Anul 2008 a fost cel mai bun an din istoria Volkswagen

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.03.2009
Volkswagen a inregistrat un randament al investitiilor cu o valoare de doua cifre pentru prima data in istoria sa.

Compania Volkswagen a obtinut un profit de 4.7 miliarde de euro dupa impozitarea veniturilor din anul 2008. Acest rezultat este o crestere de 13.7 procente fata de anul 2007. Randamentul investitiilor facute de Volkswagen in anul 2008 a fost de 10.9, ceea ce este o premiera in istoria acestei companii.

"Pentru Volkswagen, 2008 a fost un an bun, cu succese deosebite. La nivelul intregului concern, am depus eforturi enorme pentru a realiza obiectivele noastre ambitioase si am reusit ce ne-am propus. Concernul Volkswagen s-a tinut de cuvant", a afirmat ieri, prof. dr. Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen cu ocazia prezentarii bilantului în Wolfsburg.

"Prin dezvoltarea noilor modele cu tehnologii inovatoare si gratie soliditatii noastre financiare beneficiem de o pozitie foarte buna in comparatie cu concurenta in acest mediu afectat in prezent de criza.Pentru prima data in istoria concernului Volkswagen am obtinut un randament al investitiilor cu o valoare de doua cifre.

Este o performanta remarcabila a firmei noastre si demonstreaza in mod impresionant ca am reusit sa imbunatatim sistematic profitul operational in condtiile mentinerii unei discipline in domeniul investitiilor", a afirmat directorul financiar Hans Dieter Potsch.

Concernul Volkswagen a livrat 1.06 milioane de autovehicule in Germania in decursul anului trecut. Cota de piata a concernului VW a crescut cu 0.9 puncte procentuale, atingand nivelul de 33.6 procente. Cea mai intensa crestere de vanzari a concernului VW in anul 2008 a fost realizata pe pietele din America de Sud, Asia-Pacific si China, unde concernul a livrat pentru prima data, peste un milion de autovehicule.

Via | Volkswagen

Taguri: VW, Volkswagen, profit

Comentarii (1)

  • inteligenta!
    Asta da companie auto! VW va detrona una din top3 Mercedes BMW Audi, la finele acestei crize!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru