Audi e-tron intra in productie in 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.12.2009
Primul model electric de la Audi va intra in productie peste trei ani. Acesta dezvolta 313 CP si 4.500 Nm in versiunea concept si este bazat pe R8.

Versiunea electrica a lui Audi R8, intitulata e-tron, va intra in productie in anul 2012. Modelul va fi comercializat in volume mici la sfarsitul anului 2012. Aceasta informatie a fost confirmata de presedintele Audi, Rupert Stadler, in cadrul unui interviu pentru englezii de la Autocar.

Audi e-tron a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din aceasta toamna si dezvolta 313 CP gratie celor patru motoare amplasate in interiorul rotilor. Cuplul motor oferit de cele patru unitati este de aproape 10 ori mai mare decat cel oferit de R8 4.2 FSI, avand valoarea de 4.500 Nm. Modelul este capabil de a accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 200 km/h.

Dezvaluirea privind intrarea in productie a lui Audi e-tron a fost facuta in cadrul unei discutii despre sistemul quattro, care ar putea primi anumite imbunatatiri din partea celor de la Audi.

Mai exact, sistemul ar putea deveni mai precis si mai performant prin propulsarea puntii spate cu ajutorul motoarelor electrice. Exista posibilitatea ca Audi e-tron sa fie introdus in productie in forma actuala, sau ca tehnologia prezentata pe acesta sa fie implementata pe un model de serie.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • bentley
    I Robot...
    Deci filmul I Robot devine realitate?:-s Daca fac astia R8ul din film realitate, indata ne invadeaza si robotii:P
    9 2
  • NeoGalaxy
    Nu din fericire, este o diferenta masinva intre R8-ul din Eu, Robotul si R8-ul de mai sus. Varianta electrica seamana ca design destul de mult cu R8-ul original pe cand cel din Eu, Robotul are cateva semne distinctive care il delimiteaza de versiunea normala de productie. Plus ca varianta din film are si ceva diferit ceea ce versiunea normala nu poate sa aiba: rotii aveau pe exterior un material magnetic pentru o mai buna aderenta la sosea, ceea ce daca nu ma insel eu nu exista in acest moment pe nici o masina :)
    4 0
  • ovidiu
    super masina:)
    ce fain au inlocuit oglinzile cu camere video si ecranele alea mici:)nice:)
    2 0
  • tatian
    ...
    MAI BINE IMI IAU O DACIA DUSTER....ARATA MULT MAI BINE ...DACA NU PANA ATUNCI LANSEAZA DACIA SANDERO 2 FACELIT..SI VA FI BESTIALA. ASTA E ASA O JUCARIE PENTRU COPILASI...DACA VREI SA CONDUCI TREBUIE SA AI BORD CALUMEA SI OGLINZI SI SCHIMBATOR SI SA AUZI MOTORUL...LA ASTA AUZI NUMAI BABA CAND O IEI PE CAPOTA...SAU MAI RAU..LASA CA NOI FACEM MASINI ADEVARATE..HAI SI LA MAI MARE.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru