Au demarat lucrarile la uzina Mercedes-Benz din Ungaria

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.10.2009
Mercedes-Benz a inceput lucrarile la noua uzina a marcii din Kecskemet, Ungaria. Aceasta va fi terminata in anul 2012 si va produce modele de segment compact.

Oficialii Mercedes-Benz au fost prezenti pe 16 octombrie la Kecskemet pentru a pune piatra de temelie a viitoarei uzine care va produce masini din segmentul compact al marcii. La ceremonia oficiala a fost prezent Primul Ministru maghiar Gordon Bajnai, alaturi de Rainer Schmueckle si Michael Frieu, ambii reprezentanti Mercedes-Benz.

Uzina de la Kecskemet este programata sa isi deschida portile in anul 2012 si va produce masini precum A-Klasse, B-Klasse dar si viitoarele modele din segmentul compact pe care Mercedes le va lansa pana la finele lucrarilor din Ungaria. Germanii vor investi la Kecskemet 800 de milioane de Euro, iar uzina va colabora si cu fabrica din Rastatt.

Odata cu ceremonia au debutat si lucrarile la atelierul de vopsitorie al uzinei, uramand ca la inceputul anului viitor sa inceapa si constructia sectiilor de asamblare. De asemenea, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a inceput sa recruteze si sa pregateasca personalul din cadrul departamentelor de administrare si resurse umane.

Pana la sfarsitul lucrarilor, 2.500 de oameni vor fi angajati si pregatiti ca sa lucreze in cadrul uzinei de la Kecskemet.

“Noua fabrica din Ungaria va spori considerabil competitivitatea noastra din cadrul segmentului compact”, a declarat Rainer Schmueckle. “Kecskemet ofera cele mai bune perspective din punct de vedere comercial si indeplineste criteriile calitative si cantitative in ceea ce priveste standardele Mercedes-Benz. In acelasi timp, Rastatt va ramane centrul de comanda al retelei noastre de productie”, a adaugat Michael Frieu, seful proiectului de la Kecskemet.

via | Mercedes

Comentarii (3)

  • Aia din poza cred ca fac skandenberg,Haha!
    0 5
  • felicitari
    Bravo lor si rusine "conducatorilor" nostri din romania care in 20 de ani nu au reusit decat rotirea cadrelor pe la putere.
    0 0
  • Daca vreun guvernant roman ar avea de gand sa faca ceva pentru tara asta ar putea sa inceapa prin a declara aceasta zi doliu national iar in pasul 2 sa mobilizeze pe toata lumea sa ne facem autostrazi ;

    de aia am pierdut investitia si de aia ar trebui sa inceapa din vest constructia lor pentru ca de acolo asteptam investitii si acolo asteptam sa exportam.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru