Audi a produs 10 milioane de exemplare A4 şi 80

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.10.2011
Din 1972 şi până în prezent, Audi a reuşit să producă în segmentul mediu premium un total de 10 milioane de maşini. Responsabile de acest succes sunt Audi 80 şi A4.

Esential

10 milioane de unităţi A4 şi Audi 80 au produs germanii până în prezent.
39 de ani de existenţă numătă Audi în segmentul mediu premium, unde activează cu A4.

În ultimele decenii, Audi a fost unul dintre cele mai active branduri premium în segmentul mediu. La Ingolstadt au luat naştere deja patru generaţii dedicate acestui segment, începând cu primul Audi 80, fabricat în 1972 şi sfârşind cu exemplarul Audi A4 de colecţie, ieşit astăzi pe poarta uzinei.

Mai exact, constructorul german sărbătoreşte astăzi, odată cu faceliftul lui A4, un total de 10 milioane de unităţi destinate segmentului mediu premium. Audi a reuşit să producă în 39 de ani o cifră record de unităţi, semn că succesul nu i-a ocolit de-a lungul timpului.

Exemplarul cu numărul 10 milioane este un S4, vopsit în culoarea roşu Misano, produs la uzina germană din Neckarsulm, a doua uzină Audi din ţara natală.

Reţeta de succes a luat naştere, după cum spuneam, în 1972 cu Audi 80 şi a rămas neschimbată până în 1994, atunci când a fost înlocuită de A4, seria B5. Au urmat apoi seriile B6, B7 şi actualul B8, modelul pe care îl vedem astăzi pe stradă.

În cei 39 de ani de existenţă, Audi 80 şi A4 au fost promotorii unor tehnologii care au revoluţionat piaţa auto: sistemul de tracţiune integrală quattro, caroseria complet galvanizată şi cutia automată S-tronic. 

via | motorauthority

Comentarii (2)

  • 1-st CVT,then S-Tronis
    Poate termenul de S-Tronic a revolutionat piata auto din europa ca tehnologia se regasea in Asia deeeeeeeeeemult...
    2 19
  • zarnesteanu
    In asia
    Se regasea sub forma de haturi. Pentru cai sau pentru oameni.
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru