Arabii ar putea cumpara 25% din Porsche pana la sfarsitul lunii

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.06.2009
Un grup de investitori din Quatar ar putea achizitiona 25% din actiunile Porsche pentru 2.5 miliarde euro. Tranzactia ar putea avea loc pana la sfarsitul acestei luni.

O societate de investitii din Quatar ar putea sa cumpere un pachet de 25% din actiunile Porsche. Surse familiare cu aceasta achizitie declara ca arabii ar putea sa achizitioneze actiuni Volkswagen pentru a favoriza controlul Porsche asupra companiei din Wolfsburg. Porsche are nevoie de circa 2.5 miliarde de euro pentru a isi acoperi o parte din datoriile sale, care s-au ridicat la 9 miliarde de euro. Tranzactia actiunilor Porsche sau Volkswagen ar putea fi efectuata pana la sfarsitul lunii iunie.

Potrivit germanilor de la Financial Times Deutschland, Ferdinand Piech s-a aratat ingrijorat de vanzarea actiunilor Porsche catre grupul de investitii din Quatar. Piech se teme ca directorii companiei Porsche s-ar putea pripi in luarea unei decizii si vor hotara in defavoarea pe termen lung a companiei din Stuttgart. Oficialii Volkswagen au dezmintit vehement faptul ca Ferdinand Piech ar avea asemenea temeri. Porsche a confirmat oficial faptul ca negociaza in exclusivitate cu un grup de investitori din Quatar pentru vanzarea unui pachet de actiuni.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (3)

  • tttttttttttt
    porsche
    sa nu vanda nimic aia sunt interesati sa detina ei...
    2 1
  • everyday
    in fiecare zi vad cum e macelarita industria auto si traditia acesteia.i'm sick of it.sa nu vanda nimic.
    1 0
  • Ungaro_
    Socant !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru