n-avea voie s-o faca.
    9 5
  • mari "soferi"
    da... mam cam plictisit de astia care se dau mari soferi pe sosea. Sunt atatia care pe autostrada merg cu 250. Pe bulevard cu 150... mari "smecheri"
    daca sunt atat de buni soferi de ce nu incearca asta pe un circuit de curse? chiar si asta din bucuresti, asa cum e el. Va tine? NU. va filmati in timp ce mergi pe autostrada libera, unde doar trebuie sa tii volanu dreapt, da... ce performanta. Asta poate oricine.
    Cine se mai crede mare sofer sa vina pe circuit... sunt sigur ca un bugatti nu ar putea sa il tina pe asflat, primu viraj, out.
    24 6
  • scuderia
    a scapat usor
    si permisu nu i l-au luat?...slabut..
    7 1
  • Flaviu C
    f.tare
    ala da..
    intr-adevar unele limite de viteza sunt puse aiurea..
    dar
    daca stau sa ma gandesc un pic ca tot omu are drept la carnet
    si unii chiar n-ar trebui lasatzi sa mane caii la carutza...
    intr-adevar....se justifica limitele de viteza
    2 0
  • robert
    ...alte legi...
    Intr adevar amenda este mica insa nu stiu daca mai zambesti dupa ce vede asiguratorul. Si daca mai ai vreo 2-3 amenzi, s-ar putea ca nici o firma serioasa de asigurari sa nu te mai bage in seama. Nu mai zic ca te suna si-ti reziliaza asigurarea pentru asa ceva.
    4 1
  • LOL
    Te felicit Maryo37 ai pus punctul pe " i "
    3 3
  • anonim
    @maryo37 - pe bulevarde nu prea am vazut pe nimeni cu mai mult de 100 (si asta destul de rar ca de regula se circula in stilu bucuresti - adica bara la bara), dar nu zic ca nu exista. la ce zici tu cu autostrada ca merg astia cu 250, pai cum ai vrea sa ajunga in timp util la destinatie, plus ca pe unde vrei sa se dea omu cu masina? pista de drag nu avem, circuit nu avem, iar atata timp cat stiu sa conduca la viteza aia (si aici nu ma refer la tinut volanu) nu vad care e problema, ma rog la ce autostrazi (mai degraba drumuri nationale cu parapet pe mijloc) avem nu stiu cum au tupeu sa ii dea 250
    1 3
  • anonim
    De curiozitate, care este viteza maxima prinsa de un radar? [ reala]
    1 0
  • hahaha
    :))
    Poate era curios omu sa vada daca a investit banii cum trebuie ... ca doar nu arunci 1 milion ca sa mergi cu 60 km/h...
    5 0
  • zeus.tl@gmail.com
    hmm ma intreb cum au reusit politistii sa ili opreasca daca el mergea cu 338 .. :)) pnm daca ii faceau o poza si ii trimitea acasa inteleg dar eu stau intr-un loc si in momentul care trece si il ia radarul pleaca dupa el .. acum puii mei nu prea stiu police cars ...cel putin stock care sa se ia dupa un bugatti veyron .. voi ce spuneti ?
    1 2
  • compacta
    250
    ati vazut voi vre-un circuit prin bucuresti!? :-)
    2 0
  • anonim
    am un prieten ( posesor de citoren c1 motor de 1 litru - 68 cai ) pe care l-a luat radaru pe kiselef cu 127 km/h - in franare :)), avea 140 :) ...
    1 2
  • specific
    "cu peste 338 de km/h" !!!
    Cat de specifici sunt "peste 338" cum te poate prinde radarul cu o viteza "peste..." Cat stiu eu ei iti dau 100% viteza. Poate daca ziceau "cu peste 330km/h" era corect. Transformand milele in km iti da un numar fix, exprimabil nu banuit..."peste"... Incredibil cata lipsa de atentie in reportaje.
    1 1
  • tampiti
    nebuni dastia gasesti si pe dorobanti. eu i-as fi suspendat mogulului permisu sa vad daca poate prinde cu metroul 338 de km/h:))
    2 3
  • funny
    extraordinar ce a facut tipul ala... o sa cadem cu totii in c*r:)) daca ai drumul liber ce mare branza sa calci o pedala?! in fct de cai, creste si viteza, proportional... ma amuza insa comentariile unor soferi care uita ca pe autostrada trebuie sa mergi si nu sa dormi:))))
    0 4
  • lucian
    tre sa ai tupeu
    COCO daca citeai amenda care este postata mai sus ai fi vazut ca agentul constatator a scris acolo la viteza cu care l-a depistat 210+ concluzia ar fi ca ia dat radarul politistilor peste cap, intrebarea mea este :
    Daca avea o asemenea viteza cum de l-au prins??? sau unde??? I-or fi trimiso acasa prin posta daca au avut timp sa ii vada numarul:)).
    0 0
  • super tare
    asa si trebe ;)
    si oricum pt asta 500 $ is nik
    1 0
  • @vlad
    pe autostrada dupa cum spui tu, trebuie sa zbori fara aripi... NU! autostrada este un drum care indeplineste ( sau ar trebui) niste standarde, si ca oricare drum (fara autobahn-uri), are o limita de viteza.
    0 0
  • Lucian
    nu e drum regional
    Din ce vad pe ticket e SR 73, care e un fel de centura in Orange County. leaga Costa Mesa de Mission Viejo, viteza limita este de 65 MPH (104 Km/h) insa amenda de 500 $ mi se pare un pic exagerata in articol. Si nu ma refer la suma... ci la faptul ca un prieten de-al meu a fost prins cu 105 MPH (168 Km/h) pe I405 paralel cu acelasi drum si a primit o amenda de ~ 1000$, si era si la prima abatere.... SR73 (mentionata in ticketul din imagine) e un State Route (nu face parte din sistemul interstate) si are acceasi viteza limita de 65MPH in oras la fel cum ar fi pe interstate... locuiesc in california si sincer nu inteleg de ce e viteza limita de 65 MPH (70MPH) in afara oraselor. probabil aceasta viteza limita a fost stabilita pe vremea cand masinile aveau viteza limita de 100 MPH si asa a ramas.
    Oricum... sunt curios cate puncte va avea ptr aceasta viteza... pentru ca sigur nu vor fi 2 puncte, iar ticketul arata destul de autentic... din pacate am primit si eu cateva ... iar un alt amanunt, la rubrica "Correctable Violation" e bifat NO, ceea ce se poate lasa cu suspendare de permis... fara drept de a face un traffic school.cat despre ZIP code ul care apare la adresa lui... e cam sarac... sta prin aceeasi zona pe unde a stat Michael Jackson si unde are Madonna casa... deci... facem o cheta?
    1 0
  • cine stie cunoaste
    true...
    0 0
  • sefu greilor
    da-l in canal
    ba esti nebun ala frate nu e normal ce viteza frate ....cand o sa fie si in RO asa?~:>is curiossssssssssssssssssssss hai viteza!!!
    0 0
  • Dan de la CJ
    E nebun de legat frate
    Daca nu e chiar stapan pe masina si mai erau si alti participanti la trafic, poate multi, putini cum or fi fost e destul sa-l fi "agatat' pe unul de pe acelasi sens, ca la viteza aia se lichefiau ambele masini.Sa nu mai zic de ocupanti.Aaaah, poate Odegard asta ar mai fi avut ceva sanse. Dar cum zicea cineva de mai sus....sa te feresti de astia.
    Una e sa bagi pe autostrada cu 4-8 benzi si sa tot alegi care banda e mai libera (si alea SUNT BENZI ADEVARATE, nu capcane de rupt rotile) si alta sa te dai prin oras sau pe nationalele noastre cu hartoape la tot pasul de sa-l fure directia pe ala care baga viteza, inspre tine care mergi civilizat, numa sa arate ce multi bani are tata sau mama si cine-s eu.
    Niste aoameni seriosi de la noi care au bani si masini pe masura se duc pana in Ungaria pe Hungaroring si-l inchiriaza si acolo baga frate...au si unde. Daca tot au bani. Nu fac carmagedon live.
    Doar pt. ca e Bugatti nu se poate sa aiba si el un incident, n-ati dat search la supercaruri avariate?
    0 0
  • Copermine
    338
    In legatura cu viteza "peste 338" pe amenda aia scrie ca l-o prins cu 210+ MPH transformand da 337,89 + deci de aici vine si exprimarea peste 338 km/h. Dar oare 210 MPH o fi limita de viteza pe care o poate detecta radaru american? Sau poate merge din 5 in 5 mile fara cifre dupa virgula.
    0 0
  • Daniel
    Spargatorii de mituri
    Cei de la spargatorii de mituri au facut un test cu niste bolizi si au ajuns la concluzia ca oricat de mare viteza ai avea tot te ia radarul...
    0 1
  • marius
    circuit
    in tunari exista un circuit, nu foate mare, dar este acolo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru