Asa va arata noul Ford Focus?

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.11.2008
Ford va continua aplicarea filozofiei Kinetic in segmentul compact prin noua generatie a modelului Focus.

Concurenta acerba din clasa compacta forteaza producatorii sa ofere modele din ce in ce mai interesante. Conform germanilor de la AutoBild, Ford va lansa in 2010 a treia generatie a lui Focus.

Noul Focus va fi desenat conform filozofiei de design Kinetic, care sta la baza aspectului modelelor recente Ford. Concurentii principali al lui Ford Focus sunt noul Opel Astra, care va fi lansat in anul 2010, si VW Golf 6, care la acea ora va avea deja doi ani de cariera de piata.

In imaginea prelucrata digital care prefigureaza aspectul lui Focus, nu putem sa nu observam noua grila fata si forma geamurilor si a oglinzilor, care seamana cu cea a celorlalte model din gama Ford. Pe langa modelul cu cinci usi, Ford va crea un coupe bazat pe acesta, pentru a rivaliza cu modele precum Volkswagen Scirocco si Megane Coupe.

Aceasta miscare va ajuta publicul sa diferentieze mai usor modelele din gama Focus. Focus nu va fi singurul model care va beneficia de acest design. MPV-ul C-MAX va fi lansat in anul 2009 si prezinta o linie similara cu modelul compact.

Focus va fi lansat in a doua parte a anului 2010, probabil in jurul datei de lansare a lui Opel Astra. Varianta de baza va fi propulsata de un motor EcoBoost cu patru cilindri, cu cilindreea de un litru, care dezvolta 108 cai putere. Cel mai populara motorizare pe benzina va fi motorul 1.6 EcoBoost, disponibil in doua variante, de 148 cai putere si 178 CP.

Motorizarile Diesel DuraTorq nu vor lipsi din gama Focus, cinci variante cu puteri intre 89 si 197 CP fiind disponibile. Cel mai mic motor diesel al gamei va avea cilindreea de 1.6 litri si va fi disponibil in trei variante, cu 89, 108 si 128 cai putere. Un motor de 2.0 litri va fi disponibil in doua variante care dezvolta 168 respectiv, 197 cai putere.

Indiferent de motorizare, toate modelele Focus vor primi o transmisie manuala, cu posibilitatea alegerii unei transmisii PowerShift cu doua ambreiaje.

Via | Autobild

Taguri: Focus, Ford

Comentarii (21)

  • ALEXANDRU
    arata foarte bine....
    0 0
  • Reader
    degeaba
    La criza actuala si la situatia ford, e posibil sa nu mai aiba cine sa lanseze noul focus.
    0 0
  • a 3-a generatie?
    eu zic ca urmatoarea generatie de focus o sa fie a 4-a. daca gresesc, ma scuzati, insa mie asa imi iese la numaratoare.
    0 0
  • Focus
    @DavE - eu cred ca ti-au iesit 4 din cauza ca ai pus si versiunea cu facelift la socoteala!
    0 0
  • pt.DavE /a treia e corect
    ce sa facut cu focus la inceputul anului a fost doar in facelift
    0 0
  • Zender
    Generatie Focus
    Este a 3-a generatie; curentul model find doar un facelift. Daca chiar astea vor fi motorizarile, eu zic ca o sa fie un pas inainte pentru Ford. Iar PowerShift-ul o sa fie o treaba buna, sa vedem ce o sa le iasa. Referitor la Ford America si Ford Europa, sunt doua entitati separate. Bineinteles ca o sa se simta criza, dar nici chiar asa incat sa nu lanseze noul model. Off ! Criza asta ... care e prea mediatizata, parerea mea.
    0 0
  • clarkson
    facelift
    daca socotim toate facelifturile, atunci e a 5-a :)
    0 0
  • frumos!
    arata bine.


    P.S
    Un coleg de-al meu, avea in cap megane ca a vazut reclama la 12000 cu TVA si "dizal", i-am spalat creierii si a ales un ford dizal 15000 cu tva am fost cu el cand au incheiat actele....
    0 0
  • Cam copiata
    Cam greu sa mai scoata ceva original...din fata e o combinatie intre audi si peugeot iar din lateral spre spate pare ceva in genu honda civic..... dar ca sa nu fiu carcotas le urez succes mai ales in perioadade criza prin care trec chiar si cei mai mari constructori in europa
    0 0
  • deci au schimbat putin caroseria si interiorul in rest au ramas aceleasi motorizari? nu prea sunt la curent cu ford, decat de departe, pt ca nu sunt un fan.
    0 0
  • Nu vi se pare ca au luat tot de la PSA? Fata de peugeot 308 si restul caroseriei de la Citroen C4? Au bagatsi o grila gen Audi.
    0 0
  • i30
    Parca e Hyundai i30 sau Kia Cee'd.
    0 0
  • CRISTI 13
    SPUNETI CE VRETI DAR EU ZIC CA-I COOOLLLL
    1 0
  • Pacat
    Pacat ca va fi produs la Craiova. Pe bune!
    0 1
  • Hmm
    Draguta realizarea. sa ma contrazica cineva daca e necesar, dar cred ca in imagine s-a plecat de la toyota auris. :)
    0 0
  • logan
    incredibil baieti, inca nu ati adus vorba de logan ? cum asa ?
    0 0
  • Bubuianu
    focussss
    tot ma apare cate pe aici cu idei fixe de genu - nu este ceva original, seamana cuu... sau au luat ceva de la ... Foarte bine sa ia tot ce-i mai bun de pe la altii care au avut ceva inspiratie la un momentdat si sa faca masina perfacta - daca este posibil !?
    0 0
  • bogdan
    no 1. la ceaiova se va face DOAR connect.....
    no 2. nu cred ca divizia europ o sa aibe probleme financiare, pt ca este independenta de cea din america...o sa fie ceva dificultati insa nu la aceeiasi scara....
    no 3. nu seamana cu nimic...se incadreaza in tendintele Ford..in plus...asta nu e o poza oficiala...deci se poate sa "mai aduca" a ceva....
    0 0
  • FORD FOCUS
    ba la exterior si interior masina arata bine dar la calitatea materialelor fol pt interior e o gaura imensa!am un focus facelift de 6 luni si capacul din mij bordului se deschide si se inchide cand are chef si mi-au aparut deja 2 umflaturi pe bord in fata ocupantului din stanga in doar 6 luni... in rest la cap mecanica e super ok masina adica cel putin la cap cutie de viteze asa ca noul model sper sa aibe grija cu interiorul, mai multa atentie ca nu strica
    0 0
  • FORD FOCUS
    TAIATI "STANGA"
    0 0
  • Cristi-x
    asemanare cu Opel
    nu-mi place spatele, prea seamana cu Astra GTC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru